Homma

Monday, May 01st

Last update:01:21:40 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Matleena Kantola: Oikeus vihapuheeseen?

Matleena Kantola selvittää, millaisia merkityksiä vihapuheelle annetaan maahanmuuttopolitiikkaa arvostelevalla keskustelufoorumilla. Aineisto on kerätty nettipoliisi Marko ”Fobba” Forssin Hommalle avaamasta keskusteluketjusta.

Pro gradu

Keskustelua

Diskurssianalyyttinen tutkimus keskustelupalstojen kehitysapukeskustelusta

Natalia Salonen on analysoinut Homman lisäksi Helsingin Sanomien ja Suomi24-keskustelupalstoja.

Pro gradu

Keskustelua

Teemu Niva: Mitä Lieksassa tapahtuu

Teemu Nivan (ps, Kajaani) yhteenveto Lieksa-vyyhdistä on luettavissa Teemun kotisivuilla ja Uudessa Suomessa.

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Lieksa käsirysyn partaalla

Yleisvaikutelmani oli se, että tilanne Lieksassa on erittäin tulehtunut. Kuuntelin sivukorvalla kyläläisten keskusteluja. Rouvashenkilöt kertoivat somalien huutelevan, tuuppivan ja jopa syljeskelevän silmille kylällä. Kuulopuheet ovat tietysti kuulopuheita, mutta koska olen sekä kuullut että omakohtaisesti kokenut aivan samaa täällä meillä, en ole kovin yllättynyt. Toinen puheenaihe oli kylän keskustaan majoitettujen somalien äänekäs eläminen ja eksoottinen vuorokausirytmi sekä se, että asuntoja ei saa kaupaksi, jos potentiaalinen ostaja käy kurkistamassa rappukäytävän nimitaulua.

Uutisoinnin mukaan tilaisuus ajautui "käsirysyn partaalle". Tämä oli kyllä mielestäni liioittelua, ja otsikointi selittynee toimittajien ennakko-odotuksilla (tai -toiveilla). Silti on todettava, että somalit kävivät aika kuumana. Jo alustukseni aikana salista kuului ajoittain häiritsevää mölinää ja puhelimeen kälätystä, ja käytävällä kaikilla oli tarve päästä puhumaan Maikkarin kameralle yhtä aikaa.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Kirjoitusta on täydennetty 12.2.2014 Lieksan maahanmuuttajille maksettuja toimeentulotukia koskien. Tarja Lehdon ja Soile Syrjäläisen antamasta selvityksestä opimme mm. että "Yhdenvertaisuuslain 7 §:n 2 momentin mukaan positiivinen erityiskohtelu on sallittua tosiasiallisen yhdenvertaisuuden saavuttamiseksi. (...) Tasavertaiset oikeudet tarkoittavat maahanmuuttajan asemaa muuhun väestöön nähden".

Ruotsin demarien ja muslimijärjestön sopimus paljastui

Ruotsin sosialidemokraattien uskonnollisten ryhmien yhdistys Tro och solidaritetin kautta solmittiin 1999 sopimus Ruotsin Muslimineuvoston kanssa siitä, että muslimeita nostetaan sosialidemokraattisen puolueen ehdokkaiksi Ruotsissa paikallistasolta aina valtiopäiville saakka. Diilissä sovittiin myös muslimien vapaapäiviä, työpaikkojen perjantairukouksia ja valtion kouluttamia imaameja koskevista kannoista.

Lue lisää: Expressen.se

Perussuomalainen-lehti 

Keskustelua

Fija Saarni: Sananen kaksi rasismista

Pienoinen muistutus niille ulkomaalaistaustaisille, jotka kokevat suuremman osan suomalaisista rasisteiksi: s u o m a l a i s e t ovat tehneet kovaa työtä hyvinvointijärjestelmänsä eteen. Sen samaisen hyvinvointijärjestelmän eteen, jonka vuoksi sadoilla tuhansilla ulkomaalaisilla on lämmin koti, kuumaa, juoksevaa vettä ja katto pään päällä. Sitä eivät ole rakentaneet tällä hetkellä tässä yhteiskunnassa oleskelevat vähemmistöryhmät. Sen rakensivat suomalaiset. Jos he eivät olisi tehneet sitä suururakkaa, pyyhkien hien otsiltaan ja hampaitaan kiristellen, hyvin monella ulkomaalaisella ei olisi tänä päivänä tässä maassa mitään edellytyksiä edellä mainittuihin ylellisyyksiin. En voi muuta kuin ihmetellä joidenkin kiittämättömien ulkomaalaisten asennetta.

Lue loput Fija Saarnin täyslaidallisesta: US-blogi

Keskustelua

Jimmie Åkessonin puheenvuoro

Expressen, lopettakaa ruotsidemokraattien vastainen vihakampanjanne!

Expressen jaksaa jatkuvasti muistuttaa siitä, että kolme ruotsidemokraattien jäsentä tarttui alumiiniputkiin puolustaakseen itseään. Samaan aikaan Expressen maksaa palkkaa äärivasemmistolaisille.

Näin kirjoittaa ruotsidemokraattien johtaja Jimmie Åkesson.

Expressen

Keskustelua

Hirvisaaren blogikirjoituksesta esitutkinta

"Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt esitutkinnan vuoden takaisesta, raiskauksia käsittelevästä blogikirjoituksestani. (...)

Väitän, että valtakunnansyyttäjänviraston määräämä tutkinta blogitekstistäni on poliittista vainoa. Väitän, että virasto on poliittisesti motivoitunut. Vainolla pyritään tukahduttamaan kriittinen maahanmuuttokeskustelu. Poliitikkona ja kansanedustajana minulla (kuten myös muilla vainon kohteeksi joutuneilla kollegoillani) pitää kuitenkin olla laaja sananvapaus, eikä minua saa estää toimimasta tärkeiksi kokemieni asioiden puolesta. Yksi tärkeänä pitämäni asia on suomalaisten naisten turvallisuus monikulttuuristuvassa maassamme.

Valtakunnansyyttäjänvirasto nauttii liian suurta arvovaltaa oikeuslaitoksessamme. Lakivaliokunnan jäsenenä olen ollut siellä kaksikin kertaa vieraana ja kuullut omin korvin suoranaista leveilyä siitä, kuinka säännönmukaisesti virasto saa syytteensä johtamaan tuomioon. Erityisen häpeällistä on ollut viraston toiminta sananvapautta vastaan. Viime aikoina virasto on ilmaissut epäluulonsa myös poliiseja kohtaan. Epäilen viraston suhteellisuudentajun tyystin kadonneen."

Hirvisaaren blogi

Keskustelua

9. helmikuuta 2014: Sveitsi äänestää maahanmuutosta

Sveitsissä pidetään kansanäänestys 9. helmikuuta 2014 maahanmuuttopolitiikan kiristämisestä. Aloite sisältää mm. työperäisen maahanmuuton rajoittamisen Sveitsin edun mukaiseksi, maahanmuuttoa koskevien omien lakien ensisijaisuuden riippumatta kansainvälisistä sopimuksista ja oleskeluluvan myöntämisen edellytysten painottamisen sveitsiläisessä yhteiskunnassa pärjäämiseen.

Aloitteen takana on Sveitsin kansanpuolue. Hallitus kehottaa kansalaisia äänestämään lakimuutosta vastaan.

Keskustelua

BBC ja kauhea virhe

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n politiikan toimituksen päätoimittaja Nick Robinson on kritisoinut yhtiön linjaa maahanmuuttokeskusteluissa. Robinsonin mukaan oli kauhea virhe, että maahanmuuttoon kohdistuneita huolia sensuroitiin rasismin pelossa 1990- ja 2000-luvuilla. Vastikään virallinen tutkimus totesi, että BBC on vitkastellut julkisen mielipiteen maahanmuutto- ja EU-epäilysten tuomisessa esille.

Telegraph

Keskustelua

Robinsonin dokumentti The Truth About Immigration:

A-Talk Kiakkovieraat


Vieraina kansanedustaja Jukka Kopra (kok), Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila, opiskelija Riikka Yrttiaho sekä yksi Kiakkovierasjuhlien järjestäjistä. Toimittajana Susanne Päivärinta.

Yle Areena

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Toimeentuloperäistä maahanmuuttoa

Esitin eduskunnan kyselytunnilla 5.12. kolme kysymystä, joista viimeinen liittyi ulkomaalaislain ja toimeentulotukilain väliseen ristiriitaan. Ulkomaalaislain lähtökohtana on, että ulkomaalaisen tulee eräitä laissa säädettyjä poikkeuksia lukuunottamatta huolehtia omasta toimeentulostaan ilman, että hän toistuvasti turvautuu toimeentulotukeen. Jos ulkomaalaisen toimeentulo perustuu yhteiskunnan tukeen, maassaoleskelun edellytykset eivät täyty. Tämä koskee niin EU-kansalaisia kuin muitakin.

Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista (812/2000) kuitenkin estää sosiaaliviranomaisia luovuttamasta oma-aloitteisesti tietoja oleskelulupaviranomaiselle eli Maahanmuuttovirastolle. Tästä johtuen viimeksi mainittu saa varsin harvoin tietää ulkomaalaisen toistuvasta toimeentulotukeen turvautumisesta. Salassapitomääräykset näin ollen estävät ulkomaalaislain toteutumisen ja käytännössä pakottavat sosiaaliviranomaisen kyseisen lain vastaiseen menettelyyn.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Kuntarakenneuudistus eli kaksikielisyyttä saranapuolelta

Tämän kirjoituksen aihe ovat kuntarakenneuudistukseen sisältyvät muutokset kielilakiin, tarkemmin sanoen niihin kriteereihin, joilla kunta määritellään suomenkieliseksi, ruotsinkieliseksi tai kaksikieliseksi. Nämä kysymykset ovat sikäli ajankohtaisia, että eräissä tapauksissa hallituksen esitys johtaa laajoihin kuntaliitoksiin, joissa osa liitoskunnista on suomenkielisiä ja osa kaksikielisiä.

Lue loput: Scripta

Keskustelua 

Teemu Niva: Maahanmuuton vaikutukset Kajaanissa

Eräänä maaliskuisena päivänä minulta kysyttiin, ”Miten maahanmuutto on vaikuttanut Kajaaniin? Sinähän se tiedät, kun olet seurannut”. Hetkisen löi tyhjää. Tiedänkö? Oma kokemus oli, jotta en tiedä. Siitä se ajatus sitten lähti. Selvitänpä miten maahanmuutto on vaikuttanut. Maaliskuusta lähtien olen kerännyt tiedon sieltä, toisen täältä, jotta voisin kertoa kaupunkilaisille sen mitä vaikutuksia sillä on ollut.

Lue selonteko

Keskustelua

Ajankohtaisen kakkosen islam-ilta

Ajankohtaisen kakkosen kaksituntinen keskustelu lähetetään tänään kello 21. Keskustelijoita on toistakymmentä, kriittiseltä puolelta esim. Wille Rydman, Juha Ahvio ja Simon Elo.

Olli Immonen heittää löylyä tuoreessa Uuden Suomen blogikirjoituksessaan.

YLE

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Kiihottamisesta ja kansainvälisistä sitoumuksista

Vastatessaan kansanedustaja Hirvisaaren kirjalliseen kysymykseen, että ainoastaan uhkaamisen kriminalisointi ei täyttäisi lisäpöytäkirjan asettamia vaatimuksia, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ei anna totuudenmukaista kuvaa lisäpöytäkirjan pakottavuudesta Suomea kohtaan. ETS 189 antaa sopijapuolelle mahdollisuuden olla soveltamatta sitä kriminalisointivelvoitetta, johon Henriksson viittaa, eli tehdä siihen varauman, ja Suomi on käyttänyt tätä mahdollisuutta.

Scripta

Keskustelua

Sivu 7 / 29

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.