Homma

Monday, May 01st

Last update:01:21:40 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Mohammad Azizi: Suomen ei pidä ottaa vastaan enempää pakolaisia

- Auttaako ottaa vastaan 20 pakolaista, kun miljoona jää jäljelle? Ei, ei lainkaan. Ja aivan erityisesti ei pakolaisten ottaminen Paraisten kaltaiseen kaupunkiin. Me 1997 saapuneet olemme kaikki muuttaneet sieltä pois.

- Parhaiten leireillä menee niillä, jotka ovat onnistuneet lahjomaan leirin johdon. He saavat kylmiä juomia ja ruokaa ensimmäisinä. Ja arvaapa ketkä valitaan pakolaisleireiltä pääsemään Suomeen tai muihin länsimaihin?. Aivan oikein, ne samat, joilla menee tosi hyvin. Olisi toinen juttu, jos Suomeen tulisivat sairaat ja vammautuneet, mutta nykytilanteessa sanon tasan tarkkaan ei lisäpakolaisille, sanoo Mohammad "Muhis" Azizi (kok, Turku).

Svenska YLE

Keskustelua

Optula: Maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen raportti

Keskustelua 

Jussi Halla-aho: Uskonto uskontojen joukossa

Brittiläinen media on kevään ja kesän aikana kohissut koulujen islamilaisesta solutuksesta. Kouluopetuksen standardeista vastaavan viraston Ofstedin (Office for Standards in Education) tutkimukset paljastivat islamistien ottaneen tai pyrkineen ottamaan haltuunsa maassa toimivia oppilaitoksia. Maaliskuussa julkisuuteen tuli useita kouluja ylläpitävän Park View Educational Trustin puheenjohtajan Tahir Alamin vuonna 2007 Britannian Muslimineuvostolle laatima yksityiskohtainen suunnitelma julkisten, ei-uskonnollisten koulujen islamisoimiseksi. Salahanke tunnetaan nimellä "Trojan Horse". Suunnitelman aitoudesta ei ole yksimielisyyttä, mutta itse ongelman olemassaolosta ja vakavuudesta on.

Kouluissa toimineet opettajat ovat kertoneet, miten heitä on savustettu ulos viroistaan. Äärimuslimien hallitsemat johtokunnat ovat yllyttäneet muslimilasten vanhempia tehtailemaan valituksia mm. seksuaalivalistuksesta sekä tyttöjen ja poikien yhteisistä liikuntatunneista. Opettajia on kohdeltu epätasa-arvoisesti heidän uskontonsa tai sukupuolensa perusteella, ja johtaviin tehtäviin on palkattu perheenjäseniä ilman avointa hakua.

Lue loput: Scripta

Keskustelua 

Halla-aho: Käy äänestämässä, kaikki voi olla kiinni juuri sinusta

Halla-aho vetoaa äänestämään - ettei menisi jälkikäteiseksi kiroiluksi.

Keskustelua

Eurovaalit: pienpuolueiden tentti


Eurovaalien vaalikeskustelussa eduskunnan ulkopuolisten puolueiden puheenjohtajat. Sekä eduskunnan puolelta Muutos 2011:n Jari Leino. Toimittajana Jari Niemelä.

Yleisradion asenteesta Muutospuoluetta kohtaan lisää täällä. Ja täällä.

YLE Areena

Keskustelua 

Jussi Halla-aho: Kalkkiviivat

Viimeinen viikko ennen eurovaaleja on alkanut. Oman kampanjani voidaan katsoa alkaneen helmikuussa Lieksassa, ja kevään aikana olen viettänyt käytännössä jokaisen viikonlopun eri puolilla Suomea. Olen saanut jonkinlaisen kalpean aavistuksen siitä, millaista olisi kampanjoida presidentinvaaleissa. Kiitänkin tässä kohdassa rouvaani Hillaa sekä lapsiani joustavasta suhtautumisesta epänormaaliin elämänmenoon. Totean samalla, että tämä on erittäin suurella todennäköisyydellä elämäni ensimmäinen ja viimeinen osallistuminen valtakunnalliseen vaaliin. Jos siis haluat kerran elämässäsi äänestää minua, mutta et asu Helsingin vaalipiirissä, sinun kannattaa toimia nyt!

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Saudit paheksuivat Norjaa

Saudi-Arabia on arvostellut Norjan ihmisoikeustilannetta Yhdistyneiden kansakuntien järjestämässä arvioinnissa. Pohjoismaan synneiksi mainittiin muslimivähemmistön puutteelinen suojelu ja profeetta Muhammadin arvostelun salliminen. Huolta herättivät myös Norjan kotiväkivalta, raiskausrikokset ja varallisuuserot.

Tiedossa ei ole, antoivatko muslimivaltion edustajat norjalaisille asioiden korjaamiseen sharialakiin pohjaavia käytännön vinkkejä.

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Aamukampa ja vaalilupauksia

Pidän perussuomalaisten hyvää menestystä tärkeänä, koska perussuomalaiset ovat osa nousevaa yleiseurooppalaista integraatiokriittistä ja liittovaltiovastaista liikettä, jonka veret seisauttava ja tajunnan räjäyttävä vaalivoitto, brytky, voi kääntää EU:n suunnan tai ainakin hidastaa kehitystä huonoon suuntaan. Henkilökohtainen hyvä menestykseni taas on tärkeä, jotta ne arvot ja linjat, jotka ovat henkilöityneet minuun, saisivat lisää vipuvartta kotimaan politiikassa.

- Lue loput: Scripta

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho kysyy kirjallisessa kysymyksessään hallitukselta maahanmuuttajien sosiaalitukien valvonnasta ja ohjautumisesta kuntien liike-elämään. Esimerkiksi Halla-aho nostaa Lieksassa vellovat epäilyt maahanmuuttajien suosimisesta harkinnanvaraisia sosiaalitukia myönnettäessä.

Halla-ahon mielestä kuntien on moraalitonta ottaa vastaan pakolaisia lähinnä kuntatalouden kohentamiseksi. Hän kysyy hallitukselta:

- Valvotaanko maahanmuuttajien harkinnanvaraisten sosiaalitukien maksukäytäntöjä riittävästi ja objektiivisesti sekä näkeekö hallitus ongelmana, jos pakolaisten vastaanoton perusteena on lähinnä valtiolta kunnalle ja sen luottamushenkilöiden liiketoimiin kanavoituvat tuet?

- Lue loput: Perussuomalainen

Keskustelua 

Maahanmuuton lukuja Ruotsista

 

Apulaisprofessori Jan Tullberg on laskenut maahanmuuton kustannuksia ruotsalaiselle yhteiskunnalle. Arvio on huomattavasti aiempia suurempi, noin 250 miljardia kruunua vuodessa.

Låsningen- En analys av svensk invandringspolitik (pdf)

Keskustelua 

Pisa 2012 -tuloksia

Pisa-tutkimuksessa 2012 kiinnitettiin erityistä huomiota maahanmuuttajien osaamisasteeseen. Erot kantaväestöön paljastuivat suuriksi kaikissa osallistujamaissa, mutta Suomessa ero ongelmanratkaisutaidoissa oli erityisen suuri: suomalaisoppilaiden keskiarvo oli  526 pistettä, ensimmäisen ja toisen sukupolven maahanmuuttajalasten 426 ja 461 pistettä.

Opetusministeriö

Keskustelua

Helsingien Sanomien pääkirjoitus keskittyy tietysti tyttöjen ja poikien kuuden pisteen eroon ja pitää sitä ikävänä viestinä tulevien vuosikymmenien kannalta.

A-studio: Radikaalimuslimi rajalla

A-studion vieraina kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) ja toimittaja Mohamed Abdirahim Hussein. Toimittajina Jaakko Karhu ja Aura Lindeberg.

YLE Areena

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Unionin tulevasta ampuma-asepolitiikasta

Euroopan Komissio antoi viime vuoden lokakuussa tiedonannon, jossa hahmotellaan tulevaa unionitasoista ampuma-aselainsäädäntöä. Tiedonannon otsikko on Ampuma-aseet ja EU:n sisäinen turvallisuus: kansalaisten suojelu ja laittoman kaupan estäminen.

Tiedonanto ei ole konkreettinen lainsäädäntöehdotus, mutta siinä listataan tavoitteita ja esitetään mahdollisia keinoja niiden saavuttamiseksi. Kansallisilta parlamenteilta, Suomen tapauksessa eduskunnalta, pyydetään tässä vaiheessa evästystä ja kansallisesti merkittävien näkökohtien esilletuomista. Jos niitä ei tuoda esille nyt, myöhemmin direktiiveihin on käytännössä hyvin vaikeaa vaikuttaa kansallisesti.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Roman Schatz ja sietämätön suvaitsevaisuus

Roman Schatzin ohjelmassa yhteiskuntamme tabuaiheista keskustelevat Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson ja Hommaforumin perustajajäsen, Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila.

Yle Radio

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Vaalitapahtumia

Keskeisiä teemojani ovat EU-alueelle kohdistuva elintasosiirtolaisuus Välimeren eteläpuolelta, vapaan liikkuvuuden aiheuttamat ongelmat sekä suunnitteilla olevat, Suomen kannalta erittäin huolestuttavat taakanjakomekanismit, jotka pahimmillaan johtavat siihen, että Suomen turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikasta päätetään jatkossa muualla kuin Suomessa. Minua äänestämällä voi ottaa kantaa varsinkin näihin kysymyksiin.

Koska vaalipiirinä on koko maa, pyrin kiertämään niin paljon kuin ehdin.

Scripta - lähes 40 tapahtumaa Helsingistä Kittilään

Keskustelua

Sivu 6 / 29

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.