Homma

Tuesday, Apr 28th

Last update:05:23:27 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Elisa Siekkinen: Nato-keskustelua käydään väärin argumentein

[..] Alueelliset kriisit Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa ovat jo olleet laittoman siirtolaisuuden alkulähteitä. Ilmastonmuutos eli aavikoituminen oli Sudanin Darfur-kriisin pääasiallisia aiheuttajia. Darfurista olisi voinut lähteä muutama miljoona hädänalaista ihmistä liikkeelle kohti Eurooppaa; ei lähtenyt, mutta olisi voinut lähteä. Massamuuttoliike voi tapahtua ilmastoon liittyvistä syistä Sahelin alueelta melkein mistä vain. Myös taloudellisista syistä kumpuava laiton siirtolaisuus on Natoon ja sen jäsenmaihin vaikuttava haaste. Näemme lähes päivittäin veneiden haaksirikkoutuvan Lampedusan vesillä. Maltalla on niin paljon taloudellisia pakolaisia, että asukaslukuunsa verrattuna sama määrä Saksassa merkitsisi 150000 pakolaisen yhtäkkistä ilmestymistä rannoille. Se on jo turvallisuushaaste, ei ainoastaan sosiaalinen haaste. Näitä ihmisiä pitää auttaa. Se on itsestään selvä eurooppalainen periaate. Mutta auttaminen ei voi tarkoittaa, että se tapahtuu oman turvallisuutemme kustannuksella.

Koko teksti: Elisan blogi (Uusi Suomi)

Keskustelua

Julkilausumakommentaaria

Jussi Halla-aho kommentoi PS:n eduskuntaryhmän etnoerottelua vastustavaa julkilausumaa:

"Olisi tosiaan mukavaa, jos tällaisia julistuksia ei tarvittaisi, mutta...

a) ...muuten Toivola ja Hbl kitisisivät maailman tappiin siitä, että persut eivät tuomitse rasismia. Nyt voimme viitata julkilausumaan ja todeta, että "tossa".

b) ...pallo on nyt vastapuolella. Joko ne allekirjoittavat paperin, joka tuomitsee myös positiivisen diskriminaation ja ruotsinkielisten kiintiöt, tai sitten me kysymme niiltä seuraavat neljä vuotta, eivätkö ne vastustakaan kaikkea syrjintää.

c) ...ei tarvitse allekirjoitella rkp:n masinoimia julistuksia."

Uutisointia julkilausumasta: IL (1, 2), HS, Verkkouutiset

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Vielä bussikuskeista

Edellisessä kirjoituksessa sivusin uutisia Helsingissä pahoinpidellystä linja-autonkuljettajasta sekä tapauksen kirvoittamia reaktioita mediassa. Virallinen totuushan on tämän kevään aikana ollut, että rasistiset rikokset ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti; että rasistit pieksevät maahanmuuttajataustaisia kuskeja; ja että perussuomalaisten vaalivoitto on ikään kuin antanut luvan tällaiselle toiminnalle.

Lupasin tutkia asiaa. Keskustelin pitkällisesti Poliisihallituksen tarkastajan kanssa, ja keskustelussa ilmeni mm. seuraavia tosiseikkoja:

Rasistisesti motivoiduiksi kirjattujen rikosten kokonaismäärä on Suomessa noussut tasaisesti viime vuosikymmenellä vuoden 2000 n. 300 kappaleesta vuoden 2010 n. 500 kappaleeseen. Helsingissä vastaavat luvut ovat 60 ja 118. Poliisin mukaan tärkein selittävä tekijä on tiukentunut kirjaamiskäytäntö. Toisaalta Suomeen on muuttanut vuosien 2000-2010 aikana n. 250 000 ihmistä, ja maahanmuuttajien määrän kasvun voi olettaa itsessään lisäävän tapauksia jonkin verran. Koska maahanmuuttajat keskittyvät pääkaupunkiseudulle, myös rasististen rikosten lisääntyminen on siellä huomattavinta.

Koko teksti: Scripta

Aiheesta uutisoitua: Uusi Suomi

Keskustelua

Pauli Vahtera: Ihmisarvo on, 17.5.2011

Viime viikkojen ihmisarvokeskustelu saa miettimään. Vaikka ihmisarvon pitäisi kaikille olla sama, toisille arvoa yhteiskunta antaa enemmän kuin toisille.  Ihmisarvoon kuuluu inhimillisyys ja inhimillinen kohtelu. Yrittäjille määrätään suuria rangaistuksia mitättömistä muotovirheistä.  Samaan aikaan yhteiskunta tietyllä tavalla hyväksyy sosiaaliturvahuijaukset, ryöstöt ja väkivaltarikokset, koska niistä annetut tuomiot ovat vähäisiä.

Tuoteselostus suvaitseville lukijoille:

Kirjoituksessa on tietoisesti rinnastettu maahanmuuttajien oikeusturva yrittäjien oikeusturvaan, koska yrittäjistä (maksajista) ei välitä kukaan, mutta karmeimmistakin maahanmuuttajista järjestelmä pitää kynsin hampain kiinni. Koska on ihmisarvo. Koskahan sellainen ylellisyys annetaan yrittäjille.

Koko teksti: Paulin IL-blogi

Keskustelua

Those were the days

Silloin oli silloin: "Olen eri yhteyksissä murehtinut sitä, miten monikulttuurisessa yhteiskunnassa kaikkeen tekemiseen ilmestyy ylimääräinen, etninen muuttuja." >

Nyt on nyt: "Kapteeni Koivu pohti MM-voiton esille nostamaa muukalaisvihaa" & "Jääkiekkoliitto rasismikohusta: Iloitseminen kuuluu kaikille" & Paloma Hannonen

Jussi Halla-aho: Kauheaa ja vähemmän kauheaa

Muutama viikko sitten kirjoitin kevään kuumasta aiheesta, internetissä esitettävistä uhkaavista viesteistä. Toin julki ihmettelyni sen johdosta, että vaikka tiedotusvälineissä pauhataan kovasti "rasistien" ja perussuomalaisia lähellä olevien tahojen tekemistä ja "monikulttuurisuusasiantuntijoihin" kohdistuvista uhkauksista, varsinaista näyttöä tuntuu olevan lähinnä päinvastaisesta viestiliikenteestä.

Esimerkkinä nostin esiin perussuomalaisiin (ja nimeltä mainitsematta minuun) kohdistuvia, Facebookissa esitettyjä päähänampumissuunnitelmia sekä kollegalleni Olli Immoselle lähetetyn kehotuksen tappaa allekirjoittanut.

Jäin mielenkiinnolla odottamaan oikeamielisten piirien reaktioita. On myönnettävä, että oikeamieliset piirit onnistuivat taas yllättämään, vaikka olen jo päättänyt, etten ylläty enää mistään. Kuten muistamme, reilu vuosi sitten Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluoto esitti syvän huolensa netissä esitetyistä uhkailuista. Hän vertasi "maahanmuuttotutkijoihin" kohdistuneita (joskin toteennäyttämättömiä), keskustelupalstoilla julkaistuja kirjoituksia Stalinin vainoihin tai katolisen kirkon inkvisitioon. Hän piti tilannetta "harvinaisen vakavana".

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Oppitunteja politiikan etiikasta

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki ennen eduskuntavaaleja:

"Vihreät lähtevät hallitukseen vain, jos kannatus kasvaa vaaleissa."

Vihreiden kannatus eduskuntavaaleissa: kannatusprosentti 8,46 (2007) > 7,25 (2011), edustajapaikat 15 (2007) > 10 (2011).

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Matias Yleistää

Homma kirjoittaa Ylestä, Yle kirjoittaa Hommasta.

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Kollektiivista itsekkyyttä

Kuten kaikki varmasti ovat huomanneet, (perus)suomalaisia syytetään usein "itsekkyydestä", jos he ilmaisevat sellaisen mielipiteen, että oman kansan vähäväkiset pitäisi valtion rahankäytössä asettaa Afrikan ja Etelä-Amerikan köyhien edelle.

Yksi suvaitsevais-monikultturistisen maailmankuvan keskeisistä pilareista on se, että "kansa" (merkityksessä "kansakunta") ei ole mikään luonnollinen viiteryhmä tai yksikkö vaan parisataa vuotta vanha, ties keiden perkeleiden pahat mielessään kehittämä keinotekoinen konstruktio. Suvaitsevainen korostaa mielellään, että hänellä ei välttämättä ole yhtään enempää yhteistä toisen "suomalaisen" kuin vaikkapa afrikkalaisen ja eteläamerikkalaisen kanssa.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Kuusi pilkku seitsemän

Uutisointia: Copenhagen Post (eng), Politiken (eng.), Spiegel.de (eng.), Uusi Suomí

Keskustelua

Juho Eerola: Miltä nyt tuntuu?

Ensimmäiset kaksi viikkoa kansanedustajana ovat nyt takana. Olen pienen maalaiskoulun kasvatti. Sieltä siirryin aikoinani yläasteelle isoon keskustan kouluun. Pikkukaupungin valtuustosta Arkadianmäelle siirtyminen on fiilikseltään suunnilleen sama asia. Sitä ei tiedä missä on vessa ja isojen poikien kohtaaminen jännittää.

Moni ei usko, mutta eduskunnassakin on mokutusta. Jyri Häkämies (kok.) antoi minulle vinkin, että kukaan oikea kansanedustaja ei kuulemma koskaan kanna salkkua eduskuntatalon sisällä. Tarvittavat paperit kuskataan aina kainalossa ja paljaaltaan ilman salkkua. Hiljalleen aloittelevat kansanedustajat sitten kuulemma hoksaavat, että eihän täällä perkele kenelläkään ole mitään dorkaa salkkua riesanaan. Jotkut eivät hoksaa ja heille sitten nauretaan vielä ennen linnanjuhliakin. Onneksi Häkämies opasti minua ja nyt tunnen ylemmyyttä nolon oloisiin demarikeltanokkiin länsirannikolta.

Herra Hakkaraisesta on tullut kohupersu. Hän imitoi imaamia ja puhui turvapaikkaa hakevista neekeriukoista. En tuntenut Hakkaraista ennalta, kuten en suurinta osaa muistakaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän edustajista. Tapasin hänet ensimmäisen kerran oman ryhmäkokouksemme yhteydessä, ennen kuin media sitten esitteli hänet koko Suomelle. Mielestäni edustaja Hakkarainen on oikein sympaattinen ja valloittava veijari. Sellainen, jollaisia on Pölösen elokuvissa. Ja juuri sellainen, jota ylemmyydentuntoinen punavihreä kulttuuriälymystö ällöää, mutta kansa rakastaa. Aito ihminen.

Koko teksti: Juhon blogi

Keskustelua

Timo Hännikäinen: Vapaus ja vapaamielisyys, 27.4.2011

Vihreät aloittivat poliittisen taipaleensa luonnonsuojelun - perustaltaan konservatiivisen aatteen - edistäjinä, mutta sittemmin puolueesta kehittyi liberaali "arvopuolue". Puolitoista viikkoa sitten puheenjohtaja Anni Sinnemäki kommentoi vaalitappiotaan sanomalla, että kyseessä oli ennen kaikkea vihreiden ajamien arvojen tappio vastakkaiselle arvomaailmalle. Siinä hän oli varmaankin oikeassa, mutta se, mitä vihreiden ajamat arvot oikeasti ovat, ei ole yhtä selvää.

Vihreät ovat profiloituneet "liberaaleiksi", eli vastavoimaksi niille, joita he nimittävät "konservatiiveiksi". Jako on vanha, 1800-luvulta juontuva, muttei mitenkään yksiselitteinen. Edmund Burke, jota pidetään nykyaikaisen konservatismin keksijänä ja oppi-isänä, kuului omana aikanaan liberaalina pidettyyn Whig-puolueeseen. Lisäksi pitää erottaa toisistaan talous- ja arvoliberalismi, joista edellinen on ns. tiedostavissa piireissä automaattisesti pahaa ja jälkimmäinen automaattisesti hyvää. Mutta olennaisempaa on, että sama ihminen voi olla samanaikaisesti konservatiivi ja liberaali, jopa samassa kysymyksessä.

Koko teksti

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Tästä eteenpäin

Hyvät lukijat, tukijat, nuivat ja maahanmuuttokriittiset!

Vaaleista on vierähtänyt reilu viikko. Tarkastuslaskennassa minulle löytyi vielä vajaat parisataa äänestyslipuketta, ja lopulliseksi tuloksekseni on vahvistettu 15 084 ääntä. Mukavaa, että 15 000 äänen haamuraja rikottiin.

Viimeiset vuodet ovat olleet näihin eduskuntavaaleihin valmistautumista, ja olen tietoisesti pitänyt katseeni poissa vaalienjälkeisestä ajasta. Nyt on aika luoda silmäys uuteen tilanteeseen ja tuleviin kuvioihin.

Näiden vaalien suurimpia häviäjiä, kepun ja vihreiden ohella, ovat tiedotusvälineet. Niiden kunnallisvaaleista 2008 alkanut keinoja kaihtamaton, totaalinen sota perussuomalaisia ja erityisesti maahanmuuttokriittisiä vastaan päättyi viimeksimainittujen rökälevoittoon eduskuntavaaleissa. Viime päivien korahtelut ovat antaneet vihjeitä siitä, että media ei ole oppinut omista virheistään mitään vaan aikoo jatkaa samalla linjalla.

Viimeistään nyt voidaan sanoa, että kansalaisyhteiskunta, itsenäisten mutta keskenään verkostoituneiden agenttien yhteisö, on murskannut puolueiden ja median julkisuus- ja valtamonopolin. Ne eivät enää pysty määrittelemään, mistä ja miten yhteiskunnassa keskustellaan tai mistä ja ketä vaaleissa äänestetään.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Ihmisarvokirjoituksista

HS:n Hanna Kaarto kirjoittaa PS:n Jussi Halla-ahon kirjoittaneen epähyvin ihmisoikeuksista.

Keskustelua

Ajankohtainen jytkynen, 19.4.2011

Soinin jytky ja Korhosen järkytys - eduskuntavaalien kiihkeimmät kuvat. Keitä ovat perussuomalaisten uudet kansanedustajat? Studiovieraana mm. Jussi Halla-aho.

Yle Areena

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Jytky 17.4.2011

Suomessa pidettiin eilen eduskuntavaalit. Niiden tulosta tullaan eri tahoilla selittelemään tavalla jos toisellakin, mutta seuraavia tosiasioita ei voida muuttaa:

1) Suomen poliittinen kartta on piirretty uudelleen. Entisten kolmen suuren puolueen tilalla on neljä suurta puoluetta. Perussuomalaiset on kolmanneksi suurin.

2) Perussuomalaiset nostivat kansanedustajamääränsä kuudesta kolmeenkymmeneenyhdeksään. Jos mitataan puolueen kannatuksen kehitystä kaksien vaalien välillä, kyseessä on suurin vaalivoitto Suomen historiassa koskaan.

3) Vihreät menetti kolmanneksen edustajapaikoistaan. Fukushiman turmalla ratsastaminen meni reisille. Sinnemäkeläinen viherhörhöily koki haaksirikon.

4) Keskusta kärsi veretseisauttavan tappion. Paikkamäärä putosi peräti kuudellatoista.

5) Perussuomalaisia ja rkp:tä lukuunottamatta kaikki puolueet hävisivät vaaleissa. (Rkp:n vaalimenestyksellä ei ole merkitystä, koska sen vaikutusvalta ei ole riippuvainen kannatuksesta.)

Maahanmuuttokriittisiksi eli “nuiviksi” profiloituneiden ehdokkaiden kannalta vaalit olivat samanlainen menestys. Oma tulokseni oli 14 884 ääntä. Tämä oli Timo Soinin (43 212) jälkeen suurin perussuomalaisen ehdokkaan potti. Sillä irtosi myös 2. sija Helsingissä (onnittelut Paavo Arhinmäelle ykkössijasta) ja 6. sija koko maassa.

Taakseni jäivät Helsingissä mm. etukäteen kärkiehdokkaiksi povatut Ben Zyskowicz ja Osmo Soininvaara. Erityisellä tyydytyksellä on todettava, että sain kolme kertaa enemmän ääniä kuin ministeri Astrid Thors, joka puolestaan piti pintansa Jörn “vastavoima” Donneria vastaan vain reilun sadan äänen marginaalilla (mitä sinänsä voidaan pitää harmillisena).

Koko teksti: halla-aho.com

Keskustelua

Sivu 13 / 27

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.