Scripta

Keskustelua

 

Hämeen poliisilaitoksen uusien viestintäohjeiden mukaan rikoksesta epäillyn taustaa turvapaikanhakijana ei enää kerrota. Perusteluissa mainitaan "yhteiskuntarauhan edistäminen" ja halu ehkäistä "radikalisoitumista ja rasistisia ilmiöitä".

Ohjeistuksella halutaan myös "vahvistaa luottamusta poliisin toimintaan" ja muistutetaan, että "poliisi ei ota puolia".

Keskustelua

 

Ruotsi on lähellä täydellistä romahtamista. Yhä useammat kunnat varoittavat, että jos tulijoita tulee tällä tahdilla, hallinto ei voi enää taata tavanomaisia palveluita kansalaisille. Lisäksi viranomaisten pahaenteiset lausunnot ovat saaneet ruotsalaiset pelkämään mitä huominen tuo tullessaan. Jos tulijoiden tulva jatkuu, ruotsalaisista tulee 10-15 vuodessa vähemmistö omassa maassaan.

Ingrid Carlqvistiartikkeli ja Ibn Matin suomennos

Se vaatii voimakäyttöä; se vaatii paljon varoja ja logistiikkaa. Silti se on ainoa tapa pysäyttää Euroopan läpi nouseva inhimillinen vuorovesi, joka hyvinkin voi muuttaa Euroopan ikiajoiksi.

Australian entinen pääministeri Tony Abbott suositteli puheessaan Euroopan rajojen sulkemista turvapaikanhakijoilta ja veneiden käännyttämistä takaisin. Australian "Pacific Solution"-politiikka on vähentänyt merkittävästi laitonta maahantuloa meritse ja siten myös merikuolemia.

Pakolaisvyöry vie neljä prosenttia Ruotsin 2016 budjetista rasittaen hallintoa lähelle hajoamispistettään. Aiemmin tässä kuussa Ruotsin kuntien ja maakäräjien yhdistys ilmoitti, että pakolaiskriisin vuoksi kuntien on nostettava veroayriään kahdella prosenttiyksiköllä. Keskimäärin tämä tarkoittaisi kotitaloutta kohden noin 15000 kruunun eli 1650 euron lisälaskua. Mutta Svenska Dagbladetin "Pakolaiskriisistä veroshokki" -artikkelin analyysissä katsottiin tuon olevan kriisin kustannuksien aliarviointia.

Heikki Luodon suomennos Lawrence Solomonin artikkelista

 

Hallituspuolueen edustajana joudun toteamaan, että hallitus on surkealla tavalla epäonnistunut siirtolaiskriisin hoidossa ja Suomen kansallisen edun puolustamisessa. Huomio on kiinnittynyt lähes yksinomaan hakijoiden rekisteröimiseen ja majoitustilojen etsimiseen. Palautussopimuksen neuvotteleminen Irakin kanssa on toki askel oikeaan suuntaan, mutta jos Irak suostuu ottamaan vastaan ainoastaan vapaaehtoiset palaajat, sopimuksella ei luonnollisesti ole mitään merkitystä. Hyvin vähän merkitystä on myös Irakin, Somalian ja Afganistanin turvallisuustilanteen uudelleenarvioinnilla tai linjan kiristämisellä, jos kielteisen päätöksen saaneita ei käytännössä saada poistettua maasta. (...)

Jos uskallusta luoviin ratkaisuihin ei ole, paniikkiratkaisuna voitaisiin harkita turvapaikkahakemusten käsittelemistä rajalla ja hakijoiden majoittamista koko prosessin ajaksi rajatulle alueelle, josta ei fyysisesti pääse mihinkään muualle kuin takaisin Ruotsiin. Tämä ratkaisu ei loukkaisi tulijoiden (mielestäni kyseenalaista) oikeutta hakea turvapaikkaa Suomesta, mutta se tekisi Suomesta niin epämieluisan kohteen, että siirtolaiset hakeutuisivat jonnekin muualle.

Lue koko kirjoitus: Scripta

Keskustelua

 

Jyväskylän kauppakadulla puhunut puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmetteli suomalaisten puolueiden välinpitämätöntä asennoitumista maahanmuuton suuriin ongelmiin. Halla-aho kuvasi toimintaa erittäin vastuuttomaksi.

Suomen Uutiset: Halla-aho Jyväskylässä: ”Suomalaisilla pakkomielle kopioida Ruotsin tekemät virheet, vaikka ne olisi jo todettu virheiksi Ruotsissa”