Homma

Tuesday, Jan 27th

Last update:10:55:43 AM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Jussi Halla-aho: Loppurutistus, osa 10. 15.4.2011

Aamulla klo 7-9 Kolmella Sepällä, aamu- ja keskipäivä päivystystä vaalitoimistolla ja 15-17 Vuosaaren Mosaiikkitorilla. Toisinto aiemmista kiertuepäivistä. Paljon ihmisiä liikkeellä, kurjat monikulttuurikokemukset korpeavat äänestäjiä, perussuomalaisten kannatus on hurjaa.

Sosiaali- ja terveysalan työntekijöiltä, vartijoilta, poliiseilta ja opettajilta kuulee aivan käsittämättömiä tarinoita, joiden sankareina tuppaavat olemaan yhden ja saman etnisen ryhmän jäsenet. Ryhmä jääköön lukijan arvattavaksi.

Vaalikampanjan aikana elämään muodostuu omanlaisensa rytmi. Tänään aloin miettiä, miten kiertuemoodin saa pois päältä maanantaina. Olen psyykannut itseni olemaan ajattelematta lainkaan vaalien tulosta ja niiden jälkeistä aikaa, jotta mieli olisi tyhjä ja vapaa ottamaan vastaan aivan mitä hyvänsä.

Tavaksi on myös muodostunut, että odottelen aamulla vähintään kello kymmeneen ennen kuin avaan tietokoneen. Ellei siihen mennessä ole tullut tekstiviestiä tai soittoa, uskallan olettaa, ettei päivän lehdissä ole mitään aivan älytöntä. Sunnuntaina on uskoakseni luvassa ainakin kaksi “jytkyä”, ensimmäinen aamulla lehtien pääkirjoituksissa ja toinen alkaen klo 20, jolloin ennakkoäänten tulokset julkistetaan ja vaalipäivän ääntenlasku alkaa.

Koko teksti

Keskustelua

Viimeisten päivien viimeiset palturit

HS 13.4.2011 uutisoi: "[Timo Soini] totesi, että juuri päättyneessä Helsingin Sanomien vaalitentissä ulkomaalaispolitiikka ei noussut millään tavalla merkittäväksi aiheeksi. Se todisti hänen mukaansa sen, ettei aihe ole Suomessa millään lailla merkityksellinen".  

Vaan miten se oikeasti menikään?

[EDIT 21:11] HS jatkaa aiheesta kahdella kirjoituksella: 1, 2

Suomen maahanmuuttopolitiikka on .. [naks]

Teemu Lahtinen & Radio Rockin mainoksen sensuroimaton versio. "Ilmoitetussa" versiossa on yksi sana toisella lailla..

Keskustelua

Vaalipäiväkirjan luku 114/121

Vaalipäiväkirja lähestyy viimeistä sivuaan.

Pommmituksen tuotto: 13181,73 e

Kuten HS ehtikin jo uutisoida, Homma-rahapommitus tuotti osallistuneille tukiyhdistyksille sekä puolueyhdistystensä kautta osallistuneille ehdokkaille yhteensä 13181,73 euroa. Tuki jakautui ilahduttavan hyvin useille ehdokkaille - yli tuhanteen euroon pääsivät Jari Leino, Teemu Lahtinen sekä Jussi Halla-aho. Myös Heikki Luoto pääsi hyvin lähelle tuhatta euroa. 

Homma kiittää kaikki osallistujia sekä julkituo arvelunsa, joskaan ei asiaa faktana esittäen, että rahapommeja tullaan tässä maassa näkemään vielä useita.

Rahapommi-ketju

Viimeiset hetket ovat nyt

Jussi puhuu tulevien vaalien merkityksestä, muutoksesta, äänestämisestä. Video on julkaistu 5.4.2011, päivää ennen ennakkoäänestyksen alkua.

Keskustelua

Vetovoimaa ja tutkimuksia

Keitä KAIKKIA seuraavista voisit ajatella äänestäväsi Perussuomalaisten listalta?
PS:n kannattajat
Soini Timo
72 %
Huhta Seppo
16 %
Niinistö Jussi
16 %
Jääskeläinen Pietari
16 %
Lahtinen Teemu ^^^

12 %
Jurva Johanna
11 %
Nieminen Johannes ^^^
10 %
Lehto Saana
10 %
Tala Heikki
9 %
Ruohonen-Lerner Pirkko
9 %
Juvonen Arja
9 %
Salonen Pasi ^^^
9 %
Sonkeri Seppo
8 %
Slunga-Poutsalo Riikka ^^^
8 %
Snellman Tuija
8 %
Siukola Jaana
8 %
Rope Timo
8 %
Havansi Erkki
8 %
Elo Simon ^^^
7 %
Niikko Mika
7 %
Eteläaho Anu
7 %
Kyyrö Marja
7 %
Turunen Jukka
7 %
Martniku Sari
6 %
Malmi Juha
6 %
Tuunanen Pekka
6 %
Sinisalo Pekka
6 %
Nieminen Mikki
6 %
Kivistö Ilkka
6 %
Lähteenaro Heta ^^^
5 %
Simonen Juha
5 %
Ollila Karri
5 %
Nykänen Kimmo
5 %
Tirkkonen Jouni
5 %
Orre Taisto
4 %

En osaa sanoa
9 %
En ketään
3 %

Ohessa Uudellamaalla suoritetun Helsingin Sanomien ehdokasvetovoimatutkimuksen PS-relevantti osuus. Taulukossa on kunkin ehdokkaan kohdalle listattu niiden Perussuomalaisia kannattavien äänestäjien määrä, jotka voisivat ajatella äänestävänsä tiettyä ehdokasta.

Koko taulukko täällä.

Keskustelua

Rahapommitempaus on päättynyt

Kaikille osallistuneille suuret kiitokset. Pommituotoista raportoidaan kuluvan viikon aikana.

Arto vs Roope

Mitenkäs ne käsittelyajat ja ikähuijaukset ja toimeentulotuet nyt oikein menivätkään?

"Kevät toi, kevät toi..."

Keskustelua Helsingin tilanteesta

Kuvia Harri Eerikäisen blogissa

EVAn kansallinen arvo- ja asennetutkimus 2011

Vain neljännes (25 %) helpottaisi ulkomaalaisten Suomeen muuttoa, vaikka sen tarpeellisuutta perusteltaisiin uhkakuvilla väestömme ikääntymisestä ja vähentymisestä. Enemmistöön (56 %) eivät pelottelut pure. Uusimman tuloksen myötä suomalaisten maahanmuuttoasenteissa 2000-luvun aikana tapahtunut vähittäinen lientyminen on nyt nollattu ja palattu takaisin 1990-luvulle. Trendin taitekohdaksi havaitaan vuosi 2006, minkä jälkeistä aikaa leimaa asenteiden asteittainen tiukentuminen.

Tutkimus

Keskustelua

Astrid Thors suorittaa tyylipuhtaan Nürnberg-defenssin

Näin näppärästi se käy:

Toimittaja Lauri Karhuvaara: "Astrid Thors, mistä johtuu se että teihin tavallaan on henkilöitynyt tällainen hyvin vapaamielinen, joidenkin mielestä liian vapaamielinen ja hallitsematon maahanmuutto ja sen hyväksyminen?"

Ministeri Astrid Thors: "Jos minä sen tietäisin tietysti olisin sen purkanut koska kyllähän minun maineeni ehkä on ollut vähän yllättäväkin että olen saanut kantaa vastuuta asioista jotka eivät ole edes totta."

Karhuvaara: "Millä tavoin eivät ole totta?"

Thors: "No koska on ollut koko hallituksen politiikka ja väitetty että minä olen ollut yksin vastuussa. Kuitenkin hallitus on antanut esityksensä yksimielisesti ja esimerkkeinä todettakoon että Rajamäki, entinen ministeri, kritisoi minua omista laeistaan. Tämä on jotenkin.. Olen saanut ehkä todellisuutta suuremman maineen näissä asioissa."

Huomenta Suomi, 23.3.2011

Aiheesta kiinnostuneille lisälukejaimistoa: Nuremberg Defense, Milgramin koe

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Soininvaara ja asiallinen keskustelu, 21.3.2011

Helsingin vihreiden ykkösnyrkki Osmo Soininvaara esitti 9.3. blogitekstinsä "Vihreät ja perussuomalaiset samaan hallitukseen?" kommenteissa seuraavan väitteen: "[Halla-aho] on myös Helsingin kaupunginhallituksessa marginalisoimassa itseään solvaamalla hallituksen muita jäseniä aivan asiattomasti."

Kun minä ja monet muut ihmettelimme, mitä ja ketä Osmo tarkoittaa, hän vastasi näin: "Noista kaupunginhallituksen jäsenistä useat ovat sanoneet tästä asiasta minulle suullisesti. [...] Jussi, jos olet tietämätön, mitä puheitasi on paheksuttu, kysy vaikka hallituksen puheenjohtajalta."

No minäpä kysyin.

..

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Ruåtsalainen painajainen

Mitä tapahtuu, kun toimittaja Jean-Baptiste Hörningsholm (rkp) seuraa eduskuntavaaliehdokas Simon Elon (ps) matkaa eduskuntaan? Erikoisvieraina Jussi Halla-aho, Teemu Lahtinen, Jarno Eerola, Pasi Salonen ja Anu Eteläaho. Päärooleissa Simon Elo (omana itsenään) ja J-B Hörningsholm (Toni Stenström).

Keskustelua. Suomeksi.

Timo Hännikäinen: Ikkunat auki Impivaaraan

Timo Hännikäinen on mielenkiintoinen ja piristävä sivistyneistön edustaja. Hän ei ole ennalta arvattava, eikä toista samaa kulunutta laulua suomalaisista umpioista. Hännikäisen uutta kirjaa, esseekokoelmaa "Ihmisen viheliäisyydestä" lukiessa tuli heti mieleen, että tämähän on jopa vallankumouksellista: Siitä on aistittavissa realistista, mutta aitoa kunnioitusta suomalaisuutta ja suomalaista kulttuuria kohtaan. Teksti on elävää ja suomalaista perinnettä kunnioittavaa, mutta samalla kriittisen analysoivaa ja rehellistä.

Se, että tämä vaikuttaa poikkeukselliselta on joko minun, median tai suomalaisen kulttuuriväen ongelma, sillä tuonhan pitäisi olla normaali asioiden tila. Asiaa on kysyttävä kirjailijalta itseltään.

Timo Hännikäinen, mitä mieltä itse olet? Olemmeko minä tai valtamedia liian vähän perillä suomalaisen kirjallisuuden ja muun kulttuurin virtauksista, vai onko tilanne tosiaan tuollainen, että kulttuuriväki itse on irtautunut täysin suomalaisesta taidetraditiosta ja suhtautuu siihen lähinnä vain ironisesti?

Kulttuuriväkeen mahtuu tietenkin monenlaisia yksilöitä, ja tuossa suomalaisuuskysymyksessäkin tulee yksityisissä keskusteluissa esiin järkevämpiä kantoja kuin mitä julkisesti lausutaan. Toisaalta kirjallisuus-, taide- ym. ihmiset eivät hekään toimi tai ajattele pelkästään yksilöinä, vaan myös viiteryhmänsä osana, ja kaikissa ryhmissä on tapana syntyä virallisia totuuksia ja asennoitumistapoja, joiden aktiivinen tai passiivinen sisäistäminen ”kuuluu asiaan.” Näitä valmiita ajatuksia on yksilönä vaikea vastustaa, koska silloin joutuu poikkiteloin oman porukkansa vallitsevan mielipideilmaston kanssa. Seurauksena ei yleensä ole ulossulkeminen tai syrjintä, mutta jonkinlainen outolinnun leima kyllä.

Jos suomalainen kulttuuriväki ei suoraan halveksi omaa kansallista perinnettään, niin ainakaan se ei juuri käy siitä keskustelua. On purematta nielty käsitys, että kaikki mielenkiintoinen tapahtuu aina jossakin muualla. Siihen, mitä täällä on taiteessa tehty viimeisten reilun sadan vuoden aikana, ei haluta samaistua, se nähdään pikemminkin painolastina. Esimerkiksi moni kirjailija näkee itsensä mieluummin jonkinlaisena suvereenina yleiseurooppalaisena kulttuurihahmona kuin kansallisen kirjallisen traditionsa edustajana, jatkajana ja uudistajana. Minusta tällainen asenne on itsetuhoinen näin pienellä kielialueella. Suomalainen kirjailija voi toki julistautua yleiseurooppalaiseksi ja haaveilla paikasta maailmankirjallisuuden kaanonissa, mutta todellisuudessa hänen kirjojaan lukevat pääasiassa suomalaiset. Suomenkielistä kirjallisuutta käännetään muille kielille edelleen varsin vähän. Tietenkin olisi mahdollista ryhtyä kirjoittamaan suoraan vaikkapa englanniksi tai ranskaksi, mutta kovin moni ei vaikuta halukkaalta sellaiseen.

Lue lisää...

PS-nuoret: valtiojohtoinen kehitysapu nollaan

Yle: Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että nykymuotoinen valtiojohtoinen kehitysapu lopetetaan. Nuorisojärjestö syyttää nykyistä kehitysapua korruptiota ja tehotonta byrokratiaa ylläpitäväksi.

Kannanotto

Keskustelua

Sivu 13 / 26

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.