Maanantaina 10.12. järjestetään Oulun kaupungintalon edessä kello 15-17 mielenosoitus jatkuvien lapsiin kohdistuneiden raiskaustapausten vuoksi. Tapahtumien, joista vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisin aikana sisäministerinä toiminut Petteri Orpo on pyytänyt vaikenemaan. Iso osa viimeaikaisista lastenraiskauksista on turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina tulleiden tekemiä. Tämä lienee yksi syy, miksei asiasta haluta keskustella. Nyt ei kuitenkaan ole aika vaieta, vaan meidän tulee tehdä kaikkemme, että viesti vastuullisemmasta politiikasta, varhaisemmasta puuttumisesta ja avoimemmasta tiedonvälityksestä toteutuu.

Aiheesta on myös ketju Hommaforumilla.


Tapahtuman / Sebastian Tynkkysen live stream


Vihapuhe FM / Junes Lokan live stream

Kohta on taas aika osallistua 612.fi-yhdistyksen järjestämään itsenäisyyspäivän 612-juhlakulkueeseen. Kaikki siis Töölön torille 6.12. kello 18.30! Torilla pidettyjen juhlapuheiden ja kansallislaulun jälkeen soihtukulkue lähtee Hietaniemen hautausmaalle, jossa kulkueen järjestäjät laskevat yhteisen seppeleen Sankariristille. Sen lisäksi monet osallistujat sytyttävät haudoille ja muistomerkeille omia kynttilöitä. Tapahtuman jälkeen Sarastus järjestää vielä juhlakonsertin Vantaalla.

Nyt viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma on vähitellen kasvanut tuhansien ihmisten joukkotilaisuudeksi ja samalla siitä on muodostunut suurin ja merkittävin isänmaallinen joukkotilaisuus Suomessa. Vaikka tapahtuma on poliittisesti sitoutumaton, valitettavasti useampana aiempana vuonna äärivasemmistolaiset ja anarkistit ovat pyrkineet häiritsemään tapahtumaa. Esimerkiksi vuonna 2017 yritettiin järjestää häirintätarkoituksessa alpakkatapahtuma samaan paikkaan ja vuonna 2015 poliisi joutui taltuttamaan häiriköitä projektiiliaseella ampumalla. Merkillepantavaa on se, että alpakkatapahtuman järjestämisen puolustamiseen joko tietämättömyyttään ns. hyödyllisinä idiootteina tai juonessa mukana ollen osallistui useita punavihreita poliitikkoja, kuten Anni Sinnemäki ja Ville Niinistö.

Hommaforumilla on tämänvuotisesta kulkueesta avattu oma keskustelu. Vuoden 2016 ja 2017 kulkueista on myös omat ketjunsa.

Ruotsin valtiopäivävaaleista on alkanut kuulua huolestuttavia uutisia. Jo aiemmin on tiedetty ongelmaksi se, että vaaleissa ei ole kunnollista vaalisalaisuutta: kaikki paikalla olevat näkevät minkä puolueen vaalilipun valitsee. Tämä huolestuttaa myös Ruotsin vaaleja ensimmäistä kertaa seuraamassa olevan Etyjin vaalitarkkailijoita.

Saman puoluekohtaisen vaalilippujärjestelmän takia nyt on ilmennyt uusi ongelma – sekä ruotsidemokraattien että vaihtoehto ruotsille -puolueiden vaalilippuja on puuttunut monilta äänestyspaikoilta, niitä on piilotettu tai hävitetty esimerkiksi kadulle viskaamalla.

Nynäshamnissa puolestaan kolmea henkilöä on uhkailtu äänestyspaikalla liittyen siihen kuinka äänestäjä äänesti. Hyökkääjät kutsuivat uhreja mm. rasisteiksi ja uhkasivat tappaa. Raskaana ollut ruotsidemokraattien Emilia Orpana pelkäsi, että uhkaajat lyövät häntä vatsaan. Poliisi etsii paikalta paenneita uhkailijoita, joita kuvataan nuoriksi miehiksi.

Lundissa uhattiin maltillisen kokoomuksen Ann Heberleiniä äänestyspaikan ulkopuolella. 30-vuotia mies uhkasi häntä ja kutsui fasistiksi. Paikalla olleet eivät puuttuneet tilanteeseen, mutta Herberleinin mies sai ajettua uhkaajan tiehensä.

Sunnuntaina 9.9.2018 on Ruotsissa käänteentekeviksi luonnehditut valtiopäivävaalit. Ruotsidemokraattien uskotaan kasvattavan huomattavasti kannatustaan ja samaan aikaan sosiaalidemokraateille ennustetaan historiallisen huonoa tulosta.

Ruotsidemokraattien läheisenä puolueena perussuomalaiset pääsi mediatiimeineen seuraamaan tapahtumia paikan päältä, toisin kuin moni tiedotusvälineiden edustaja. Suomen Uutisten sivulla olevaan juttuun on kerätty aiheeseen liittyvää materiaalia ja lisäksi myöhemmin illalla sinne tulee ilmestymään live-streameja, joita juontaa Sebastian Tynkkynen. Illan mittaan mukana on myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, kansanedustaja Laura Huhtasaari sekä poliittinen suunnittelija, Riikka Purra.

Perussuomalaisten lisäksi myös ainakin Ylellä on kello 21 alkava tuloslähetys, joka on nähtävissä YLE Areenassa ja TV1:llä. Sisuradiolla on myös oma vaaliseurantansa.

Hommaforumilla vaaliseurantaa löytyy Ruotsin valtiopäivävaalit 9.9.2018 -ketjusta.

Vaalihuoneistot sulkeutuvat kello 21 Suomen aikaa. Ensimmäisten vaalipiirien tulosten odotetaan saapuvan noin kello 21:30 ja ensimmäisten tulosennusteiden ennustetaan valmistuvan noin 23:30.

Kello 20:45 alkoi Perussuomalaisten suora vaalilähetys:

Vapunpäivänä 1.5 kuullaan useita perussuomalaisia vappupuheita ympäri Suomen.

 

HELSINKI

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho, Snellmanin patsas, Snellmaninkatu, Helsinki 1.5 klo 12.00 alkaen. Puhujina myös Helsingin PS-nuorten Oskar Viding, Helsingin piirin puheenjohtaja Markku Saarikangas ja kansanedustaja Mika Raatikainen.

PORI

Varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari – Promenadikeskuksen ja Sokoksen viereinen kävelykatu. Pori, 1.5 klo 12.00.

Tämän lisäksi puheita myös Jyväskylässä, Kotkassa, Kirkkonummella, Mikkelissä, Hyvinkäällä, Turussa sekä Tampereella.

Lue lisää Suomen Uutisista