Homma

Saturday, Mar 25th

Last update:09:25:26 AM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

HS:n rasismigallup

Suomi on vähintäänkin melko rasistinen maa, ajattelee enemmistö suomalaisista. Kaksi kolmasosaa kansasta ajattelee, että Suomessa ilmenee rasismia paljon tai melko paljon. Siitä huolimatta omassa itsessään rasismia tunnistaa tai tunnustaa paljon vain kaksi prosenttia ja melko paljon kaksitoista prosenttia.

HS:n uutinen

Keskustelua

A-talk 3.11.2011: Perheenyhdistämiset syynissä

Vieraina sisäasiainministeri Päivi Räsänen, lakimies Husein Muhammed, kansalaisaktivisti Abdirahim Hussein sekä kansanedustaja Juho Eerola. Toimittajana on Jan Andersson.

Yle Areena

Keskustelua

Sampo Terho: Liittovaltiokeskustelua hyssytellään


Kuva: MTU

HS:n verkkoeditio 29.10: Europarlamentaarikko Sampo Terho (ps) moitti pääministeri Jyrki Kataisen (kok) hallitusta pimittämisestä. Terhon mukaan Euroopan unionista rakennetaan liittovaltiota, ja liittovaltion ajajat saavat hädän varjolla läpi sellaisia hankkeita, joita ei normaalioloissa hyväksyttäisi.

Kuukausiliitteessä on laaja juttu Terhosta, sekä bonarina ehkä oivaltavin koskaan esitetty mietelause:".. täysi itsenäisyys on mahdotonta maailmassa, jossa on yhteiset meret ja yhteinen ilmasto." Oivaltajattarenamme - kukas muukaan kuin - rva Astrid Thors

Keskustelua

Olli Immonen: Turvapaikanhakijoiden salakuljetusten maksaminen vastaanottorahalla

Eduskunnan puhemiehelle

Viranomaiset ovat saaneet runsaasti viitteitä siitä, että osa Suomeen laittomasti saapuvista turvapaikanhakijoista maksaa salakuljetuksensa Suomen valtion maksamalla vastaanottorahalla. Turun Sanomat uutisoi 26. lokakuuta 2011, että keskusrikospoliisin arvion mukaan Suomessa toimii 5-10 aktiivista ihmissalakuljetusryhmää, jotka myyvät velaksi kuljetuksia Suomeen. Salakuljettajien kiinnisaaminen on hankalaa, sillä usein maahantulijoiden sukulaiset odottavat lähtömaassa myös kuljetusta, eivätkä salakuljettajat kaihda uhkailun tai väkivallan käyttöä.

Syyskuussa 2011 voimaan tullut laki kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta ei ota huomioon vastaanottorahan mahdollista väärinkäyttöä salakuljetuksen maksamiseen. Vastaanottorahan sijasta olisikin tärkeä tarjota turvapaikanhakijoille hyödykkeitä muuten kuin rahallisessa muodossa.

Ihmisten salakuljetus on suosittua, koska sekä rangaistukset että kiinnijäämisen riski ovat pieniä. Suomessa turvapaikanhakijoille annettava kuukausittainen vastaanottoraha puolestaan mahdollistaa kuljetuksen ostamisen velaksi.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta laittomien maahantulijoiden salakuljetuksia ei maksettaisi enää jatkossa Suomen sosiaalituella ja aikooko hallitus kiristää lainsäädäntöä siten, ettei ihmisten salakuljetus olisi enää houkuttelevaa?

Helsingissä 28 päivänä lokakuuta 2011
Olli Immonen /ps

Kaleva, Verkkouutiset

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Tilastoista ja etnopositiivisuudesta

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen (Optula) henkilökunta sanaili tällä viikolla lehdissä siitä, miten raiskaustilastoja ja ulkomaalaisiin kohdistuvia rikosepäilyjä pitäisi tulkita. Maahanmuuttajien osuus raiskausepäillyistä on viime vuosina liikkunut 15 ja 20 prosentin välillä. Koska maahanmuuttajataustaisia on Suomen väestöstä vain 3-4 prosenttia, heidän yliedustuksensa on huomattava.

Tilastollinen yliedustus ei sinänsä ole uutinen. Väittelyä käydään siitä, miten sitä pitäisi tulkita. Onko kyseessä tilastoharha, vai raiskaavatko tietyistä kulttuuripiireistä tulleet henkilöt useammin kuin jotkut muut, esim. kantaväestön edustajat? Haluaisin hieman kommentoida erikoissuunnittelija Hannu Niemen ja tutkija Heini Kainulaisen arveluja.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Jari Leino: Perheenyhdistämiset ja toimeentulovaatimus

Päivän uutisten mukaan sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) pitää Suomen maahanmuuttajien perheenyhdistämiskäytäntöjä muita maita väljempinä ja sanoo Suomen jatkossa kiristävän siihen liittyviä kriteerejä. Ajatus perheenyhdistämisen ehtojen tiukentamisesta kuulostaa erittäin hyvältä, mutta käytännön toteutus vaikuttaa vielä epävarmalta. Räsänen on teettämässä asiasta sisäministeriön selvitystä, joka valmistuu helmikuussa.

Kuulostaa vastuun välttelyltä, että täysin selvästä asiasta halutaan teettää yhä uusia selvityksiä. Asiasta on jo olemassa aiempia sisäministeriön teettämiä selvityksiä, jotka toteavat selvästi, että Suomella on vetovoimatekijöitä muihin Euroopan maihin verrattuna sosiaaliturvaperäisen maahanmuuton suhteen. Pohjoismaiset vertailukohdatkin ovat täysin selvillä. Ihmissalakuljettajien liiketoimintalogiikka on tiedossa: turvapaikanhakijoiden virrat kohdistuvat aina niihin maihin, joissa on tarjolla eniten käteistä rahaa ja helpoimmat perheenyhdistämisen edellytykset.

Loput Jari Leinon blogissa

Keskustelua

Yliopisto-TV: Onko Suomessa äärioikeistoryhmiä?

Ääriliikkeistä, peloista ja leimakirveistä keskustelevat vasemmistoaktiivi Emilia Kukkala ja Muutos 2011 -puolueen hallituksen jäsen, Homma ry:n varapuheenjohtaja Jari Leino sekä toimittajat Jouni Munukka ja Lauri Silvander.

Katso lähetys

Keskustelua

Simon Elo: Suomi ei ymmärrä islamismin vaaraa

Suomalaisilla viranomaisilla tai medialla ei todellisuudessa ole minkäänlaista käsitystä siitä, minkälaisia opetuksia ja minkä tahojen rahoittamana maamme moskeijoissa saarnataan.

Supon ylitarkastaja Tuomas Portaankorvan mukaan "terrorismiongelman taustalla ovat yksittäiset ääritulkinnat".

On väärin yhdistää terrorismi kaikkiin muslimeihin, mutta vain loogista yhdistää se islaminuskoon. "Yksittäisiä terrori-iskuja" ja "yksittäisiä ääritulkintoja" on tehty sen nimissä liikaa, jotta asian voisi ohittaa olankohautuksella.

Helsingin Sanomien viime vuonna tekemässä jutussa todetaan, että jyrkän sunnilainen, wahhabilaista suuntausta edustava Saudi-Arabia on tehnyt aktiivista lähetystyötä Suomessa jo 1980-luvulta lähtien. Rahaa saudilähteistä on saanut ainakin kolme suomalaismoskeijaa ja yksi yhteisö, esimerkiksi Itä-Pasilassa sijaitseva Helsinki Islam Keskus.

Supon mukaan saudien rahoituksella ja opintomatkoilla Saudi-Arabiaan "voi olla jopa radikalismia vähentävä vaikutus".

Näin pihalla ovat suomalaiset viranomaiset.

Koko teksti: Viisauksia ihmisen Elosta

Keskustelua

Jari Leino: Työttömyys- ja toimeentulotuki vain Suomen kansalaisille

Otsikon ehdotus ei ole uusi, mutta erittäin hyvä ja toteutuessaan ratkaisisi useimmat sosiaaliturvaperäiseen maahanmuuttoon liittyvät ongelmat.

Viimeisin tämän ajatuksen esille tuonut on oululainen kansanedustaja Olli Immonen (ps), joka kirjoitti työvoimapulan myytistä sanomalehti Kalevassa julkaistussa kolumnissaan. Immoselta on viime aikoina tullut muitakin erittäin hyviä kannanottoja, kuten kirjallinen kysymys eduskunnassa koskien ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia Suomessa. Toivottavasti nämä herättävät paljon keskustelua.

Ajattelin ennakoida tulevaa keskustelua ja käydä läpi muutamia asia-argumentteja, joita tullaan esittämään otsikon ehdotusta vastaan.

...

Lue loput Jari Leinon blogista

Keskustelua

Perheitä ja perheenyhdistämättömyyksiä

Balladi mollisävyinen teollisuustyöläisestä nimeltä Diep Nguyen.

"Hyväksi" Suomelle, "edulliset" ehdot

Tässä meille valehdellaan. Päin naamaa. Ja tässä meille nauretaan. Päin naamaa, taas. Nauru on ansaittua, koska ilmeiset valheet nieleville typeryksille pitääkin nauraa.  

Nimimerkki Ulkopuolinen kommentoi sattuvasti: "Kyllähän Suomi onnistui pääsemään niihin juhlapöytiin joissa asioista päätetään. Suomi on se iso paisti keskellä pöytää"

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Muutama ajatus kunniaväkivallasta

Lehdissä kerrottiin hiljattain 17-vuotiaasta pakistanilaistytöstä nimeltä Kainat Soomro. Neljä miestä joukkoraiskasi Kainatin, kun tämä oli 12-vuotias.

Tulemalla raiskatuksi ja menetettyään siinä yhteydessä neitsyytensä Kainat paikallisen käsityksen mukaan häpäisi perheensä. Yhteisö vaati Kainatin isää surmaamaan tyttärensä, mistä tämä kuitenkin kieltäytyi. Perhe joutui pakenemaan kotikaupungistaan Karachiin, mutta häirintä on jatkunut sielläkin.

Islamilaisten maiden kunniamurhaperinteet ovat länsimaissa kovin vaikea puheenaihe. Keskustelu kääntyy automaattisesti ja nopeasti siihen, että kyllähän naisia oikeastaan sorretaan kaikkialla, sorron muoto vain vaihtelee.

...

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Kauppiaita ja kansanedustajia

Mestari Halla-aho etenee mukavasti Iltalehden suosikkiammattipörssissä. Vielä eilen hän kuului maan toisisiksi inhotuimpien nysväreiden - kansanedustajien - pölyiseen ja kähmyräiseen kastiin, mutta tänään kaikki on toisin.

Maan parhaimmat ja taitavimmat ja syvältäpenkovimmat zuurnalistit ovat saaneet selville, että Halla-aho on aikoinaan osoittanut teinikkäitä tendenssejä seksikauppiaan ammattia kohtaan. Tämä nuoruuden julkeaa ja rytmikästä pontta uhkuva taipumus kiidättää Jussin neljäkymmentäkuusi sijaa ylöspäin ammattiarvostuspörssissä, kauas pois puhelinmyyjien, pysäköinninvalvojien, ministereiden ja mannekiinien luota.

Homma on - niinkuin aina - kovassa nousussa!

Keskustelua

Muutos 2011 ottaa kantaa perustuslakimuutokseen

On Suomen etujen vastaista, että Suomen asema Euroopan unionin jäsenmaana kiteytetään perustuslaissa (1 §) sekä annetaan eduskunnalle entistä suurempi mahdollisuus siirtää Suomen toimivaltaa suuremmalle toimielimelle, kuten Euroopan unionille (94 § ja 95 §). (...)

Tämä muutos kaventaisi Suomen itsenäisyyttä entisestään ja veisi meidät kohti liittovaltiokehitystä. Kun otetaan huomioon esimerkiksi se, että EU:ssa kaavaillaan tällä hetkellä unionin yhteistä turvapaikkapolitiikkaa ja yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa, edellä kuvattu perustuslain muutos kuulostaa vaaralliselta. (...)

Ennen lakimuutoksen käsittelyä ja sen aikana olisi muutoksen sisällöstä tullut tiedottaa kansalaisille, käydä kansalaisten ja päättäjien välistä keskustelua sekä asettaa lakimuutos kansanäänestyksen alaiseksi. Mitään näistä asioista ei ole kuitenkaan tehty, vaan lain valmistelutyö on viety läpi hiljaisuudessa. Mediaa ei voida ainakaan kiittää tiedottamisesta ja asioiden seikkaperäisestä tutkimisesta, mikä on kummallista, sillä se on median velvollisuus ja ensisijainen tehtävä.

Muutos 2011:n tavoitteena on, että aina kun Suomen perustuslakia ollaan muuttamassa, sen hyväksymisestä tai hylkäämisestä tulisi järjestää sitova kansanäänestys, aivan kuten esimerkiksi Sveitsissä, Irlannissa ja Tanskassa tehdään.

 

Muutos 2011 r.p.

Sanna Onkamo ja Antti Tulonen

Muutos 2011

Keskustelua

Perustuslain valtiosääntöön kirjattujen asioiden perustuslaillinen suoja

Suomen eduskunta on muuttamassa Suomen valtion perustuslain (PL) valtiosääntöä (1 §) siten, että siihen lisätään maininta: Suomi on Euroopan Unionin jäsen.

Entinen oikeusministeri Tuija Brax, entinen perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi ja useat muut nykyiset kansanedustajat väittävät, että Suomen valtion Euroopan unionin jäsenyyden kirjaaminen Suomen valtion perustuslain valtiosääntöön ei vaikuta Suomen valtion mahdollisuuteen erota Euroopan unionista vaan Suomen valtio voi halutessaan erota Euroopan unionista Suomen eduskunnan yksinkertaisella määräenemmistöpäätöksellä ilman perustuslainsäätämisjärjestystä.

Tämä tarkoittaa sitä, että Tuija Brax, Kimmo Sasi ja useat muut kansanedustajat väittävät, että Suomen valtion perustuslain valtiosääntöön kirjatut asiat eivät nauti perustuslaillista lainsuojaa. Toisin sanoen vaikka Suomen perustuslain valtiosäännössä lukisi Suomen valtion olevan Euroopan unionin jäsen, tämä ei merkitsisi sitä, että Suomen valtion Euroopan unionin jäsenyydellä olisi perustuslaillinen suoja.

Edellä mainittu laintulkinta on absurdi oikeusvaltioperiaatteen (PL 2 §), perustuslain etusijaperiaatteen (PL 106 §) ja opin rajatuista poikkeuksista (PL 73 §) näkökulmista. Oikeusvaltioperiaatteen mukaan julkisen vallan käytön on perustuttava lakiin. Perustuslain etusijaperiaatteen mukaan perustuslaki syrjäyttää perustuslakia alemman tasoisen normin ristiriitatilanteessa. Opin rajatuista poikkeuksista mukaan perustuslain kanssa ristiriitainen laki on voimassa ainoastaan, mikäli se on säädetty voimaan poikkeuslailla perustuslainsäätämisjärjestyksessä.

Koko teksti täällä

-- nimimerkki Fimbulvetr

Sivu 13 / 29

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.