Homma

Monday, May 01st

Last update:01:21:40 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelma 2015

Suomen on irrottauduttava siitä 25 vuotta jatkuneesta ajatuksesta, että maahanmuutto ja monikulttuurisuus sinänsä olisivat tarpeellisia tai tavoiteltavia asioita. Siirtolaisuus on yhtä vanha ilmiö kuin ihmiskuntakin, mutta sitä on myös aina pyritty hallitsemaan hyötyjen maksimoimiseksi ja haittojen minimoimiseksi. Avokätinen hyvinvointivaltio ja avoimet rajat eivät ole yhteensovitettavissa. Korkea veroaste ei houkuttele huippuosaajia, mutta veroilla rahoitetut julkiset palvelut ja tulonsiirrot houkuttelevat elintasosiirtolaisuutta. Nykyisenkaltainen maahanmuutto on omiaan heikentämään huoltosuhdetta ja hyvinvointivaltion rahoituspohjaa sen sijaan, että se parantaisi niitä.

Lue koko ohjelma

Keskustelua

Aloite ja vetoomus

Kansalaisaloite uskonrauhan rikkomisen poistamiseksi rikoslaista

Aloitteen ovat allekirjoittaneet Oula Lintula ja Kyuu Eturautti.

Keskustelua

Timo Hännikäinen: Tuomitkaa kaikki yritykset vaikuttaa kustantamojen oikeuteen päättää omista kustannusohjelmistaan, sillä tämä oikeus on paitsi kirjallisen ilmaisunvapauden, myös laadukkaan ja monipuolisen kirjallisuuden tae.

Marginalia-blogi

Keskustelua

Pauli Vahtera: Vai ei Suomi pärjää ilman maahanmuuttoa?

Suomalaiset päättäjät kilpailevat siitä kuka parhaiten nuolee tänne tulleiden saappaat. Suomessa on työttömiä pian puoli miljoonaa, mutta heistä ei ole päättäjien mukaan työntekijöiksi. EVAn raportissa 101.000 kelpuutettaisiin töihin. Jos töitä olisi. Voiko suomalaista nöyryyttää ja loukata enemmän.  Samaan aikaan kun jokainen tänne ulkomailta tullut on ison viranomaisjoukon erityisessä suojeluksessa ja holhottavana.

Päättäjät eivät halua tunnustaa, että kotouttamisen jälkeen tänne tullut voi olla jo yli 30-vuotias ja 37 vuotiaana hän on jo liian iäkäs töihin. Päättäjät eivät ole huomanneet, että maahanmuuttajatkin vanhenevat. Eivätkä sitäkään, että he eivät tule yksin. Jos aviopuoliso ei tule samaa matkaa, hänet haetaan kotimaasta.

Lue koko kirjoitus: Iltalehti-blogi

Keskustelua

Jari Leino Show

Keskustelua

EU, maahanmuutto ja monikulturismi

Miten etenee maahanmuuttokeskustelu europarlamentissa ja EU:ssa. Aiheesta keskustelee europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Toimittajana on Maija Elonheimo.

YLE

Keskustelua

Jari Leino Oulun kirvessurmista

Oulun Tuirassa kaksi suomalaista sai surmansa kirvestä heiluttaneen somalin uhreina. Osanottoni uhrien omaisille ja ystäville.

Näiltäkin väkivallanteoilta oltaisiin vältytty, mikäli somaleja ei oltaisi 25 vuotta sitten otettu lainkaan Suomeen.

1980-luvulla Suomessa oli ehkä kahden käden sormilla laskettavissa oleva määrä somaleja. Näistä yksi työskenteli kunnaneläinlääkärinä Savossa ja joukossa oli toinenkin lääkäri.

Somalien joukkomuutto Suomeen alkoi toukokuussa 1990. Nämä Neuvostoliitosta Suomeen tulleet somalit olivat olleet Moskovassa opiskelemassa. Heistä oli ollut tarkoitus kouluttaa sosialistisen vallankumouksen kaadereita diktaattori Siad Barren hallitsemaan Somaliaan. Neuvostoliiton kaaduttua kukaan ei kuitenkaan enää elättänyt heitä Moskovassa, joten he lähtivät etsimään elantoa muualta.

Lue koko kirjoitus: jarileino.com

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Ihmisoikeudet uhattuna länsinaapurissa

Ruotsin Maahanmuuttoviraston tiedottajan Fredrik Bengtssonin mukaan voidaan silloin tällöin havaita, että turvapaikanhakijoilla on tietty käsitys siitä, mikä heitä odottaa Ruotsissa, ja kun todellisuus ei vastaa odotuksia, tulee ongelmia. Hän kuitenkin korostaa, että kun tulijoita on niin paljon kuin on, kaikkia ei voida sijoittaa sinne, minne he itse haluaisivat. Yleensä ja tässäkin tapauksessa siis Tukholmaan, Göteborgiin tai Malmöhön.

Kun kyse on hyvin kalliiksi tulevista vieraista, joiden vastaanottoa perustellaan humanitaarisilla seikoilla, tällainen käyttäytyminen näyttäytyy monelle kiittämättömänä ruikutuksena. Se panee epäilemään, onko pakolaisuuden takana oikeasti mikään hengenhätä, vai nähdäänkö Ruotsi Lähi-Idässä vain helposti huijattavien hölmöjen asuttamana höyryävänä lihapatana. Kun nykyisiä pakolaismekanismeja luotiin, ajateltiin lähinnä sellaista pakolaisuutta, mihin viittasin kirjoituksen alussa. Juutalaisperheiden lehti-ilmoituksissa ei vaadittu sijoitusperheitä tarjoamaan lapsille juutalaista ruokaa, juutalaista uskonnollista kasvatusta, jiddischin opetusta, harrasterahaa tai perheenyhdistämistä. Ilmoituksissa anottiin nöyrästi mitä tahansa pelastusta.

Lue koko kirjoitus: Scripta

Keskustelua

Supo selvittää Halla-ahon saamaa uhkausta

Ylen tietojen mukaan pakistanilaistaustainen, Syyriassa sotiva henkilö on Jussi Halla-aholle toimitetun uhkausviestin takana. Viestissä uhataan hallitusta, eduskuntaa ja useita henkilöitä kostolla.

Yle

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Muutama sana Pariisista

Kolme profeetta Muhammadin pilkkaamisesta loukkaantunutta islamistia hyökkäsi 7.1. ranskalaisen lehden toimitukseen ja surmasi rynnäkkökivääreillä 12 ihmistä, näiden joukossa kaksi poliisia, lehden päätoimittaja sekä useita pilapiirtäjiä. Yksi tekijöistä antautui poliisille, ja tätä kirjoitettaessa kahta muuta jahdataan vielä.

Kuten aina islamistien ampuessa, räjäyttäessä tai mestatessa viattomia, mielenkiintoisinta on nytkin seurata median, poliitikkojen ja tavallisten kansalaisten reaktioita. Reaktioille on ominaista silmien sulkeminen ilmiöltä. Kaikki tapaukset ovat yksittäistapauksia, jotka eivät liity toisiinsa. Tämä siitä huolimatta, että tekijät itse julistavat allahu akbar -huudoillaan tekojen yhteiseksi nimittäjäksi jihadin. Etenkään tekojen ei myönnetä liittyvän millään tavalla islamiin vaan pikemminkin syrjäytymiseen, rasismiin tai tekijöiden mielenterveysongelmiin. Kuitenkaan tekijät eivät itse julista olevansa kostamassa rasismia tai syrjäytymistä. He julistavat puolustavansa profeetta Muhammadin kunniaa.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Aleksi Hernesniemi: Monikulttuurisuus ja rahan tajun katoaminen

Poliitikon ja yrittäjän merkittävin ero on siinä, että toinen on sitoutunut työhönsä omaisuudellaan. Yrittäjä, joka tekee huonoa tulosta, joutuu maksamaan sen omasta lompakostaan. Viime kädessä lähtee alta oma koti, auto ja perhe. Sen sijaan poliitikko, joka jakaa maailmalle suomalaisten verorahoja ja ajaa Suomen talouden suohon, ei joudu maksamaan sitä omasta palkastaan. Poliitikko, joka kannattaa rajoittamatonta humanitaarista maahanmuuttoa, ei joudu itse maksamaan kasvavien tulonsiirtojen ja maahanmuuttajien segregaation aiheuttamia kustannuksia. On helppoa vaatia lisää pakolaisten vastaanottoa, jos ei itse joudu asumaan pahamaineisessa maahanmuuttajalähiössä.

Blogi

Keskustelua

Nuivaa vaalitukea

Keskustelua

Ulkomaalaistaustaisten määrä ylitti 300 000 rajan

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa asui vuoden 2013 lopussa 301 524 ulkomaalaistaustaista, mikä oli 5,5 prosenttia koko väestöstä. Ensimmäisen polven eli ulkomailla syntyneitä ulkomaalaistaustaisia oli 256 241 ja toisen polven eli Suomessa syntyneitä 45 283.

Keskustelua

Jari Leino Show!

Pilottijakson laativat Jari Leino, Lalli Isotalo ja Eino P. Keravalta.

Osa 2/3.

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Ruotsin ja Suomen vaalikevät

Tiedotusvälineet ovat kertoneet, että Ruotsi on modernin historiansa vakavimmassa poliittisessa kriisissä. Edellisellä kaudella valtiopäiville nousseet ruotsidemokraatit kaksinkertaistivat kannatuksensa 12,8 prosenttiin ja saivat 49 kansanedustajaa. Kuten edellisellä kaudella, muut seitsemän valtiopäiväpuoluetta ilmoittivat välittömästi vaalien jälkeen, että ruotsidemokraattien kanssa ei tehdä yhteistyötä missään asiassa eikä keskustella mistään. Heille ei anneta heille edustajamäärän perusteella kuuluvia valiokuntien puheenjohtajuuksia ja varapuheenjohtajuuksia, eikä heitä kutsuta kaikkien ryhmien välisiin keskusteluihin. Edelleen sovittiin, että yksikään puolue ei pyri edistämään omia esityksiään ja aloitteitaan ruotsidemokraattien tuella.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Faktat puhuvat? Eurooppalainen maahanmuuttopolitiikka mediassa -tapahtuma 5.12.2014


Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston ja Euroopan muuttoliikeverkoston järjestämässä seminaarissa olivat mukana ylitarkastajat Jutta Saastamoinen ja Rafael Bärlund sekä tutkija Matti Välimäki. Kommenttipuheenvuoron antoivat Jussi Halla-aho, Liisa Jaakonsaari, toimittaja Reeta Salminen, Abdi Musse Mohamud Suomen SomaliTV:stä ja Maria Swanljung Vähemmistövaltuutetun toimistosta.

Riikka Purra kommentoi:

Lähes kaikki perinteiset kliseet käväisivät joko esiintyjien tai kommentoijien puheissa. Luulin, että niitä ei voi kuulla enää missään. Kuinka väärässä olinkaan!

Mutta yksi asia oli silti muuttunut.

Kukaan ei enää sanonut minkäänlaisia vastalauseita Halla-ahon analyysille siitä, että Ruotsissa on katastrofaalinen tilanne, pääasiassa maahanmuuton ja maahanmuuttopolitiikan takia.

Kukaan ei väittänyt, että Ruotsissa on asiat paremmin.

Kukaan ei kehottanut meitä ottamaan mallia Ruotsista. (...)

Mielestäni kyse on eräänlaisista kynnyksistä. Ne pätevät monessa asiassa. Kun tarpeeksi yleisen mielipiteen tai ”faktan” vastaista tietoa ja evidenssiä alkaa tulla, mielipide tai ”fakta” ei suinkaan ala vähitellen muuttua – sehän olisi noloa, se vaatisi väärässä olemisen myöntämistä. Tämä pätee niin mediaan kuin vaikka puoluepolitiikkaan ja osin jopa tutkimukseen. Muutos tulee usein yhtäkkiä, melkein kuin yhdessä yössä.

Keskustelua

Poliisin tietoon tulleet viharikokset 2013

Poliisiammattikorkeakoulun julkaisu

Keskustelua

Sivu 4 / 29

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.