(surullisenkuuluisa nimimerkki reino ohjeistaa..) 

Monissa kaupungeissa on paljon aktiivisia hommalaisia, jotka pitäisi nyt vain saada jollain keinolla saman pöydän ääreen. Jos jossain on kiinnostusta järjestää tapahtuma teemalla "juotetaan reinolle tynnyri kaljaa ja vieritetään se sitten siinä tynnyrissä jokeen", niin voin saapua paikalle. Ainakin Jyväskylä, Pori ja Turku olisivat helppoja kohteita. Ja jopa itse Halla-ahokin kiertelee välillä Suomea laajoilla puhujamatkoillaan. 

Periaatteessa Hommakerhon pystyttämiseen ei tarvita mitään muuta kuin että joku päättää ruveta paikalliseksi yhteyshenkilöksi, johon muut samoilta seuduilta olevat voivat ottaa yhteyttä. (Tai vaihtoehtoisesti ihmiset voisivat merkitä täällä profiiliinsa miltä paikkakunnalta ovat, jolloin kuka vain voisi ehdottaa tapaamista yksityisviestillä.)

Tampereen paikallistoiminta sai alkunsa vajaa pari vuotta sitten siitä, että minä ja Jussi olimme sopineet menevämme Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan. Laitoin siitä viestin Vieraskirjaan ja paikalle saapui toistakymmentä uteliasta.

Paras paikka hommatapaamiseen on jokin kaikille avoin yleinen tila, kuten kahvila tai ravintola (ei kabinetissa kolmen suljetun oven takana, vaan siten, että ujommat voivat käydä kuikuilemassa, että millaista porukkaa siellä oikein on). Ensimmäisissä tapaamisissa ei kannata asettaa mitään kovin korkealentoisia tavoitteita. Pääasia on, että ihmiset uskaltautuvat tulemaan kaapista ulos ja näkevät, että ei niillä muillakaan kasva sarvia päässä. Jos tutustumisen seurauksena ihmiset päättävät vaihtaa yhteystietoja jne. niin silloin on jo saavutettu paljon. Hyvä puheenaihe on esim. paikallisen kampanjoinnin järjestäminen eurovaaleja ajatellen. Pääasia on kuitenkin rento yhdessäolo.

Myöhemmin Hommakerhojen toimintaa on helppo hajauttaa erilaisiin muihin järjestöihin (kuten puolueet ja muut seurat/järjestöt/harrastuspiirit). Jatkossa tapaamisia voidaan myös järjestää eri teemoihin liittyen (pilkkiminen, pitsinnypläys). Mutta alussa tärkeintä on ihan vain saada ihmisiä tutustumaan toisiinsa. Pieniä tapaamisia pienin askelin mahdollisimman monella paikkakunnalla. Jotta Homma^^^.

Lista kaupungeista & tapahtumista

Usein Kysyttyjä Kysymyksiä:
K: Mix se nimi pitää olla joku lapsellinen ja naurettava Hommakerho ja mix pitää vaan pitsinnyplätä? Mixei nimi vois olla vaix Kalevalainen Rynnäkkö-Tuli-Myrsky-Osasto ja sit toiminta vois olla vaikka...

V: Niinpä. Juuri siksi. Wink Ja terkkuja myös Ukkolan Sannalle.