Homma

Monday, May 01st

Last update:01:21:40 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

VATT: Ulkomaalaisten opiskelijoiden taloudelliset vaikutukset vielä selvittämättä

Valtion taloustieteiden tutkimuslaitoksella on asiaa: "Monet lukukausimaksujen vastustajista ovat esittäneet ulkomaalaisten opiskelijoiden tuottavan Suomen taloudelle pitkällä aikavälillä enemmän taloudellisia hyötyjä kuin kustannuksia, hakien väittämilleen tukea VATT:n hiljattain julkaisemasta esiselvityksestä. Keskustelusta on voinut jäädä sellainen käsitys, että VATT olisi jo tehnyt laskelmia ulkomaalaisten opiskelijoiden taloudellisista vaikutuksista. Asia ei kuitenkaan ole näin."

Keskustelua


Nynnyforumilla viljellään rakkauspuhetta

Putous-ohjelmassa vilahti tutunoloinen foorumi...

Radionova

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Valiokuntakuulumisia ja muuta ajankohtaista

EU:n (ja ETA:n) ulkopuolelta tulevien maahanmuuttajien kansantaloudellinen nettovaikutus Britannialle on syvästi miinuksella. Vuodesta 1995 alkaen he ovat maksaneet yhteiskunnalle yli 150 miljardia euroa. Tämä on seitsemän kertaa enemmän kuin EU- ja ETA-kansalaisten tuoma nettohyöty, joten kokonaisuutena maahanmuutto tulee Britannialle hyvin kalliiksi. (...) Asian valoisa puoli, myös Suomen kannalta, on se, että maahanmuutto ei ole kokonaisuus, eikä sitä pidä sellaisena ajatella. On täysin mahdollista pitää ovet auki hyödylliselle maahanmuutolle ja sulkea ovet haitalliselta. Kyse on vain lainsäädännöllisistä ratkaisuista ja poliittisesta tahdosta.

Lue koko kirjoitus: Scripta (luvassa raportteja viikottain)

Keskustelua


Jussi Halla-aho: Rajaseudun rahastajasta ja kompensatorisesta etiikasta

Rikollisuudesta huolestunut dosentti Päivi Harinen, joka on myös vihreiden kaupunginvaltuutettu Joensuun valtuustossa, tuomittiin tämän vuoden lokakuussa vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä kavalluksesta. Joensuun käräjäoikeuden tuomion mukaan Harinen oli anastanut iäkkäältä äidiltään 72 000 euroa. Dosentti Harinen aikoo valittaa tuomiosta ja prosessin ajan pysytellä poissa valtuuston kokouksista. Vihreiden valtuustoryhmä ei ilmoita sanktioivansa valtuutettu Harista sen kummemmin.

Lue koko kirjoitus: Scripta

Keskustelua

Ruotsi: 55 no-go-aluetta

Ruotsissa on nyt 55 asuinaluetta, joissa poliisi ei enää pysty ylläpitämään lakia ja järjestystä. Rikospoliisin tiedustelujaos on selvittänyt ne maantieteelliset alueet, joilla paikallisilla rikollisverkostoilla on suuri negatiivinen vaikutus ympäristöönsä. Näillä alueilla välit selvitetään asein villin lännen malliin, eivätkä asukkaat uskalla todistaa rikollisia vastaan. Myöskään poliisi ei ole tervetullut näille alueille: tyhjillään seisovat poliisiautot rikotaan, missä poliisien kimppuun hyökätään, ja missä poliisin joutuminen uhkailun ja väkivallan kohteeksi on arkipäivää.

Rähmispossu

Keskustelua

Tiedote

Iltalehti uutisoi tänään terrorismirikoksista epäilyjen aktiivisesta nettikirjoittelusta. Uutisessa kerrottiin, että eräs epäillyistä on kirjoittanut Hommaforumille. Epäillyn nimellä luodulla käyttäjätunnuksella on kirjoitettu forumille kaksi viestiä vuoden 2011 maaliskuussa. Molemmat viestit on aikanaan poistettu keskusteluketjusta, johon ne on lähetetty.

Hommaforum, ylläpito

Jari Leino: Mamujengi hakkaa, suvaitsijat suvaitsevat

Minun mielestäni on käsittämätöntä, että poliisi ei varoittanut suomalaislapsia tästä uhasta. Poliisilla ja sosiaalitoimella on varmasti omasta mielestään erinomaiset perusteet sille, että asiasta on vaiettu: asiaan liittyy alaikäisiä epäiltyjä, joista osa on jo huostaanotettuja. Lisäksi tällaiset uutiset saattavat herättää aiheellisia epäluuloja kaduille kuljeskelevia mamujengejä kohtaan eli lisätä sitä kuuluisaa rasismia.

Minun mielestäni poliisin olisi silti pitänyt varoittaa suomalaislapsia. Ajoissa annettu varoitus olisi saattanut pelastaa edes puolet noista 70 uhrista pahoinpitelyltä. Jos vain he olisivat ymmärtäneet, että mamujengin kadulla nähdessään kannattaa vaihtaa puolta. Tai juosta. Vaikka sitten luulisivatkin rasistiksi.

Lue koko kirjoitus

Keskustelua

Muutos 2011 Tikkurilan maalaismarkkinoilla

Mukana myös puheenjohtaja Jari Leino ja muita Muutospuolueen kansanedustajaehdokkaita. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Jussi Halla-aho: Ruotsin valtiopäivävaaleista

Ruotsin vaalikampanja ja vaalien jälkeiset reaktiot ovat erehdyttävästi samankaltaisia kuin edellisten, vuonna 2010 pidettyjen vaalien aikaan. Muiden puolueiden ohjelmat, teemat ja vastakkainasettelut katosivat marginaaliin. Vaalien puheenaiheena ei ollut työllisyys, kilpailukyky, velkaantuminen, eläkkeet, julkinen sektori tai edes maahanmuutto. Puheenaihe oli se, menestyykö ruotsidemokraatit vaaleissa. Kaikkien sanomalehtien pääkirjoitukset jyrisivät viikkojen ajan jyrkkää "eitä" rasismille. Expressen-lehti heijasti valtiopäivätalon seinään iskulauseen "Rösta nej till rasism!". Aiempien kampanjoiden tapaan ruotsidemokraattien ehdokkaita uhkailtiin, vaalitilaisuuksia häirittiin, omaisuutta vandalisoitiin ja vaalikojuja poltettiin. Sanomalehdet kieltäytyivät julkaisemasta puolueen vaalimainoksia.

Ruotsi on ylimielisyyteen, omahyväisyyteen ja suuruudenhulluuteen sairastunut yhteiskunta, joka uskoo voivansa pelastaa maailman ja tekee samalla eurooppalaisessa mittakaavassa ainutlaatuista kansallista itsemurhaa. Kymmenen miljoonan asukkaan maa ottaa vastaan neljänneksen kaikista Välimeren etelä- ja itäpuolelta Euroopan unioniin saapuvista pakolaisista, "pakolaisista" ja näiden perheenjäsenistä. Ruotsi on tabujen ja poliittisen korrektiuden kahlitsema valtakunta, jossa on 90-luvulta lähtien suvaittu hampaat irvessä ja puitu nyrkkiä taskussa. Ruotsidemokraatit ovat pitkäjänteisellä työllä tehneet itsestään kauan kaivatun uskottavan poliittisen toimijan, johon kytenyt tyytymättömyys voi nyt kanavoitua. Ruotsidemokraattien nousu, kaikesta häirinnästä, demonisoinnista ja mustamaalauksesta huolimatta, on myös lahden tältä puolelta katsoen ilahduttava merkki ilmapiirin tervehtymisestä.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Työvoimapulasta ja rajaseudun elävöittämisestä

Paljon julkisuutta saaneesta Lampedusan tragediasta sai alkunsa Italian kansallisesti ylläpitämä Mare Nostrum -hanke, joka on käytännössä tarkoittanut merihädässä olevien laittomien siirtolaisten noukkimista merestä ja tuomista Eurooppaan. Mare Nostrumin rinnalle on tulossa unionin organisoima Frontex+ -operaatio. Muutamat sadat, korkeintaan tuhannet, vuosittain merellä hukkuneet henkilöt ovat saaneet runsaasti julkisuutta. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että italialaiset ovat poimineet vesiltä ainakin 100 000 ihmistä, minkä lisäksi - tietenkin - suuri osa yrittäjistä pääsee meren yli omin avuin.

Vielä vähemmän on keskusteltu siitä seikasta, että juuri meripelastustoiminnan tehostuminen on rohkaissut yhä suuremman joukon siirtolaisia lähtemään liikenteeseen yhä huonokuntoisemmilla paateilla. Koska italialaiset toimivat varsin lähellä Libyan rannikkoa, josta suurin osa laittomista siirtolaisista lähtee liikkeelle, ihmissalakuljettajat pakkaavat laivoihin yhä enemmän ihmisiä ja antavat mukaan aiempaa vähemmän polttoainetta ja juomavettä. Koska Italian laivasto ei kuitenkaan millään resursseilla voi olla kaikkialla kaiken aikaa, Mare Nostrum on sinänsä hienoista humanitaarisista saavutuksistaan huolimatta lisännyt dramaattisesti paitsi Eurooppaan tulevien myös merellä hukkuneiden määrää. Tämä kierre tulee todennäköisesti jatkumaan: mitä enemmän ja tiheämmässä merellä on eurooppalaisten järjestämiä pelastus- ja taksipalveluja, sitä enemmän siellä on tulijoita. Vastaavasti matkoja järjestävät rikollisorganisaatiot tahkoavat koko ajan suurempia voittoja.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Muutos 2011: kohti vaaleja

Muutospuolueen eduskuntavaaliohjelma,

puheenjohtaja Jari Leinon puhe,

kansanedustaja James Hirvisaaren kampanjanavaus Keravan markkinoilla

...ja muuta penaalin teräville kynille.

Jussi Halla-aho: Rikkautta, jolla on arvoa

Euroopan parlamentin työskentely käynnistyi heinäkuun alussa keskeytyäkseen elokuuksi, joka on eurooppalainen lomakausi. Ohjelmaani kuuluivat omaan asumiseen ja olemiseen sekä avustajien työsuhteisiin liittyvät käytännön järjestelyt, parlamentin toimipisteisiin kotoutuminen Brysselissä ja Strasbourgissa sekä päätöksentekomekanismeihin ja kokouskulttuuriin tutustuminen. Parlamentin asialistalla oli lähinnä järjestäytymisasioita, kuten komission puheenjohtajan, väliaikaisten komissaarien ja parlamentin puhemiehistön valinta sekä pian väistyvän vanhan komission selonteot erilaisista aiheista ja niistä käytävä keskustelu. Myös Italia linjasi puheenjohtajuuskautensa tavoitteita ja painopisteitä.

Kuulun varsinaisena jäsenenä LIBE-valiokuntaan, jonka vastuualueeseen kuuluvat mm. maahanmuutto- ja turvapaikkakysymykset. Massiivinen muuttovirta Välimeren eteläpuolelta oli vahvasti esillä useammassakin asiakohdassa LIBEn kokouksessa 22.7. Kokouksen taltiointi löytyy täältä. Kohdat 5 (Italian puheenjohtajuuskauden prioriteetit) ja 6 (komission selonteko Välimeren tilanteesta) kannattaa katsoa läpi etenkin keskustelun osalta.

Parlamenttiryhmien linja ja toiminta maahanmuutto- ja turvapaikkakysymyksissä muistuttavat hyvin paljon sitä, mitä olemme viime vuosina nähneet kotimaassa. Vihreät, äärivasemmisto ja sosialidemokraatit ovat äänekkäästi ja paatoksella sitä mieltä, että kenen tahansa oikeus tulla Eurooppaan ja tuoda sinne myöhemmin perheensä on ihmisoikeus, jota ei saa rajoittaa. Ratkaisuksi laittomaan maahantuloon ehdotetaan sitä, että avataan uusia reittejä tulla Eurooppaan laillisesti. "Taakanjako", tulijoiden tasaisempi sijoittaminen jäsenmaihin unionitason päätöksillä, on keskeinen tavoite, samoin yhteinen turvapaikkapolitiikka.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Sivu 5 / 29

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.