Homma

Saturday, Oct 10th

Last update:03:53:09 AM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Ilta=Lööppi: Populismi ajoi Halla-ahon narun jatkoksi!

Jussi Halla-aho toteutti vaalilupauksensa hyppäämällä benjihypyn Helsingin Kaivopuistossa.

Kirjaudu ja katso rohkeat kuvat!

 

A-studion aiheena vihapuhe

Toimittaja Joonas Turunen: SDP on vaatinut Halla-ahon eroa hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta. Mikä on teidän kantanne tähän kysymykseen?

Pekka Haavisto: No Halla-aho on tietysti mielenkiintoisessa tilanteessa, kun norjalainen massamurhaaja sanoo, että yksi hänen innoituksensa lähde on ollut Suomen eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja tai ... tässä samassa verkostossa toiminut, niin kyllä silloin Halla-aho joutuu siitä aika selvän pesäeron tekemään. Itse mietin vaikkapa vihreiden alkuaikoja, joissa Pentti Linkola viittasi Baader-Meinhofin tekoihin hyvinä tai oli väkivaltaisia kettutyttöiskuja. Kyllä silloin poliittinen puolue joutuu ottamaan selkeän kannan ja irtautumaan kaikesta väkivallan lietsonnasta. Tietysti ihan samaan joutuvat nyt perussuomalaiset ja Jussi Halla-aho itse. Tietysti hän on sillä tavalla "kepin nokassa", että hallintovaliokunta käsittelee myöskin näitä maan sisäiseen turvallisuuteen liittyviä asioita, joissa koitetaan tämmöisiä terroriuhkia kitkeä ja hän joutuu olemaan niissä täysipainoisesti mukana.

Yle Areena (siteerattu kohta 6:37 alkaen)

Keskustelua

Hommaforumilla aikaisemmin: Halla-aho mainittu Breivikin kirjassa

Homman haastattelussa Ari Paulow

Kerro muutamalla sanalla itsestäsi? 

Olen Ari Paulow, kirjailija, vapaa toimittaja, kolumnisti ja ravintolapäällikkö. Asun ja kirjoitan Kempeleessä, mutta ravintolapäällikkönä toimin Oulussa. 2000-luvun alussa kirjoitin joitakin erikoisnumeroita Jerry Cotton -agenttisarjaan. Muun muassa Jerryn 40-vuotisjuhlanumero, Luoteja kaikilla mausteilla vuodelta 2001, on kynästäni lähtöisin. Vuosina 2004–2009 kirjoitin kuusi yksityisetsivä-ravintoloitsija Jesse Hackmanin tutkimuksista kertovaa rikosromaania, jotka myivät kohtalaisen hyvin ja saivat myös useimpien kriitikoiden arvostuksen osakseen. Kaikki Hackman-dekkarit julkaistiin Like Kustannuksen kautta.  


Kirjoittamisesi tavoite? Viihdyttäminen/ vaikuttaminen vai molemmat?

Kirjoitan viihdyttääkseni ja antaakseni lukijoilleni ajattelemisen aihetta. Ihan silkkaa viihdettä ilman syvällisempää sisältöä ei jaksaisi rustata. 


Olet kirjoittanut kuusi Jesse Hackman dekkaria ennen Khilafaa. Mistä syntyi idea islamkriittisen romaanin Khilafan kirjoittamiseen?

1990-luvulla menin useita kertoja hätiin, kun muslimimiehet pahoinpitelivät yökerhossa tai sen ulkopuolella naista, joka oli jutellut heidän kanssaan, mutta kieltäytynyt lähtemästä yhteisille ”jatkoille”. Muutaman kerran onnistuin taltuttamaan hakkaajat, vaikka minua mm. lyötiin tuopilla ja yritettiin ampua. Kerran sain kuuden kurdimiehen joukolta selkääni, kun vahtimestaritkaan eivät uskaltaneet tulla kaverikseni. Näiden tapausten johdosta huomasin muslimimiesten moraalikäsitysten poikkeavan suuresti länsimaisista arvoista mm. naisen aseman suhteen ja rupesin tutkimaan noita eroja. Aika pian tuli mukaan myös laajentumishaluisen poliittisen islamin tutkiminen. Khilafaa valmistelin näin ollen 14 vuotta, joista viimeiset puolitoista vuotta tiiviimmin.  

Lue lisää...

Jussi Halla-aho: Viharikoksista ja mediasta

Ajankohtainen kakkonen käsitteli 28.6. vaihteeksi rasismin räjähdysmäistä lisääntymistä Suomessa. Ohjelmassa viitattiin viime syksynä uutisoituun, poikkeuksellisen raakaan Espoossa tapahtuneeseen pahoinpitelyyn seuraavasti: "Viime vuonna langetettiin kovia tuomioita Espoossa tapahtuneesta, erityisen julmasta viharikoksesta. Parikymppiset nuoret olivat pahoinpidelleet tummaihoisen 14-vuotiaan helsinkiläispojan lähes hengiltä."

Vesa Linja-aho ihmetteli blogikirjoituksessaan, mihin perustuu oletus viharikoksesta, kun sellaisesta ei ollut viitteitä edes valtamedian uutisoinnissa, vaikka tavallisesti kaikki etäisestikin rasismilta haiseva uutisoidaan kissankokoisilla otsikoilla. 

Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: "Positiivisen" syrjinnän ongelmia

Edellisessä kirjoituksessa kävin läpi reaktioita, joita Perussuomalaisten eduskuntaryhmän rasismin, syrjinnän ja väkivallan vastainen julkilausuma oli julkisuudessa herättänyt. Lupasin palata varsinaiseen substanssiin, ts. siihen, miksi "positiivinen" syrjintä (sivistyneesti "diskriminaatio", kaunistellen "erityiskohtelu") ei ole hyvä asia.

Tässä tekstissä, kuten julkilausumassakin, "positiivisella syrjinnällä" tarkoitetaan yhden henkilön suosimista toisen henkilön kustannuksella rodun, uskonnon, kulttuuritaustan tai vastaavan seikan vuoksi. Siis esimerkiksi sitä, että Helsingin kaupunki työntekijöitä rekrytoidessaan valitsee kahdesta hakijasta sen, jonka viiteryhmä on "aliedustettuna" kaupungin henkilöstössä, vaikka kyseinen henkilö ei olisi "aivan yhtä pätevä" kuin kilpailijansa.

1. Positiivinen syrjintä nähdään kompensaationa piilossa olevalle negatiiviselle syrjinnälle, joka kuuleman mukaan selittää tiettyjen ryhmien aliedustuksen esim. yrityksen tai organisaation henkilöstössä. Kun negatiivista syrjintää kompensoidaan positiivisella syrjinnällä, saavutetaan tasapaino eli nykyliturgiassa "tosiasiallinen tasa-arvo".

Ongelma on siinä, että ainoa todiste negatiivisesta syrjinnästä esim. Helsingin kaupungin organisaatiossa on sen väitetty seuraus eli vähemmistöjen aliedustus henkilöstössä. Oletus kompensoitavan ongelman olemassaolosta perustuu siis puhtaaseen kehäpäättelyyn.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Hajanaisia H^^^ -havaintoja viikonlopulta

Joku iltakokoontuminen ja kuva yhden Jarin perkeleen isosta käsivarresta. >

Joitain tyyppejä valittiin varapuhiksiksi. >

Joku uusi ministeri pyrkii jonkinlaiseen työhön. >

Jari Leino: Kollektiivisen syyllisyyden taakka

Suomen Akatemian tuore tutkijatohtori Inari Sakki on aloittamassa Suomessa täysin uutta kokeellista tutkimusta. Hän tarkastelee kansallisten historiakäsitysten suhdetta äärioikeiston kannatukseen ja selvittää, voiko ihmisten ulkomaalaisvastaisuutta ja ääriliikkeiden kannatusta vähentää herättelemällä tietoisuutta menneisyyden kansallisista väärinteoista.

– Kokeellisessa tutkimuksessa suomalaisille esitetään esimerkiksi muistoja toisen maailmansodan aikaisista Karjalan nälkäleireistä ja ruotsalaisille Ruotsin natsiyhteyksistä ja pakkosterilisaatioista, Sakki kertoo.

Muun muassa Saksassa tehtyjen tutkimusten perusteella voidaan olettaa, että tällainen manipulaatio herättää kollektiivisia häpeän ja syyllisyyden tunteita, joilla on Sakin mukaan yhteys myönteisempiin käsityksiin ulkoryhmiä – esimerkiksi maahanmuuttajia – kohtaan.


Ajatus väärinajattelijoiden parantamisesta näyttämällä heille kuvia kauheista asioista ei ole uusi. Se esiintyy muun muassa elokuvassa Kellopeliappelsiini. Nyt tätä ajatusta ollaan siis ihan oikeasti toteuttamassa Suomen Akatemian rahoittamana tutkimuksena.

Lue lisää...

Jussi Halla-aho: Katsaus julkilausuman kirvoittamiin kommentteihin

Suomi meni sekaisin, kun perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen sanoi "neekeriukko". Kohkaaminen kulminoitui siihen, että eduskuntaryhmä antoi 25.5. Hakkaraiselle huomautuksen sopimattomasta kielenkäytöstä ja medialle sekä yleisölle julkilausuman, jossa tuomitaan kaikkinainen rasismi, syrjintä ja väkivalta. [..]

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Patologisesta suvaitsemattomuudesta

Tiedetoimittaja Marko Hamilo saattoi tietooni American Journal of Orthopsychiatry -lehdessä julkaistun artikkelin "Intolerance and Psychopathology: Toward a General Diagnosis for Racism, Sexism, and Homophobia" (Guindon, Green & Hanna).

Artikkelin laatineet kolme tohtoria ehdottavat, että rasismi, seksismi ja homofobia tulisi diagnosoida psykopatologisiksi ilmiöiksi, ja että henkilöt, joilla niitä esiintyy, kärsivät "suvaitsemattomasta persoonallisuushäiriöstä". Artikkelissa ehdotetaan myös hoitomuotoja, mutta koska artikkelin pdf-versio on salasanan takana, en pääse tutkimaan, millaisia nämä hoidot voisivat olla.

"Suvaitsemattomuuden" luokitteleminen hoitoa vaativaksi mielisairaudeksi tuo tietysti väkisinkin mieleen Neuvostoliiton. Itänaapurin perustuslaki takasi sanan- ja mielipiteenvapauden. Neuvostojärjestelmän vastustaminen oli kuitenkin eittämätön merkki henkisestä epätasapainosta, ja kansalaiset, joilla tällaisia oireita ilmeni, passitettiin pitkäkestoiseen pakkohoitoon.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Kesämuotiekstrahässäkkä

(Varoitus: kuvaa on ehkä manipuleerattu)

Tyylitietoiset maahanmuuttokriitikot pukeutuvat tänä kesänä rohkeisiin leiskuviin väreihin ja uskaltavat myös leikitellä erilaisilla kuoseilla. Huolettomasti olkapäälle kietaistu tai kietaisematta jätetty huivi täydentää myös usein kokonaisuutta.

Uutisointia: Aamulehti

Keskustelua

Sampo Terho: Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen tila

Ensimmäisiä asioita joiden suhteen päivitin Brysseliin päästyäni tietojani, oli Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen tila. Asia on ajankohtainen siksikin, että Turkissa järjestetään 12.6. parlamenttivaalit. Aihepiiri varmaankiin kiinnostaa myös monia hommalaisia, joten tässä tiivis tietopaketti asiasta.

EU:n ja Turkin välisissä jäsenyysneuvotteluissa on kaikkiaan 35 neuvottelulukua, eli eri aihepiiriä kuten ”Työntekijöiden vapaa liikkuvuus”, ”Kilpailupolitiikka”, ”Kalastus” tai ”Oikeus, vapaus ja turvallisuus”. Kaikkiaan 8 neuvotteluluvuista  on jäädytetty, mikä tarkoittaa ministeritason päätöstä lykätä asiasta keskustelemista tuonnemmas. Lisäksi 11 on blokeerattu, mikä tarkoittaa yksittäisen jäsenmaan aiheuttamaa neuvotteluluvun hyllyttämistä.

Myös 8 EU:n ja Turkin tulliliittoon liittyvää neuvottelulukua on jäädytetty jo vuonna 2006, koska Turkki on jatkuvasti kieltäytynyt avaamasta lentokenttiään ja satamiaan kyproslaisille lentokoneille ja laivoille. Turkki ei myös edelleenkään ole tunnustanut Kyproksen tasavaltaa, mutta on ainoana maana tunnustanut niin kutsutun ”Pohjois-Kyproksen turkkilaisen tasavallan”.

Neuvottelujen eteneminen on siis ollut nihkeää, mikä on Turkissa herättänyt turhautumista. Keskeisten EU-jäsenmaiden Ranskan ja Saksan nykyjohto on jo ehdottanut hankkeesta luopumista sen nykymuodossa, mikä on sekin Turkissa noteerattu laajasti. Toisaalta kannatustakin yhä löytyy, ja mm. Suomen presidentti kävi keväällä Turkissa vierailulla vakuuttamassa myönteisyyttään maan jäsenyyshankkeelle.

..

Lue koko teksti täältä >

Simon Elo: Helsingin kaupungilla on rasistinen rekrytointipolitiikka

Perussuomalaisten posiitivisen syrjinnän tuomitseva näkemys on saanut puoluekentän odotetusti sekaisin. Julkilausuma on kuitenkin ymmärretty tahallisesti väärin.

– Maahanmuuttajille suunnattu koulutus ei ole esimerkki positiivisesta syrjinnästä. Kuinka usea kantasuomalainen hakeutuu kyseiseen koulutukseen, puheenjohtaja Simon Elo kysyy.

Erityisopetusta tarvitsevilla, sotaveteraaneilla ja vammaisilla ei ole mitään tekemistä positiivisen syrjinnän kanssa. Kyse on erityisryhmiä varten vartavasten suunnatusta erityistuesta.

Viemällä keskustelu sivuraiteelle väistetään sujuvasti itse asiasta puhuminen. Ei ole oikein, että esimerkiksi etnisiin vähemmistöihin kuuluvilla on pelkästään ryhmän jäsenyyden perusteella etuoikeus verorahoilla rahoitettuihin työpaikkoihin ja toisilla vastaavasti korkeampi kynnys pelkästään enemmistöön kuulumisen perusteella.

Helsingin kokoomuksen mukaan positiivisesta syrjinnästä on hyviä kokemuksia. Helsingin kaupunki on laatinut ”Rasismin ja etnisen syrjinnän ehkäisy Helsingin kaupungin toiminnassa” -oppaan (2004), jonka tarkoituksena on edistää ”etnistä yhdenvertaisuutta kaikessa kaupungin toiminnassa”. Tosiasiassa ohjeistus toimii kyseisen tavoitteen vastaisesti.

Ohjeistuksessa todetaan, että ”esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva”.

Helsingin kaupunki syrjii räikeästi enemmistöä, sillä pätevyyden tulisi olla ainoa ratkaiseva asia. Kannattavatko muut puolueet nykyistä rasistista rekrytointipolitiikkaa?

..

Koko teksti PS-nuorten sivuilla

Uutisointia: Aamulehti, Verkkouutiset

Keskustelua

Ykkösaamun vieraina Jussi Halla-aho ja Jani Toivola

YLE Radio 1:n Ykkösaamussa Jussi Halla-aho ja Jani Toivola keskustelevat perussuomalaisten rasismijulkilausumasta ja positiivisesta syrjinnästä.

Yle Areena (n. 18:20 - 35:00)

Keskustelua

HS - uuden aikakauden uutisia

"Luovuus on tahtoa ja taitoa tuottaa sisältöä, joka vaikuttaa ihmisten elämään."

-- Sanoma Newsin oma määritelmä arvoistaan

"Buahaha! .. Kusetin .. Shitlistille kaikki, ei nappaa .. KUKKAHATUT SAATANA PILAAVAT MEIDÄN ENEMMISTÖN!!!!!!11!! .. P.S. KIITOS 1939-1945!"

-- Ville Similä, Helsingin Sanomien toimittaja kolumnissaan Enemmistöliitto

Keskustelua

Elisa Siekkinen: Nato-keskustelua käydään väärin argumentein

[..] Alueelliset kriisit Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa ovat jo olleet laittoman siirtolaisuuden alkulähteitä. Ilmastonmuutos eli aavikoituminen oli Sudanin Darfur-kriisin pääasiallisia aiheuttajia. Darfurista olisi voinut lähteä muutama miljoona hädänalaista ihmistä liikkeelle kohti Eurooppaa; ei lähtenyt, mutta olisi voinut lähteä. Massamuuttoliike voi tapahtua ilmastoon liittyvistä syistä Sahelin alueelta melkein mistä vain. Myös taloudellisista syistä kumpuava laiton siirtolaisuus on Natoon ja sen jäsenmaihin vaikuttava haaste. Näemme lähes päivittäin veneiden haaksirikkoutuvan Lampedusan vesillä. Maltalla on niin paljon taloudellisia pakolaisia, että asukaslukuunsa verrattuna sama määrä Saksassa merkitsisi 150000 pakolaisen yhtäkkistä ilmestymistä rannoille. Se on jo turvallisuushaaste, ei ainoastaan sosiaalinen haaste. Näitä ihmisiä pitää auttaa. Se on itsestään selvä eurooppalainen periaate. Mutta auttaminen ei voi tarkoittaa, että se tapahtuu oman turvallisuutemme kustannuksella.

Koko teksti: Elisan blogi (Uusi Suomi)

Keskustelua

Julkilausumakommentaaria

Jussi Halla-aho kommentoi PS:n eduskuntaryhmän etnoerottelua vastustavaa julkilausumaa:

"Olisi tosiaan mukavaa, jos tällaisia julistuksia ei tarvittaisi, mutta...

a) ...muuten Toivola ja Hbl kitisisivät maailman tappiin siitä, että persut eivät tuomitse rasismia. Nyt voimme viitata julkilausumaan ja todeta, että "tossa".

b) ...pallo on nyt vastapuolella. Joko ne allekirjoittavat paperin, joka tuomitsee myös positiivisen diskriminaation ja ruotsinkielisten kiintiöt, tai sitten me kysymme niiltä seuraavat neljä vuotta, eivätkö ne vastustakaan kaikkea syrjintää.

c) ...ei tarvitse allekirjoitella rkp:n masinoimia julistuksia."

Uutisointia julkilausumasta: IL (1, 2), HS, Verkkouutiset

Keskustelua

Sivu 13 / 28

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.