Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 4.-5. heinäkuuta tapahtui ravintola Kaivohuoneen edustalla taas yksi tragedia Suomen holtittoman ja aivan liian löysän raja- ja maahanmuuttopolitiikan seurauksena. Jos Suomessa kiinnitettäisiin nykyistä enemmän huomiota turvallisuusuhkiin ja tehtäisiin myös esimerkiksi pisteyttämistä koulutustason ja muiden integraatioedellytysten ja Suomelle hyödyllisyyden määrittämiseksi ennen tänne päästämistä, olisi tämäkin tragedia voinut jäädä tapahtumatta.

Poliisin mukaan entuudestaan tuntematon mies ulkomaalaisten henkilöiden seurueesta löi yhtä ravintolasta poistumassa olevan seurueen miestä ilman syytä. Ravintolan ulkopuolla ulkomaalaistaustaisten seurue haastoi edelleen riitaa ja he mm. löivät ja potkivat erästä seurueen miestä. Sen lisäksi he estivät pahoinpitelemällä muita tulemasta piestävän miehen avuksi. Yksi pahoinpitelyn uhreista menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumia seuraavana yönä. [1][2]

Oletko nähnyt näitä henkilöitä, joita poliisi etsii liittyen tutkintaansa Kaivopuiston joukkopahoinpitelyistä?

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3
Kuva 4
Kuva 5
Kuva 6

Poliisin mukaan kuvissa esiintyy yhteensä neljä nuorta miestä, jotka olivat ulkomaalaistaustaisessa seurueessa, jota epäillään rikoksista. [1]

  • Kuvissa numero 1 ja 2 esiintyy sama mustapaitainen henkilö. Henkilön mustassa paidassa on valkoiset silmät.
  • Kuvassa 2 esiintyy myös toinen, valkopaitainen henkilö, jonka tunnistusta poliisi myös kaipaa.
  • Kuvassa 3 ja 4 on sama henkilö, jolla on ns. durak-huivi eli huivi, joka voidaan sitoa kireäksi pään ympärille.

Havainnot tapahtumista ja valvontakamerakuvissa olevien henkilöiden tunnistukset voi lähettää sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Whatsapp-sovelluksen kautta numeroon 050 562 7405. Toivon mukaan tekoihin syyllistyneet saadaan tällä kertaa kiinni ja tuomituiksi, vaikka poliisi on taas kerran vitkastellut viikkokaupalla kuvien tai edes kunnollisten tuntomerkkien antamisessa.

Tästä aiheesta on myös Hommaforumilla oma ketju.

Lähteet:

  1. Pahoinpitely ja kuolemantuottamus 4.–5.7.2020 ravintola Kaivohuoneen edustalla Helsingissä – poliisi pyytää havaintoja ja henkilöiden tunnistusta
    https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/pahoinpitely_ja_kuolemantuottamus_4_5_7_2020_ravintola_kaivohuoneen_edustalla_helsingissa_poliisi_pyytaa_havaintoja_ja_henkiloiden_tunnistusta_92061
  2. Mies sai kuolettavat vammat pahoinpitelyssä Kaivohuoneen edustalla tapahtuneessa – poliisi julkaisi epäiltyjen kuvat
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006584187.html
Tähän mennessä tulleet vaalimainosbannerit

Vaikka eurovaaleissa onkin selvästi vähemmän ehdokkaita kuin eduskuntavaaleissa, on tähän mennessä Hommaforumille tullut bannerimainos jo viideltä eurovaalien ehdokkaalta. Kannattaa tutustua heihin tarkemminkin bannereita klikkaamalla! Ja jos haluat oman vaalibannerisi Hommaforumille, on täällä siihen ohjeet.

Twitterissä esiintyneen ja nettipoliiseja parodioineen hahmon, Keijo Kaarisateen, tili on tänään suljettu. Tili ehti olla käytössä lähes kaksi vuotta ja nokkelat twiitit keräsivät suuren määrän seuraajia ja muita ihailijoita.

Menemme eduskunta- ja eurovaaleihin tilanteessa, jossa enemmistö ehdokkaista haluaa kriminalisoida “vihapuheen”. Myös “maalittaminen” ja “informaatiovaikuttaminen” vilisevät argumentoinnissa – kaikki uudissanoja. He, sen enempää kuin tulevat tuomitutkaan, eivät tosin tiedä mitä nämä termit tarkoittavat. Haluaisin nyt sanoa tästä aiheesta muutaman omakohtaisen kokemuksen. Ensinnäkin, tätä kirjoittaessani olen juuri huomannut, että luomani parodiahahmon, vihapuhepoliisi Keijo Kaarisateen, tili on jäädytetty Twitterissä. Minkäänlaista selitystä tai selvitysmahdollisuutta ei ole tarjottu. Huonolta näyttää. Syitä voi miettiä. Keijo oli juuri eilen postannut parodiaa Valtioneuvoston informaatiovaikuttamista koskevasta oppaasta, jossa myös satiiri luokiteltiin vihamielisen informaatiovaikuttamisen muodoksi. Keijon tilin jäädyttäminen osoittaa parodian todellisuudeksi ja satiirin enää mahdottomaksi. Tämä on tietenkin surkuhupaisaa ja samalla aivan käsittämätöntä. Olisitko voinut vielä 10 vuotta sitten kuvitella jotain tällaista?

 

Olemme saapuneet tilanteeseen, jossa meidän on todella mietittävä, riittääkö enää pelkkä asialle nauraminen tai sen satirisointi. Pahinta onkin, jos tätä hulluutta alkaa pitämään normaalina asiantilana.

Kannattaa käydä lukemassa koko teksti, jossa Keijo Kaarisateen kirjoittaja kertoo ajatuksiaan tilinsä sulkemisesta ja sananvapauden dramaattisesta heikkenemisestä.

Keijo Kaarisateen twitter-tilin muistoa kunnioittaen jatkamme Hommaforumilla taistelua sananvapauden puolesta. Muistakaamme Keijo Kaarisateen luojan sanat:

Mieti tätä tositarinaa vasten, ketä kannattaisi äänestää kevään vaaleissa. Keijo ei tee puoluepoliittisia suosituksia, mutta älkää äänestäkö satiirihahmoja ja pellepuolueita. Ensi vaalikaudella he kyllä kriminalisoivat ”vihapuheen”, ”maalittamisen” ja minkä tahansa uudisyhdyssanan, jonka joku satiirikko on twitteriin vuotta aikaisemmin läpällä heittänyt.
Tähän mennessä tulleet vaalimainosbannerit

Tähän mennessä Hommaforumille on tullut bannerimainos jo 51 eduskuntavaalien ehdokkaalta. Kannattaa tutustua heihin tarkemminkin bannereita klikkaamalla! Ja jos haluat oman vaalibannerisi Hommaforumille, on täällä siihen ohjeet.