Homma

Saturday, Apr 19th

Last update:06:44:24 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Jussi Halla-aho: Invandringspolitik

Mietin tässä eräänä päivänä suomalaisen maahanmuutto-, monikulttuurisuus- ja kotoutuspolitiikan ideologeja ja toteuttajia.

Ylimpänä on maahanmuuttoministeri Astrid Thors, ruotsinkielinen helsinkiläinen, RKP:n jäsen.

Sitten on RKP:n entinen kansanedustaja, puheenjohtaja ja ministeri Eva Biaudet, jonka Astrid Thors junaili vuonna 2010 vähemmistövaltuutetuksi ohi parinkymmenen häntä pätevämmän hakijan. Tarkoituksena oli mitä ilmeisimmin turvata Biaudet'lle suojatyöpaikka, jotta hän ei lähtisi kilpailemaan Thorsin kanssa RKP:n ainoasta helsinkiläisestä edustajanpaikasta vuoden 2011 vaaleissa.

Sitten löytyy Kristina Stenman, joka on nimitetty vuoden 2011 alusta Sisäministeriön maahanmuutto-osaston maahanmuuttojohtajaksi. Ruotsinkielinen Stenman on RKP:n jäsen ja puolueen ministerien entinen erityisavustaja. Hän on toiminut pitkään Pakolaisneuvonta ry:ssä lakimiehenä ja toiminnanjohtajana.

Helsingin, Suomen suurimman kaupungin ja maahanmuuttokeskittymän, maahanmuuttoasioiden johtajaksi nimitettiin vuonna 2007 Annika Forsander. Suomenruotsalainen Forsander on työskennellyt SPR:n pakolaistyössä ja Svenska social- och kommunalhögskolanin vanhempana tutkijana.

Varmaan näitä löytyisi alemmilta portailta lisää, jos vähän jaksaisi kaivella.

En mitenkään halua sanoa, että suomenruotsalaiset naiset olisivat lähtökohtaisesti epäpäteviä työskentelemään maahanmuuttoon liittyvissä tehtävissä. Pidän kuitenkin vähän outona, jos kaikki aiheeseen liittyvä osaaminen on konsentroitunut suomenruotsalaisten naisten keskuuteen. Pidän jopa mahdollisena, että jos koko maahanmuuttoon liittyvä päätöksenteko on suoraan tai mutkan kautta sellaisen puolueen käsissä, joka on leimallisen maahanmuuttomyönteinen, myös lopputulemana saattaa olla ideologisesti värittynyttä maahanmuuttopolitiikkaa, jonka keskeisenä ohjenuorana ei välttämättä ole Suomen etu.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Halla-ahosta hallituksen jäsen

Jussi Halla-aho nousee tänään pidettävässä Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa Helsingin kaupunginhallitukseen. Perussuomalaisilla oli vuosina 2009-2010 kaupunginhallituksen varajäsenpaikka, joka vaihtuu valtuustokauden alussa tehdyn sopimuksen mukaisesti kaupunginhallituksen varsinaiseen jäsenyyteen vuosiksi 2011-2012. Halla-aho hoiti myös kaupunginhallituksen varajäsenyyden.

Hommalauluja: Koraani-ilmiö

Vaikka Rosengårdissa täytyy ikkunat sulkea
Voi Suomessa aina huoletta kulkea
Rosengård on jossain toisella planeetalla
Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla

Koraani aukeaa
Ja tuottaa autoihin valkeaa
Mutta millään muilla mailla
Kuin Suomella se ei oo riskiä vailla

Voiko täydellisyyttä olla olemassa missään muodossa
Tottahan toki, muun muassa Uutisvuodossa
Ei mikään ole niin viisas kuin suomalainen imaami
Kiitos vain, mutta ei mun himaani

Koraani aukeaa
Ja tuottaa lähiöihin valkeaa
Mutta millään muilla mailla
Kuin Suomella se ei oo riskiä vailla

Säv: Eput, san: Poitiers

Lisälaulamisia

Pahuus^^^

(Homma)/0 + vihreys = Hyvä Homma

Hyvä Homma + Jari Leino = Uusari-uutinen

Teemu Lahtinen avaa kampanjansa

Kannattajat, tukijat ja sellaisiksi haluavat ovat tervetulleita kampanjanvaustilaisuuteeni Espoon Leppävaaraan lauantaina 15.1.2011 klo 13 alkaen Sellon kirjaston toisen kerroksen Akseli-saliin. Osoite on Leppävaarankatu 9.

Ehdokkaan lisäksi puheenvuoronsa pitävät vaalipäällikkö FM Simo Grönroos kampanjan käytännön  asioista, FT Jussi Halla-aho, OTK Matias Forss, ja FM Sampo Terho.

Loppuun on varattu aikaa yleisön kysymyksille ja puheenvuoroille. Tilaisuus päättyy n. klo 15.

Teemulahtinen.fi

Kampanja avattiin menestyksekkäästi

Milla Hannulan maassa

HS: Maahanmuutto on kuuma peruna kevään uusissa kirjoissa. Otava julkaisee Milla Hannulan teoksen Maassa maan tavalla. Kustantajan mukaan teoksessa halla-aholaiset kertovat "avoimesti ajatuksistaan ja siitä, millaisen taistelun he ovat poliittisten mielipiteidensä vuoksi käyneet läpi."

Keskustelua

Jari Leino: Olivat han Finlaysonit ja Koffitkin maahanmuuttajia..

Suomeen ei ole tulossa uusia Finlaysoneja eikä Sinebrychoffeja. Nykyinenkin teollisuus on siirtymässä halpamaihin. Nyt Suomeen tulee sellaisia ihmisiä, joita kiinnostaa sosiaaliturva. Velaksi elävällä Suomella ei ole tähän varaa. Vaalivideo Jari Leinolta.

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Kokoomuksesta ja eduskunnan roolista

Ei ole suuri ihme, että Kokoomus on Suomen suurin puolue. Kokoomus on puolueistamme ainoa, joka oikeasti ymmärtää, että vain sillä, miltä asiat näyttävät, on merkitystä.

Kokoomuksen jatkuva suosio, jopa sen ollessa de facto päähallituspuolueena, perustuu nähdäkseni kahteen asiaan, nimittäin kykyyn luistella vastuusta ja kykyyn harrastaa luontevaa moniajoa. Viimemainittu ominaisuus ilmenee mm. siten, että samaan puolueeseen mahtuvat Kai Pöntinen, jota kai voidaan luonnehtia lähinnä lapualaismieliseksi, ja Sirpa Pietikäinen, jonka ajatus- ja arvomaailma lienevät lähimpänä Vihreiden sinnemäkeläistä siipeä.

Moniajon luontevuutta taas kuvaa se, että media tai edes kilpailevat puolueet eivät tartu tähän yhteisten nimittäjien puuttumiseen. Kääntäen, jos kahden perussuomalaisehdokkaan välillä on vaihtelua edes lempiruuan tai -värin suhteen, toimittajat jo työntävät mikrofonia Timo Soinin kitalakeen ja tivaavat, onko puolue hajoamassa sisäisiin erimielisyyksiinsä.

Vastuusta luisteleminen on kuitenkin se kokoomuslainen erityispiirre, josta varsinaisesti haluan lausua. Erinomainen esimerkki on taannoinen vaalirahajupakka, joka yleisön silmissä lankesi kokonaan Kepun niskoille. Sinänsä tietysti pidän Keskustaa rakenteisiin pesiytyneenä rikollisjärjestönä ja toivon sille vain nopeaa mutta tuskallista kuolemaa, mutta siitä huolimatta Kokoomus oli syyllistynyt vaalirahoituksen osalta aivan samanlaiseen kepuloimiseen selviten silti kuin koira veräjästä.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

HM testaa: Vapauspuolue

Puoluekartalle ilmestyi jokin aika sitten uusi puolue, Vapauspuolue, joka toimii nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. Homman alati valpas seurapiiritoimitus lähestyi puoluesihteeri Sakari Salmea, jonka näkemyksiä seuraavassa.

Mitä aukkoa Vapauspuolue täyttää?

Suoran demokratian aukkoa. Vapauspuolueelle on tärkeätä kunnioittaa demokratian perussääntöä, jossa enemmistön mielipiteen mukaan toimitaan. Kannatamme Sveitsin mallin mukaisten sitovien kansanäänestysten ottamista käyttöön myös Suomessa, jotta tärkeitä asioita päätettäessä kansan enemmistön tahto toteutuisi. Emme hyväksy nykyistä Suomen poliittista käytäntöä, jossa asioista sovitaan poliittisilla lehmäkaupoilla.

Miten valmistaudutte seuraaviin kunnallisvaaleihin?

Nyt valmistaudumme seuraaviin eduskuntavaaleihin. Rupeamme nimeämään ehdokkaita eri vaalipiireihin. Jokaiseen vaalipiiriin on tarkoitus saada useita ehdokkaita. Puolueemme nettisivuilla vierailee tuhansia lukijoita, joten tunnettavuutemme ja tavoitteemme tulevat ainakin tätä kautta äänestäjille tutuiksi.

Vapauspuolue on selvästi maahanmuuttokriittinen. Miten näet yhteistyömahdollisuudet muun maahanmuuttokriittisen kentän kanssa?

Vapauspuolue on valmis yhteistyöhön minkä tahansa tahon kanssa, jos yhteinen näkemys löytyy. 

Miksi juuri islamkriittisyys?
V: Vapauspuolue kannattaa uskonnonvapautta, mutta uskonnon tulee toimia kunkin valtion lakien ja yleisesti noudatettavien sääntöjen ehdoilla. Esim. islamilaisen uskon harjoittajilla on omia käytäntöjä, joiden mukaan toimitaan islamilaisissa maissa, mutta ovat ristiriidassa Euroopassa vallitsevaan elämäntapaan.

Lue lisää...

Jiri Keronen: Terrorismi ja pelko

Pelko on yksi parhaista keinoista hallita, mitä hallitsijat ovat koskaan käyttäneet. Itse Machiavelli katsoi, että pelätty hallitsija on onnistuneempi kuin rakastettu hallitsija. Jotta pelolla voidaan hallita, tarvitaan sopiva uhka. Tällaisen uhan tulee tuntua riittävän todelliselta ja läheiseltä, jotta se ei tunnu vain mielikuvalta, mutta sen on myös oltava sopivasti piilossa ja tuntematon, koska asioiden tunteminen vähentää pelkoa. Nykyään länsimaissa tällainen hyvä aavevihollinen on islamilainen terrorismi. Terrorismi ja erityisesti islamilainen terrorismi ovat uhkakuvia, joista uutisoidaan ja joita pelätään täysin suhteettomasti siihen nähden, miten paljon vaaraa tai haittaa niistä todellisuudessa on.

Lue loput: US-blogi

 

OUBS-Itsenäisyyskeskustelu

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan kaapelikanavan joulukuun 9. päivän livelähetyksessä ovat mukana Aki Greus (M2011, Helsinki), Satu Tuomikorpi (Eurooppanuoret) ja Teemu Lahtinen (Suomen Sisu; ps, Uusimaa). Juontajana toimii Viljami Julkunen.

Katso lähetys: OUBS

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Hajahuomioita muslimeista

... Mielenkiintoisinta on kuitenkin se, että siinä, missä etninen nepotismi ja rasismi tuomitaan niiden esiintyessä kantaväestön keskuudessa, niitä paitsi suvaitaan myös suorastaan oletetaan, kun kyse on maahanmuuttajista. Pidetään aivan normaalina sitä, että maahanmuuttajataustainen vartija tulee paremmin juttuun maahanmuuttaja-asiakkaiden kanssa.

Maahanmuuttajien rekrytoimista esimerkiksi poliisin riveihin tai muihin julkisiin virkoihin on usein perusteltu sillä, että tämä lisäisi maahanmuuttajien luottamusta viranomaisia kohtaan. Toimisiko tämä toisinpäin? Olisiko suomalaisella oikeus sanoa, että hän haluaa asioida suomalaisen, kristityn poliisin kanssa, koska vain tällaiseen poliisiin hän voi luottaa?

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Ylen joulukuun puoluekannatusgallup

PS: 15,3 % (+0,4 %). Vai miten se nyt oli?

Keskustelua

Epänöyrä käytös esti itsesensuurin

"Krapulassa on parasta laatua miettiä politiikkaa, ku ainoa mieleen tuleva asia on eduskuntatalon räjäyttäminen."

-- Iltalehti. Eikun Jiri Keronen. Jatkot täältä.

Jussi Halla-aho: Aamulehti ja Perussuomalaiset

Aamulehden toimittaja Mari Kamaja on kirjoitellut toistuvasti hyvin, hmmm, kriittisiä kirjoituksia Perussuomalaisista. Viimeisenä esimerkkinä toissapäiväinen artikkeli, jossa hiukan väkisin vääntäen koetetaan nähdä hajaannusta puolueen riveissä. (Lisää Kamajan ajatuksenjuoksua löytyy esim. täältä.)

Aamulehden Toni Viljanmaa ilmoitti kampanjapäällikölleni Matias Turkkilalle, että toimittaja Kamaja "vastaa" kyseisessä lehdessä Perussuomalaisia koskevasta uutisoinnista.

Samainen Mari Kamaja nimitettiin 17.12. Vihreiden viestintäsuunnittelijaksi.

On tietysti mahdollista, että Kamajan toiminta Vihreissä ei kerro mitään hänen poliittisista katsannoistaan. Ja vaikka kertoisi, on tietysti mahdollista, että Kamajan poliittiset katsannot eivät millään tavalla heijastu tavassa, jolla hän (ja siten Aamulehti) Perussuomalaisia käsittelee kirjoituksissaan.

Jääviysongelma vaikuttaa kuitenkin ilmeiseltä. Se, että vihreä toimittaja pyrkii monopolisoimaan toista poliittista ääripäätä edustavaa puoluetta koskevan uutisoinnin, on ymmärrettävää ja tarkoituksenmukaista, mutta pidän hyvin mielenkiintoisena, että Aamulehti ei näe mitään outoa tai kyseenalaista siinä, että lehden persu-uutiset tulevat Vihreiden puoluetoimistolta.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

..

Jussin tekstin lopussa mukana myös Hommaforumin pikkujouluissa erinomaisen kauniisti ja jouluisesti hoilattu Illmanin Mika syyttään jo käy.
Sävel: Fred J. Coots, Haven Gillespie
Sanat: SK
Soitanto: Petri Kaivanto

Sivu 13 / 24

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.