Dosentti Arto Luukkanen on tehnyt kansalaisaloitteen Suomen tulevaisuutta uhkaavan YK:n maahanmuuttosopimuksen (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration) mitätöimiseksi. Dosentti Luukkasen mukaan "GCM-sopimus ei ole kansallisen edun mukainen eikä sitä ole käsitelty asianmukaisesti Suomen eduskunnassa (Perustuslain 94 § ja 95 §:n 1 momentti)". Kävithän siis jo allekirjoittamassa tämän kansalaisaloitteen (Kansalaisaloite kansainvälisen GCM-sopimuksen hyväksynnän mitätöimiseksi Suomessa) ja kertomassa siitä myös tuttavillesikin?

Tätä sopimusta on etenkin Suomessa yritetty ajaa läpi sammutetuin lyhdyin, lähes täydellisessä mediahiljaisuudessa. Esimerkiksi Saksassa ja Ranskassakin yritettiin samaa, mutta hanke on niissä silti herättänyt enemmän huomiota. Ranskassa mm. entinen puolustusministeri, Charles Millon, 12 kenraalia ja amiraalia varoittivat juuri yhteisessä kannanotossaan Macronia allekirjoittamasta GCM-sopimusta mm. sen turvallisuusuhkien takia ja kutsuivat sopimuksen solmimista itsevaltaisesti suorastaan maanpetokselliseksi toiminnaksi.

Vielä ei ole täysin selvää mihin suuntaan eri maissa GCM-sopimus tulee johtamaan tulevaisuudessa. Hyvin uhkaavaa on kuitenkin sopimuksen yksipuolisuus vain siirtolaisten ja lähtömaiden hyväksi ja kohdemaiden haitaksi ja esimerkiksi halu rajoittaa sananvapautta kieltämällä maahanmuuttoon liittyvien negatiivisten asioiden uutisointi, josta esimerkiksi Ruotsin ja Norjan journalistiliitot ovat olleet huolestuneita. Käytännössä se kasaa maahanmuuton kohdemaille vain lisää velvollisuuksia, vaikeuttaa laittoman maanmuuton torjuntaa, helpottaa maahanmuuttoa entisestäänkin - mutta siirtolaisille se luo vain lisää oikeuksia ja helpottaa siirtolaisuutta ja tekee siirtolaisuudesta entistäkin toivottavampaa lähtömaille. Saksassa vihreät ovat jo vaatineet GCM-sopimuksen toteuttamista täysimääräisenä lainsäädäntöä muuttamalla.

Hommaforumilla on keskustelut sekä GCM-sopimuksesta että tästä kansalaisaloitteesta.Kannatusilmoituksia on tullut jo yli 18000 kappaletta! Allekirjoita

Yhdistys edistää suomalaisen yhteiskunnan henkistä ja taloudellista menestystä, tukee lähidemokratiaa, kestävää kehitystä, sananvapautta sekä yhteiskunnan jäsenten oikeutta viihtyisään ja turvalliseen asuinympäristöön. Yhdistys on voittoa tavoittelematon ja puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Lue lisää:

Toiminta

Jäsenyys

Hallitus

Säännöt.

Halla-aholaiset antavat mikrolainoja kehitysmaihin

HS

2.10.2009 12:11

Maahanmuuttoa arvostelevan Homma-nettifoorumin jäsenet ovat myöntäneet paljon pieniä lainoja kehitysmaiden asukkaille. Lainat on myönnetty yhdysvaltalaisen Kiva.org-nettipalvelun kautta.

Homma-nettifoorumi on tullut tunnetuksi perussuomalaisen kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon kannattajien areenana.

Halla-ahon tapaan Homma-foorumin keskustelijat ovat usein todenneet, että maahanmuuttoa tulisi ehkäistä auttamalla hätää kärsiviä heidän kotimaissaan. Kiva.orgin tilastojen mukaan 72 hommalaista on myöntänyt seitsemässä kuukaudessa yhteensä 184 mikrolainaa.

Niiden summa on ollut 5 050 dollaria.

Kiva.org on vuonna 2005 perustettu nettipalvelu, jonka kautta yksityiset ihmiset voivat myöntää mikrolainoja kehitysmaiden asukkaille.

 

Lähde

http://www.kiva.org/team/homma

(surullisenkuuluisa nimimerkki reino ohjeistaa..) 

Monissa kaupungeissa on paljon aktiivisia hommalaisia, jotka pitäisi nyt vain saada jollain keinolla saman pöydän ääreen. Jos jossain on kiinnostusta järjestää tapahtuma teemalla "juotetaan reinolle tynnyri kaljaa ja vieritetään se sitten siinä tynnyrissä jokeen", niin voin saapua paikalle. Ainakin Jyväskylä, Pori ja Turku olisivat helppoja kohteita. Ja jopa itse Halla-ahokin kiertelee välillä Suomea laajoilla puhujamatkoillaan. 

Periaatteessa Hommakerhon pystyttämiseen ei tarvita mitään muuta kuin että joku päättää ruveta paikalliseksi yhteyshenkilöksi, johon muut samoilta seuduilta olevat voivat ottaa yhteyttä. (Tai vaihtoehtoisesti ihmiset voisivat merkitä täällä profiiliinsa miltä paikkakunnalta ovat, jolloin kuka vain voisi ehdottaa tapaamista yksityisviestillä.)

Tampereen paikallistoiminta sai alkunsa vajaa pari vuotta sitten siitä, että minä ja Jussi olimme sopineet menevämme Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan. Laitoin siitä viestin Vieraskirjaan ja paikalle saapui toistakymmentä uteliasta.

Paras paikka hommatapaamiseen on jokin kaikille avoin yleinen tila, kuten kahvila tai ravintola (ei kabinetissa kolmen suljetun oven takana, vaan siten, että ujommat voivat käydä kuikuilemassa, että millaista porukkaa siellä oikein on). Ensimmäisissä tapaamisissa ei kannata asettaa mitään kovin korkealentoisia tavoitteita. Pääasia on, että ihmiset uskaltautuvat tulemaan kaapista ulos ja näkevät, että ei niillä muillakaan kasva sarvia päässä. Jos tutustumisen seurauksena ihmiset päättävät vaihtaa yhteystietoja jne. niin silloin on jo saavutettu paljon. Hyvä puheenaihe on esim. paikallisen kampanjoinnin järjestäminen eurovaaleja ajatellen. Pääasia on kuitenkin rento yhdessäolo.

Myöhemmin Hommakerhojen toimintaa on helppo hajauttaa erilaisiin muihin järjestöihin (kuten puolueet ja muut seurat/järjestöt/harrastuspiirit). Jatkossa tapaamisia voidaan myös järjestää eri teemoihin liittyen (pilkkiminen, pitsinnypläys). Mutta alussa tärkeintä on ihan vain saada ihmisiä tutustumaan toisiinsa. Pieniä tapaamisia pienin askelin mahdollisimman monella paikkakunnalla. Jotta Homma^^^.

Lista kaupungeista & tapahtumista

Usein Kysyttyjä Kysymyksiä:
K: Mix se nimi pitää olla joku lapsellinen ja naurettava Hommakerho ja mix pitää vaan pitsinnyplätä? Mixei nimi vois olla vaix Kalevalainen Rynnäkkö-Tuli-Myrsky-Osasto ja sit toiminta vois olla vaikka...

V: Niinpä. Juuri siksi. Wink Ja terkkuja myös Ukkolan Sannalle.