Homma

Sunday, Feb 14th

Last update:07:38:55 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Jari Leino: Työttömyys- ja toimeentulotuki vain Suomen kansalaisille

Otsikon ehdotus ei ole uusi, mutta erittäin hyvä ja toteutuessaan ratkaisisi useimmat sosiaaliturvaperäiseen maahanmuuttoon liittyvät ongelmat.

Viimeisin tämän ajatuksen esille tuonut on oululainen kansanedustaja Olli Immonen (ps), joka kirjoitti työvoimapulan myytistä sanomalehti Kalevassa julkaistussa kolumnissaan. Immoselta on viime aikoina tullut muitakin erittäin hyviä kannanottoja, kuten kirjallinen kysymys eduskunnassa koskien ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia Suomessa. Toivottavasti nämä herättävät paljon keskustelua.

Ajattelin ennakoida tulevaa keskustelua ja käydä läpi muutamia asia-argumentteja, joita tullaan esittämään otsikon ehdotusta vastaan.

...

Lue loput Jari Leinon blogista

Keskustelua

Perheitä ja perheenyhdistämättömyyksiä

Balladi mollisävyinen teollisuustyöläisestä nimeltä Diep Nguyen.

"Hyväksi" Suomelle, "edulliset" ehdot

Tässä meille valehdellaan. Päin naamaa. Ja tässä meille nauretaan. Päin naamaa, taas. Nauru on ansaittua, koska ilmeiset valheet nieleville typeryksille pitääkin nauraa.  

Nimimerkki Ulkopuolinen kommentoi sattuvasti: "Kyllähän Suomi onnistui pääsemään niihin juhlapöytiin joissa asioista päätetään. Suomi on se iso paisti keskellä pöytää"

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Muutama ajatus kunniaväkivallasta

Lehdissä kerrottiin hiljattain 17-vuotiaasta pakistanilaistytöstä nimeltä Kainat Soomro. Neljä miestä joukkoraiskasi Kainatin, kun tämä oli 12-vuotias.

Tulemalla raiskatuksi ja menetettyään siinä yhteydessä neitsyytensä Kainat paikallisen käsityksen mukaan häpäisi perheensä. Yhteisö vaati Kainatin isää surmaamaan tyttärensä, mistä tämä kuitenkin kieltäytyi. Perhe joutui pakenemaan kotikaupungistaan Karachiin, mutta häirintä on jatkunut sielläkin.

Islamilaisten maiden kunniamurhaperinteet ovat länsimaissa kovin vaikea puheenaihe. Keskustelu kääntyy automaattisesti ja nopeasti siihen, että kyllähän naisia oikeastaan sorretaan kaikkialla, sorron muoto vain vaihtelee.

...

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Kauppiaita ja kansanedustajia

Mestari Halla-aho etenee mukavasti Iltalehden suosikkiammattipörssissä. Vielä eilen hän kuului maan toisisiksi inhotuimpien nysväreiden - kansanedustajien - pölyiseen ja kähmyräiseen kastiin, mutta tänään kaikki on toisin.

Maan parhaimmat ja taitavimmat ja syvältäpenkovimmat zuurnalistit ovat saaneet selville, että Halla-aho on aikoinaan osoittanut teinikkäitä tendenssejä seksikauppiaan ammattia kohtaan. Tämä nuoruuden julkeaa ja rytmikästä pontta uhkuva taipumus kiidättää Jussin neljäkymmentäkuusi sijaa ylöspäin ammattiarvostuspörssissä, kauas pois puhelinmyyjien, pysäköinninvalvojien, ministereiden ja mannekiinien luota.

Homma on - niinkuin aina - kovassa nousussa!

Keskustelua

Muutos 2011 ottaa kantaa perustuslakimuutokseen

On Suomen etujen vastaista, että Suomen asema Euroopan unionin jäsenmaana kiteytetään perustuslaissa (1 §) sekä annetaan eduskunnalle entistä suurempi mahdollisuus siirtää Suomen toimivaltaa suuremmalle toimielimelle, kuten Euroopan unionille (94 § ja 95 §). (...)

Tämä muutos kaventaisi Suomen itsenäisyyttä entisestään ja veisi meidät kohti liittovaltiokehitystä. Kun otetaan huomioon esimerkiksi se, että EU:ssa kaavaillaan tällä hetkellä unionin yhteistä turvapaikkapolitiikkaa ja yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa, edellä kuvattu perustuslain muutos kuulostaa vaaralliselta. (...)

Ennen lakimuutoksen käsittelyä ja sen aikana olisi muutoksen sisällöstä tullut tiedottaa kansalaisille, käydä kansalaisten ja päättäjien välistä keskustelua sekä asettaa lakimuutos kansanäänestyksen alaiseksi. Mitään näistä asioista ei ole kuitenkaan tehty, vaan lain valmistelutyö on viety läpi hiljaisuudessa. Mediaa ei voida ainakaan kiittää tiedottamisesta ja asioiden seikkaperäisestä tutkimisesta, mikä on kummallista, sillä se on median velvollisuus ja ensisijainen tehtävä.

Muutos 2011:n tavoitteena on, että aina kun Suomen perustuslakia ollaan muuttamassa, sen hyväksymisestä tai hylkäämisestä tulisi järjestää sitova kansanäänestys, aivan kuten esimerkiksi Sveitsissä, Irlannissa ja Tanskassa tehdään.

 

Muutos 2011 r.p.

Sanna Onkamo ja Antti Tulonen

Muutos 2011

Keskustelua

Perustuslain valtiosääntöön kirjattujen asioiden perustuslaillinen suoja

Suomen eduskunta on muuttamassa Suomen valtion perustuslain (PL) valtiosääntöä (1 §) siten, että siihen lisätään maininta: Suomi on Euroopan Unionin jäsen.

Entinen oikeusministeri Tuija Brax, entinen perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi ja useat muut nykyiset kansanedustajat väittävät, että Suomen valtion Euroopan unionin jäsenyyden kirjaaminen Suomen valtion perustuslain valtiosääntöön ei vaikuta Suomen valtion mahdollisuuteen erota Euroopan unionista vaan Suomen valtio voi halutessaan erota Euroopan unionista Suomen eduskunnan yksinkertaisella määräenemmistöpäätöksellä ilman perustuslainsäätämisjärjestystä.

Tämä tarkoittaa sitä, että Tuija Brax, Kimmo Sasi ja useat muut kansanedustajat väittävät, että Suomen valtion perustuslain valtiosääntöön kirjatut asiat eivät nauti perustuslaillista lainsuojaa. Toisin sanoen vaikka Suomen perustuslain valtiosäännössä lukisi Suomen valtion olevan Euroopan unionin jäsen, tämä ei merkitsisi sitä, että Suomen valtion Euroopan unionin jäsenyydellä olisi perustuslaillinen suoja.

Edellä mainittu laintulkinta on absurdi oikeusvaltioperiaatteen (PL 2 §), perustuslain etusijaperiaatteen (PL 106 §) ja opin rajatuista poikkeuksista (PL 73 §) näkökulmista. Oikeusvaltioperiaatteen mukaan julkisen vallan käytön on perustuttava lakiin. Perustuslain etusijaperiaatteen mukaan perustuslaki syrjäyttää perustuslakia alemman tasoisen normin ristiriitatilanteessa. Opin rajatuista poikkeuksista mukaan perustuslain kanssa ristiriitainen laki on voimassa ainoastaan, mikäli se on säädetty voimaan poikkeuslailla perustuslainsäätämisjärjestyksessä.

Koko teksti täällä

-- nimimerkki Fimbulvetr

Hummaforum ja konikulttuuri

Alivaltiosihteeri, kohdasta 27:48.

Kavionkopsetta ynnä hirnuntaa (vaatii kirjautumisen)

Hys hys! Maahanmuuton kustannuksista Turulle

Turun kaupunki on yrittänyt salata itse teettämänsä selvityksen maahanmuuton kaupungille aiheuttamista kustannuksista. Selvityksen keväällä tilannut apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä (kok.) päätti luokitella sen luottamukselliseksi.

Maahanmuuttajien ja vieraskielisten käyttämien palveluiden hinnaksi on laskettu 37 miljoonaa euroa. 

Turun Sanomat

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Ottawan sopimuksesta

Eduskunnassa käytiin eilen perusteellinen lähetekeskustelu Suomen liittymisestä Ottawan sopimukseen. Kyseinen sopimus kieltää jalkaväkimiinojen valmistuksen, varastoinnin ja käyttämisen.

Keskustan ja sosiaalidemokraattien punamultahallitus esitti sopimukseen liittymistä vuonna 2004. Matti Vanhasen kakkoshallituksen aikana kokoomuksellakaan ei ollut asiaan huomauttamista. Tätä taustaa vasten tuntuu erikoiselta, että eilisessä istunnossa kokoomuksen ja keskustan edustajat arvostelivat Ottawan sopimusta jyrkin sanakääntein ja syyttelivät siitä toisiaan. Keskustelusta sai vahvasti sen käsityksen, että keskusta, prosessin alullepanija, aikoo aikanaan äänestää liittymistä vastaan.

Esimerkiksi kokoomuksen Ben Zyskowicz piti jalkaväkimiinoista luopumista hölmönä ajatuksena, mutta piti hankkeen loppuunviemistä tärkeänä Suomen ulkopolitiikan "johdonmukaisuuden" vuoksi. Koska kokoomuksen eduskuntaryhmä on politrukki Jan Vapaavuoren tiukassa kontrollissa, voimme luottaa siihen, että myös kriittisiä puheenvuoroja pitäneet kokoomusedustajat sanovat äänestyksessä kiltisti "kyllä".

Johdonmukaisuus tuntui hyveenä ylittävän kysymyksen siitä, onko ratkaisu järkevä vai ei. Omasta mielestäni on parempi harjoittaa epäjohdonmukaista kuin johdonmukaisen hölmöä politiikkaa. Erehtyminen on inhimillistä mutta erehdyksessään pitäytyminen perkeleellistä, kuten muinaiset roomalaisetkin tiesivät.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Kymppiuutistörkykirjoitushomma

MTV3 Kymmenen uutiset kertoi netin anonyymin kirjoittelun herättämästä vastustuksesta. Katso, mitä oli valittu esimerkiksi Hommaforumilta.

MTV3 Uutiset

Keskustelua

Ilta=Lööppi: Populismi ajoi Halla-ahon narun jatkoksi!

Jussi Halla-aho toteutti vaalilupauksensa hyppäämällä benjihypyn Helsingin Kaivopuistossa.

Kirjaudu ja katso rohkeat kuvat!

 

A-studion aiheena vihapuhe

Toimittaja Joonas Turunen: SDP on vaatinut Halla-ahon eroa hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta. Mikä on teidän kantanne tähän kysymykseen?

Pekka Haavisto: No Halla-aho on tietysti mielenkiintoisessa tilanteessa, kun norjalainen massamurhaaja sanoo, että yksi hänen innoituksensa lähde on ollut Suomen eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja tai ... tässä samassa verkostossa toiminut, niin kyllä silloin Halla-aho joutuu siitä aika selvän pesäeron tekemään. Itse mietin vaikkapa vihreiden alkuaikoja, joissa Pentti Linkola viittasi Baader-Meinhofin tekoihin hyvinä tai oli väkivaltaisia kettutyttöiskuja. Kyllä silloin poliittinen puolue joutuu ottamaan selkeän kannan ja irtautumaan kaikesta väkivallan lietsonnasta. Tietysti ihan samaan joutuvat nyt perussuomalaiset ja Jussi Halla-aho itse. Tietysti hän on sillä tavalla "kepin nokassa", että hallintovaliokunta käsittelee myöskin näitä maan sisäiseen turvallisuuteen liittyviä asioita, joissa koitetaan tämmöisiä terroriuhkia kitkeä ja hän joutuu olemaan niissä täysipainoisesti mukana.

Yle Areena (siteerattu kohta 6:37 alkaen)

Keskustelua

Hommaforumilla aikaisemmin: Halla-aho mainittu Breivikin kirjassa

Homman haastattelussa Ari Paulow

Kerro muutamalla sanalla itsestäsi? 

Olen Ari Paulow, kirjailija, vapaa toimittaja, kolumnisti ja ravintolapäällikkö. Asun ja kirjoitan Kempeleessä, mutta ravintolapäällikkönä toimin Oulussa. 2000-luvun alussa kirjoitin joitakin erikoisnumeroita Jerry Cotton -agenttisarjaan. Muun muassa Jerryn 40-vuotisjuhlanumero, Luoteja kaikilla mausteilla vuodelta 2001, on kynästäni lähtöisin. Vuosina 2004–2009 kirjoitin kuusi yksityisetsivä-ravintoloitsija Jesse Hackmanin tutkimuksista kertovaa rikosromaania, jotka myivät kohtalaisen hyvin ja saivat myös useimpien kriitikoiden arvostuksen osakseen. Kaikki Hackman-dekkarit julkaistiin Like Kustannuksen kautta.  


Kirjoittamisesi tavoite? Viihdyttäminen/ vaikuttaminen vai molemmat?

Kirjoitan viihdyttääkseni ja antaakseni lukijoilleni ajattelemisen aihetta. Ihan silkkaa viihdettä ilman syvällisempää sisältöä ei jaksaisi rustata. 


Olet kirjoittanut kuusi Jesse Hackman dekkaria ennen Khilafaa. Mistä syntyi idea islamkriittisen romaanin Khilafan kirjoittamiseen?

1990-luvulla menin useita kertoja hätiin, kun muslimimiehet pahoinpitelivät yökerhossa tai sen ulkopuolella naista, joka oli jutellut heidän kanssaan, mutta kieltäytynyt lähtemästä yhteisille ”jatkoille”. Muutaman kerran onnistuin taltuttamaan hakkaajat, vaikka minua mm. lyötiin tuopilla ja yritettiin ampua. Kerran sain kuuden kurdimiehen joukolta selkääni, kun vahtimestaritkaan eivät uskaltaneet tulla kaverikseni. Näiden tapausten johdosta huomasin muslimimiesten moraalikäsitysten poikkeavan suuresti länsimaisista arvoista mm. naisen aseman suhteen ja rupesin tutkimaan noita eroja. Aika pian tuli mukaan myös laajentumishaluisen poliittisen islamin tutkiminen. Khilafaa valmistelin näin ollen 14 vuotta, joista viimeiset puolitoista vuotta tiiviimmin.  

Lue lisää...

Jussi Halla-aho: Viharikoksista ja mediasta

Ajankohtainen kakkonen käsitteli 28.6. vaihteeksi rasismin räjähdysmäistä lisääntymistä Suomessa. Ohjelmassa viitattiin viime syksynä uutisoituun, poikkeuksellisen raakaan Espoossa tapahtuneeseen pahoinpitelyyn seuraavasti: "Viime vuonna langetettiin kovia tuomioita Espoossa tapahtuneesta, erityisen julmasta viharikoksesta. Parikymppiset nuoret olivat pahoinpidelleet tummaihoisen 14-vuotiaan helsinkiläispojan lähes hengiltä."

Vesa Linja-aho ihmetteli blogikirjoituksessaan, mihin perustuu oletus viharikoksesta, kun sellaisesta ei ollut viitteitä edes valtamedian uutisoinnissa, vaikka tavallisesti kaikki etäisestikin rasismilta haiseva uutisoidaan kissankokoisilla otsikoilla. 

Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: "Positiivisen" syrjinnän ongelmia

Edellisessä kirjoituksessa kävin läpi reaktioita, joita Perussuomalaisten eduskuntaryhmän rasismin, syrjinnän ja väkivallan vastainen julkilausuma oli julkisuudessa herättänyt. Lupasin palata varsinaiseen substanssiin, ts. siihen, miksi "positiivinen" syrjintä (sivistyneesti "diskriminaatio", kaunistellen "erityiskohtelu") ei ole hyvä asia.

Tässä tekstissä, kuten julkilausumassakin, "positiivisella syrjinnällä" tarkoitetaan yhden henkilön suosimista toisen henkilön kustannuksella rodun, uskonnon, kulttuuritaustan tai vastaavan seikan vuoksi. Siis esimerkiksi sitä, että Helsingin kaupunki työntekijöitä rekrytoidessaan valitsee kahdesta hakijasta sen, jonka viiteryhmä on "aliedustettuna" kaupungin henkilöstössä, vaikka kyseinen henkilö ei olisi "aivan yhtä pätevä" kuin kilpailijansa.

1. Positiivinen syrjintä nähdään kompensaationa piilossa olevalle negatiiviselle syrjinnälle, joka kuuleman mukaan selittää tiettyjen ryhmien aliedustuksen esim. yrityksen tai organisaation henkilöstössä. Kun negatiivista syrjintää kompensoidaan positiivisella syrjinnällä, saavutetaan tasapaino eli nykyliturgiassa "tosiasiallinen tasa-arvo".

Ongelma on siinä, että ainoa todiste negatiivisesta syrjinnästä esim. Helsingin kaupungin organisaatiossa on sen väitetty seuraus eli vähemmistöjen aliedustus henkilöstössä. Oletus kompensoitavan ongelman olemassaolosta perustuu siis puhtaaseen kehäpäättelyyn.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Sivu 13 / 29

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.