Sunnuntaina 9.9.2018 on Ruotsissa käänteentekeviksi luonnehditut valtiopäivävaalit. Ruotsidemokraattien uskotaan kasvattavan huomattavasti kannatustaan ja samaan aikaan sosiaalidemokraateille ennustetaan historiallisen huonoa tulosta.

Ruotsidemokraattien läheisenä puolueena perussuomalaiset pääsi mediatiimeineen seuraamaan tapahtumia paikan päältä, toisin kuin moni tiedotusvälineiden edustaja. Suomen Uutisten sivulla olevaan juttuun on kerätty aiheeseen liittyvää materiaalia ja lisäksi myöhemmin illalla sinne tulee ilmestymään live-streameja, joita juontaa Sebastian Tynkkynen. Illan mittaan mukana on myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, kansanedustaja Laura Huhtasaari sekä poliittinen suunnittelija, Riikka Purra.

Perussuomalaisten lisäksi myös ainakin Ylellä on kello 21 alkava tuloslähetys, joka on nähtävissä YLE Areenassa ja TV1:llä. Sisuradiolla on myös oma vaaliseurantansa.

Hommaforumilla vaaliseurantaa löytyy Ruotsin valtiopäivävaalit 9.9.2018 -ketjusta.

Vaalihuoneistot sulkeutuvat kello 21 Suomen aikaa. Ensimmäisten vaalipiirien tulosten odotetaan saapuvan noin kello 21:30 ja ensimmäisten tulosennusteiden ennustetaan valmistuvan noin 23:30.

Kello 20:45 alkoi Perussuomalaisten suora vaalilähetys:

Muita vaalilähetyksiä

Monokulttuuri FM, Tuukka Kurun kanavalla
 

Nykysuomi