Homma

Monday, Sep 01st

Last update:12:50:09 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

J. Sakari Hankamäki: Hienoa hommaa

Juha Sihvola valittaa tämän päivän Somalian Sanomissa, että valtiotieteilijä ”Milla Hannulan julkaisema sisäsiisti yritys perustella maahanmuuttokritiikkiä epäonnistuu”. Professorilla on ollut kiire lytätä Hannulan sinänsä perusteltu teos, sillä kritiikki on lehdessä jo tänään, vaikka kirja ilmestyi vasta eilen.

Teoksessa itsessään ei ole nähdäkseni mitään vikaa. Nuoren polven tutkija on kulkenut Kharybdiksen ja Skyllan välistä välttäen äärikantoja ja perustellen tyydyttävästi sen, miksi maahanmuutto ja monikulttuurisuus eivät ole välttämättä hyväksi. Tilalle Hannula esittää uusien tulokkaiden parempaa integroimista suomalaiseen kulttuuriin. Omasta mielestäni tässä pyrkimyksessä ei ole moittimista. Vaikka sopeuttamiseen liittyvä sävy onkin pakottava, se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin omalle saarelle syrjäytyminen. Syrjäytyminen puolestaan ei ole ollut seurausta vain valtaväestön negatiivisista asenteista vaan maahanmuuttajien omasta linnoittautumisesta islamilaisen konservatiivisuuden sisäpuolelle, jossa niin naiset ja lapset kuin seksuaalivähemmistötkin ovat vaarassa.

Maassa maan tavalla -nimisen teoksen puutteena voi pitää sitä, etteivät Hannula ja hänen viittaamansa henkilöt perusta ajatteluaan syvempiin valtiofilosofisiin periaatteisiin, kuten siihen, että maahanmuutto ei ole subjektiivinen oikeus, tai siihen, että kansallisvaltiot ovat luonnonoikeudelliselta pohjalta organisoituneita järjen työvälineitä, joiden kautta luotiin hyvinvointiyhteiskunnat eri yhteiskuntaluokkien löydettyä yhteisen etunsa valtioiden sisällä. Kansallinen itsemääräämisoikeus, suvereniteetti ja konsensus ovat tukeneet toisiaan, kun etniset ristiriidat kohdattiin aiemmin valtioiden rajoilla eikä niitä ollut siirretty valtioiden sisälle: kaduille, kujille ja työelämään.

Koko teksti: Hankamäen blogi

Jussi Halla-aho: Leikkauslista

Barnaba Feter Wor Gony on Sudanista Suomeen muuttanut 31-vuotias mieshenkilö. Oletettavasti Barnaba on saapunut maahamme turvapaikanhakijana, vaaroja ja vainoa paeten, suurta hätää ja ahdinkoa kokeneena. Parisataa sudanilaista saa vuosittain oleskeluluvan Suomeen humanitaarisista syistä.

Viime marraskuussa Barnaba raiskasi Lahdessa 16-vuotiaan tytön, joka oli menossa kaupasta kotiin. Raiskaus tapahtui kerrostalon sisäpihalla.

Barnaba on hiv-positiivinen.

Muutamaa päivää myöhemmin Barnaba tappeli kadulla ja pahoinpiteli väliin tulleen poliisin.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Kampanjan avaus

Ihmettelin jo lapsena erästä erityispiirrettä, joka liittyy suomalaiseen kestävyysurheiluun, tai ainakin tapaan, jolla toimittajat selostivat suomalaista kestävyysurheilua televisiolähetyksissä. Kun muunmaalaiset juoksijat ja hiihtäjät pyrkivät asettumaan kärkijoukkoon ja iskemään viimeisellä kilometrillä, suomalaiset pyrkivät asettumaan "hyviin tarkkailuasemiin", kuten sanonta kuului.

"Hyvä tarkkailuasema" tarkoitti sitä, että esimerkiksi juostiin kierros kärkijoukon perässä. Tältä etäisyydeltä ei tietenkään kisan lopussa pystytty tavoittelemaan palkintosijoja, mutta selostajat muistivat aina kehaista, että oli kypsä ja ehjä juoksu, ja että tarkkailuasemat säilytettiin erinomaisesti.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Homman haastattelussa Milla Hannula

Keskiviikkona 16.2 julkaistaan Milla Hannulan kirja Maassa maan tavalla. Se kertoo maahanmuuttokriittisen yhteiskunnallisen keskustelun taustoista ja kehittymisestä. Täten kirja sivuaa läheisesti Homman aihepiirejä ja siitä innostuneina ryntäsimme välittömästi haastattelemaan kirjan kirjoittajaa.

Moi Milla! Kerro jotain itsestäsi?

Olen valtio-opin ja historian opiskeluiden ja tutkijan pestien kautta perehtynyt myös nationalismiin. Nationalismi puolestaan on aate, jonka yhteyttä suomalaiseen maahanmuuttokriittisyyteen kirjassani jonkun verran käsittelen. Alueellisesti olen kuitenkin aiemmin tutkinut Venäjää, ja siellä erityisesti pienten kansojen ja Karjalankannaksen lähihistoriaa.

Lue lisää...

Rits räts

Maikkari: Eduskuntavaalien ehdokkaat ja kansalaiset ovat varsin eri linjoilla maahanmuutosta, ilmenee MTV3:n vaalikoneesta. Väite "Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia" saa ehdokkailta keskimäärin 54,8 prosentin kannatuksen. Vaalikoneeseen on vastannut tähän mennessä kaikkiaan 1521 ehdokasta. Sen sijaan valtaosa kansalaisista on vastannut olevansa eri mieltä maahanmuuton lisäämisestä. Väitettä "Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia" kannatetaan noin 25-prosenttisesti. Vastaajia on reilut 106 000.

Lue lisää

Jussi Halla-ahon vaalikampanjan avauspuhe

Kirjan talolla Helsingin Kruununhaassa 6.2.2011 järjestetyn eduskuntavaalikampanjan puhe. Jussi Halla-aho kertoo tarkkailuasemista, vaihtoehdottomuudesta, ylimielisyydestä, kyykytyksestä, maahanmuutosta, hyvinvointivaltiosta sekä tavoitteista.

 Keskustelua

Cameron: Monikulttuurisuus on hylättävä

Pääministeri David Cameronin mukaan Iso-Britanniassa monikulttuurisuuspolitiikka on epäonnistunut ja hylätään. Kaikkien uskontojen edustajilta tullaan vaatimaan integroitumista sekä vapauden, tasa-arvon ja demokratian hyväksymistä. Saksan liittokansleri Angela Merkelin jalanjälkiä seuraava puhe on jo herättänyt närää muslimien keskuudessa.

Keskustelua

Telegraph

YLE

Simon Elo: Egypti kulkee kohti islamilaista teokratiaa

Egyptin kuohunta huolestuttaa Israelia. "Sortajavaltion epäilyjä", sanovat eräät, mutta mikä saa israelilaiset epäilemään Egyptin kansannousua?

Egypti ja Israel ovat olleet rauhanomaisissa väleissa verrattain vähän aikaa. Vuosien 1948, 1956, 1967 ja 1973 sodissa Egypti johti arabimaiden vahvinta, joskin strategisesti epäonnistunutta armeijaa.

Egyptin presidentti Anwar Sadat solmi Israelin kanssa Camp Davidin rauhansopimuksen vuonna 1978. Se on edelleen merkittävin rauhansopimus, jonka Israel on arabiosapuolen kanssa tehnyt.

Israelin ja Egyptin välinen rauhansopimus on nyt vaakalaudalla.

Mubarakin hallinto on ollut pitkä, julma ja epädemokraattinen. Vahvin kilpaileva vaihtoehto ei ole juuri sen parempi - islamilainen teokratia, jota ajavat lukuisat järjestöt.

 

Koko teksti Simonin blogissa.

Keskustelua

Mansi- ja mustikka

Ajatuksia siitä, miten tulevaisuuden pitäisi olla

"Maahanmuuttopolitiikan pitää tapahtua vastaanottajamaan ehdoilla. Maahanmuuttajia tulee vastaanottaa vain sen verran, kuin mitä on mahdollista menestyksellisesti sopeuttaa vastaanottavan yhteiskunnan kieleen, tapoihin ja lakeihin. Maahanmuuttopolitiikan tulee perustua siihen, että muuttaja sopeutuu vastaanottavaan yhteiskuntaan, eikä päinvastoin.

Hyvää tarkoittavat monikulttuurisuusprojektit ovat osoittautuneet vahingollisiksi sekä vastaanottajamaille että maahanmuuttajille itselleen, kun sopeutumisprosessit ovat niiden myötä hidastuneet. Etenkin islamilaistaustaisilla toisen ja kolmannenkin sukupolven maahanmuuttajilla on suuri riski uskonnolliseen radikalisoitumiseen, mikäli ei ajoissa huolehdita heidän mukautumisestaan uuteen yhteiskuntaan."

-- katkelma Kokoomusnuorten tulevaisuusohjelman maahanmuuttopolitiikkaa käsittelevästä osiosta. Kohtuullinen määrä kirjaimista on maailmaan saatettu kynällä Elisan.

Jyrkkää nousua

HS: Perussuomalaiset 16,2 %

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Invandringspolitik

Mietin tässä eräänä päivänä suomalaisen maahanmuutto-, monikulttuurisuus- ja kotoutuspolitiikan ideologeja ja toteuttajia.

Ylimpänä on maahanmuuttoministeri Astrid Thors, ruotsinkielinen helsinkiläinen, RKP:n jäsen.

Sitten on RKP:n entinen kansanedustaja, puheenjohtaja ja ministeri Eva Biaudet, jonka Astrid Thors junaili vuonna 2010 vähemmistövaltuutetuksi ohi parinkymmenen häntä pätevämmän hakijan. Tarkoituksena oli mitä ilmeisimmin turvata Biaudet'lle suojatyöpaikka, jotta hän ei lähtisi kilpailemaan Thorsin kanssa RKP:n ainoasta helsinkiläisestä edustajanpaikasta vuoden 2011 vaaleissa.

Sitten löytyy Kristina Stenman, joka on nimitetty vuoden 2011 alusta Sisäministeriön maahanmuutto-osaston maahanmuuttojohtajaksi. Ruotsinkielinen Stenman on RKP:n jäsen ja puolueen ministerien entinen erityisavustaja. Hän on toiminut pitkään Pakolaisneuvonta ry:ssä lakimiehenä ja toiminnanjohtajana.

Helsingin, Suomen suurimman kaupungin ja maahanmuuttokeskittymän, maahanmuuttoasioiden johtajaksi nimitettiin vuonna 2007 Annika Forsander. Suomenruotsalainen Forsander on työskennellyt SPR:n pakolaistyössä ja Svenska social- och kommunalhögskolanin vanhempana tutkijana.

Varmaan näitä löytyisi alemmilta portailta lisää, jos vähän jaksaisi kaivella.

En mitenkään halua sanoa, että suomenruotsalaiset naiset olisivat lähtökohtaisesti epäpäteviä työskentelemään maahanmuuttoon liittyvissä tehtävissä. Pidän kuitenkin vähän outona, jos kaikki aiheeseen liittyvä osaaminen on konsentroitunut suomenruotsalaisten naisten keskuuteen. Pidän jopa mahdollisena, että jos koko maahanmuuttoon liittyvä päätöksenteko on suoraan tai mutkan kautta sellaisen puolueen käsissä, joka on leimallisen maahanmuuttomyönteinen, myös lopputulemana saattaa olla ideologisesti värittynyttä maahanmuuttopolitiikkaa, jonka keskeisenä ohjenuorana ei välttämättä ole Suomen etu.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Halla-ahosta hallituksen jäsen

Jussi Halla-aho nousee tänään pidettävässä Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa Helsingin kaupunginhallitukseen. Perussuomalaisilla oli vuosina 2009-2010 kaupunginhallituksen varajäsenpaikka, joka vaihtuu valtuustokauden alussa tehdyn sopimuksen mukaisesti kaupunginhallituksen varsinaiseen jäsenyyteen vuosiksi 2011-2012. Halla-aho hoiti myös kaupunginhallituksen varajäsenyyden.

Hommalauluja: Koraani-ilmiö

Vaikka Rosengårdissa täytyy ikkunat sulkea
Voi Suomessa aina huoletta kulkea
Rosengård on jossain toisella planeetalla
Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla

Koraani aukeaa
Ja tuottaa autoihin valkeaa
Mutta millään muilla mailla
Kuin Suomella se ei oo riskiä vailla

Voiko täydellisyyttä olla olemassa missään muodossa
Tottahan toki, muun muassa Uutisvuodossa
Ei mikään ole niin viisas kuin suomalainen imaami
Kiitos vain, mutta ei mun himaani

Koraani aukeaa
Ja tuottaa lähiöihin valkeaa
Mutta millään muilla mailla
Kuin Suomella se ei oo riskiä vailla

Säv: Eput, san: Poitiers

Lisälaulamisia

Pahuus^^^

(Homma)/0 + vihreys = Hyvä Homma

Hyvä Homma + Jari Leino = Uusari-uutinen

Teemu Lahtinen avaa kampanjansa

Kannattajat, tukijat ja sellaisiksi haluavat ovat tervetulleita kampanjanvaustilaisuuteeni Espoon Leppävaaraan lauantaina 15.1.2011 klo 13 alkaen Sellon kirjaston toisen kerroksen Akseli-saliin. Osoite on Leppävaarankatu 9.

Ehdokkaan lisäksi puheenvuoronsa pitävät vaalipäällikkö FM Simo Grönroos kampanjan käytännön  asioista, FT Jussi Halla-aho, OTK Matias Forss, ja FM Sampo Terho.

Loppuun on varattu aikaa yleisön kysymyksille ja puheenvuoroille. Tilaisuus päättyy n. klo 15.

Teemulahtinen.fi

Kampanja avattiin menestyksekkäästi

Sivu 13 / 24

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.