Elokuvaosuuskunta Siperia järjestää tämän viikon perjantaina Helsingissä kello 13-17 pressinäytöksen tällä hetkellä viimeistelyvaiheessa olevasta Seinäjoen arabikevät -dokumenttielokuvasta. Dokumentissa seurataan turvapaikanhakijakriisiä irakilaisen turvapaikanhakijan, vastaanottokeskuksen johtajan ja paikallisen maahanmuuttokriittisen aktivistin näkökulmista käsin. Dokumentti on nähtävävissä myöhemmin keväällä YLEn dokumenttiprojektissa.

Lisäksi toisinajattelija, kansallismielinen kansalaisjournalisti ja mielipidevanki, Tommy Robinson, on tapahtumassa kertomassa Britannian grooming gang -ilmiöstä. Britanniassa tuhannet tuhannet tytöt ovat joutuneet näiden niin kutsuttujen grooming-jengien tekemien seksuaalirikosten uhreiksi. Parhaiten ilmiö tunnetaan Rotherhamin yli 1400 uhria vaatineesta seksuaalirikosten sarjasta, mikä sai jatkua vuosikausia, koska viranomaiset olivat haluttomia puuttumaan siihen mm. rasismisyytösten pelossa.

Tapahtumaan on jonkin verran vapaalippuja. Vapaalippua voi pyytää lähettämällä yksityisviestin Hommaforumilla nimimerkille vihapuhegeneraattori. Mukaan viestiin tulee laittaa sähköpostiosoite ja nimi.