Homma

Saturday, Dec 20th

Last update:04:44:17 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Arto vs Roope

Mitenkäs ne käsittelyajat ja ikähuijaukset ja toimeentulotuet nyt oikein menivätkään?

"Kevät toi, kevät toi..."

Keskustelua Helsingin tilanteesta

Kuvia Harri Eerikäisen blogissa

EVAn kansallinen arvo- ja asennetutkimus 2011

Vain neljännes (25 %) helpottaisi ulkomaalaisten Suomeen muuttoa, vaikka sen tarpeellisuutta perusteltaisiin uhkakuvilla väestömme ikääntymisestä ja vähentymisestä. Enemmistöön (56 %) eivät pelottelut pure. Uusimman tuloksen myötä suomalaisten maahanmuuttoasenteissa 2000-luvun aikana tapahtunut vähittäinen lientyminen on nyt nollattu ja palattu takaisin 1990-luvulle. Trendin taitekohdaksi havaitaan vuosi 2006, minkä jälkeistä aikaa leimaa asenteiden asteittainen tiukentuminen.

Tutkimus

Keskustelua

Astrid Thors suorittaa tyylipuhtaan Nürnberg-defenssin

Näin näppärästi se käy:

Toimittaja Lauri Karhuvaara: "Astrid Thors, mistä johtuu se että teihin tavallaan on henkilöitynyt tällainen hyvin vapaamielinen, joidenkin mielestä liian vapaamielinen ja hallitsematon maahanmuutto ja sen hyväksyminen?"

Ministeri Astrid Thors: "Jos minä sen tietäisin tietysti olisin sen purkanut koska kyllähän minun maineeni ehkä on ollut vähän yllättäväkin että olen saanut kantaa vastuuta asioista jotka eivät ole edes totta."

Karhuvaara: "Millä tavoin eivät ole totta?"

Thors: "No koska on ollut koko hallituksen politiikka ja väitetty että minä olen ollut yksin vastuussa. Kuitenkin hallitus on antanut esityksensä yksimielisesti ja esimerkkeinä todettakoon että Rajamäki, entinen ministeri, kritisoi minua omista laeistaan. Tämä on jotenkin.. Olen saanut ehkä todellisuutta suuremman maineen näissä asioissa."

Huomenta Suomi, 23.3.2011

Aiheesta kiinnostuneille lisälukejaimistoa: Nuremberg Defense, Milgramin koe

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Soininvaara ja asiallinen keskustelu, 21.3.2011

Helsingin vihreiden ykkösnyrkki Osmo Soininvaara esitti 9.3. blogitekstinsä "Vihreät ja perussuomalaiset samaan hallitukseen?" kommenteissa seuraavan väitteen: "[Halla-aho] on myös Helsingin kaupunginhallituksessa marginalisoimassa itseään solvaamalla hallituksen muita jäseniä aivan asiattomasti."

Kun minä ja monet muut ihmettelimme, mitä ja ketä Osmo tarkoittaa, hän vastasi näin: "Noista kaupunginhallituksen jäsenistä useat ovat sanoneet tästä asiasta minulle suullisesti. [...] Jussi, jos olet tietämätön, mitä puheitasi on paheksuttu, kysy vaikka hallituksen puheenjohtajalta."

No minäpä kysyin.

..

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Ruåtsalainen painajainen

Mitä tapahtuu, kun toimittaja Jean-Baptiste Hörningsholm (rkp) seuraa eduskuntavaaliehdokas Simon Elon (ps) matkaa eduskuntaan? Erikoisvieraina Jussi Halla-aho, Teemu Lahtinen, Jarno Eerola, Pasi Salonen ja Anu Eteläaho. Päärooleissa Simon Elo (omana itsenään) ja J-B Hörningsholm (Toni Stenström).

Keskustelua. Suomeksi.

Timo Hännikäinen: Ikkunat auki Impivaaraan

Timo Hännikäinen on mielenkiintoinen ja piristävä sivistyneistön edustaja. Hän ei ole ennalta arvattava, eikä toista samaa kulunutta laulua suomalaisista umpioista. Hännikäisen uutta kirjaa, esseekokoelmaa "Ihmisen viheliäisyydestä" lukiessa tuli heti mieleen, että tämähän on jopa vallankumouksellista: Siitä on aistittavissa realistista, mutta aitoa kunnioitusta suomalaisuutta ja suomalaista kulttuuria kohtaan. Teksti on elävää ja suomalaista perinnettä kunnioittavaa, mutta samalla kriittisen analysoivaa ja rehellistä.

Se, että tämä vaikuttaa poikkeukselliselta on joko minun, median tai suomalaisen kulttuuriväen ongelma, sillä tuonhan pitäisi olla normaali asioiden tila. Asiaa on kysyttävä kirjailijalta itseltään.

Timo Hännikäinen, mitä mieltä itse olet? Olemmeko minä tai valtamedia liian vähän perillä suomalaisen kirjallisuuden ja muun kulttuurin virtauksista, vai onko tilanne tosiaan tuollainen, että kulttuuriväki itse on irtautunut täysin suomalaisesta taidetraditiosta ja suhtautuu siihen lähinnä vain ironisesti?

Kulttuuriväkeen mahtuu tietenkin monenlaisia yksilöitä, ja tuossa suomalaisuuskysymyksessäkin tulee yksityisissä keskusteluissa esiin järkevämpiä kantoja kuin mitä julkisesti lausutaan. Toisaalta kirjallisuus-, taide- ym. ihmiset eivät hekään toimi tai ajattele pelkästään yksilöinä, vaan myös viiteryhmänsä osana, ja kaikissa ryhmissä on tapana syntyä virallisia totuuksia ja asennoitumistapoja, joiden aktiivinen tai passiivinen sisäistäminen ”kuuluu asiaan.” Näitä valmiita ajatuksia on yksilönä vaikea vastustaa, koska silloin joutuu poikkiteloin oman porukkansa vallitsevan mielipideilmaston kanssa. Seurauksena ei yleensä ole ulossulkeminen tai syrjintä, mutta jonkinlainen outolinnun leima kyllä.

Jos suomalainen kulttuuriväki ei suoraan halveksi omaa kansallista perinnettään, niin ainakaan se ei juuri käy siitä keskustelua. On purematta nielty käsitys, että kaikki mielenkiintoinen tapahtuu aina jossakin muualla. Siihen, mitä täällä on taiteessa tehty viimeisten reilun sadan vuoden aikana, ei haluta samaistua, se nähdään pikemminkin painolastina. Esimerkiksi moni kirjailija näkee itsensä mieluummin jonkinlaisena suvereenina yleiseurooppalaisena kulttuurihahmona kuin kansallisen kirjallisen traditionsa edustajana, jatkajana ja uudistajana. Minusta tällainen asenne on itsetuhoinen näin pienellä kielialueella. Suomalainen kirjailija voi toki julistautua yleiseurooppalaiseksi ja haaveilla paikasta maailmankirjallisuuden kaanonissa, mutta todellisuudessa hänen kirjojaan lukevat pääasiassa suomalaiset. Suomenkielistä kirjallisuutta käännetään muille kielille edelleen varsin vähän. Tietenkin olisi mahdollista ryhtyä kirjoittamaan suoraan vaikkapa englanniksi tai ranskaksi, mutta kovin moni ei vaikuta halukkaalta sellaiseen.

Lue lisää...

PS-nuoret: valtiojohtoinen kehitysapu nollaan

Yle: Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että nykymuotoinen valtiojohtoinen kehitysapu lopetetaan. Nuorisojärjestö syyttää nykyistä kehitysapua korruptiota ja tehotonta byrokratiaa ylläpitäväksi.

Kannanotto

Keskustelua

Elina Lepomäki: Maahanmuuttoon kurssimuutos

Maahanmuuttomme kurssimuutos lähtee siitä, että alamme painottaa työperäistä maahanmuuttoa ja karsia humanitaarista maahanmuuttoa. Monelle maahanmuuttokriitikon kriitikolle tuntuu olevan mahdotonta suoda maahanmuuttajillemme ihmisarvoinen status: kyky ja oikeus elättää itsensä ja perheensä täällä luomalla elinkeinoja ja tekemällä työtä. Sen sijaan tavoitteena tuntuu olevan passivoida ja syrjäyttää paikallisen väestön lisäksi myös tänne muualta eksyvät. Ei työnteko vie kenenkään ihmisarvoa, sen sijaan holhous ja näköalattomuus onnistumiselle vievät aikuiselta halun elää ja ponnistella.

Samoin kuin kehitysavun syytäminen Afrikkaan on todellisuudessa nykyaikaista riistoa, ei maahanmuuttopolitiikkamme nykyisellään toimi. Suomi on sitoutunut vastaanottamaan YK:n kriteerit täyttäviä kiintiöpakolaisia ja hyvä niin. Ongelmamme eivät kuitenkaan liity pakolaisiin. Muun maahanmuuton suhteen meillä on kaikki oikeutus olla nykyistä valikoivampia: niin ovat myös muut maailman maat, etenkin sellaiset joissa integraatio toimii.

Pakolaissopimuksen henki hukassa

Vuonna 2009 ainoastaan 8% myönteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista täyttää Geneven sopimuksen pakolaisuuskriteerit: valtaosa hakijoista saa oleskeluluvan muin kuin pakolaisuusperustein. Kun huomioidaan perheenyhdistämiset, suppenee pakolaisuusaste entisestään. Puhdistettaessa maahanmuuttotilasto Dublin-tapauksista ja rauenneista hakemuksista, havaitaan että suurimmista hakijamaista Somaliasta ja Irakista on hakemusten läpimenoaste 90%.

Läpimenoaste on suuri suhteessa turvapaikkajärjestelmän alkuperäisiin tarkoituksiin. Geneven pakolaissopimus luotiin toisen maailmansodan juutalaisvainojen jälkeen. Vuonna 1951 tehty pakolaissopimus ja siihen liittyvä vuoden 1967 pöytäkirja ovat itsenäisiä sopimuksia, jotka sisältävät pakolaisen yleismääritelmän ja pakolaisten kohtelua koskevat vähimmäisstandardit. Pakolaisuus edellyttää että henkilöön kohdistuu kotimaassaan jokin uskonnollinen, poliittinen tai etninen vaino. Kriteeriksi ei riitä, että kotimaassa on sota tai että kotimaa on köyhä.

Pakolaissopimuksen henki oli taata vainotuille ihmisille mahdollisuus liikkua rajojen yli lähimpään turvalliseen paikkaan, jossa heille annettaisiin samat mahdollisuudet elämän ja hyvinvoinnin rakentamiseen kuin kohdemaan kansalaisille. Nykyisellä humanitaarisella maahanmuutolla ei ole alkuperäisen järjestelmän kanssa paljon tekemistä: ihmiset eivät matkusta lähimpään turvalliseen maahan, vaan (rikkaimmat) siirtyvät lentäen pohjoismaisiin hyvinvointivaltioihin, joissa pääsee yhteiskunnan tarjoamien etujen piiriin.

Suomesta haki vuonna 2009 turvapaikkaa 6000 ihmisistä ja vuotta myöhemmin kolmannes vähemmän. Tässä välissä kiristettiin Suomessa sosiaaliturvan saamisen ehtoja. Virosta haki turvapaikkaa vuonna 2009 vain 16 henkilöä. Jos ensisijaisena tavoitteena on lähimpään turvaan hakeutuminen niin hakijan ei tulisi tehdä eroa sen välillä onko vastaanottajamaa Suomi vai Viro. Viro eteläisenä naapurinamme sijaitsee myös lähempänä lähtömaita - ja Suomea liberaalimpana yhteiskuntana tarjoaa laajemmat mahdollisuudet elää ja työskennellä.

 

Koko teksti Elinan blogissa.

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Segregaatio on maahanmuuttopoliittinen ongelma, 8.3.2011

Opettaja-lehti julkaisi 25.2.2011 kyselyn, jonka mukaan lähes puolet opettajista rajaisi maahanmuuttajalasten osuuden koulun tai päiväkodin oppilaista 20-30 prosenttiin. Koska ajatus nousee silloin tällöin esille segregaatiokehityksestä kärsivissä kaupungeissa (kuten Helsingissä), on syytä nostaa esiin myös seikkoja, joiden vuoksi ehdotus on ongelmallinen ja jopa toteuttamiskelvoton.

Suomessa lapsella on oikeus päästä "lähikouluunsa" eli siihen kouluun, jonka oppilaaksiottoalueella hän asuu. Ns. toissijaisen oppilaaksioton perusteella vanhemmat voivat hakea lapselleen paikkaa myös muusta kuin lähikoulustaan. Lähikoulujärjestelmä perustuu siihen, että lapsen koulumatkan on oltava kohtuullinen ja turvallinen.

Maahanmuuttajalasten kasautuminen tiettyihin kouluihin johtuu siitä, että maahanmuuttajat kasautuvat tietyille asuinalueille. ("Maahanmuuttaja" rajataan tässä viittaamaan humanitaarisista syistä saapuneisiin sekä heidän perheenjäseniinsä, koska segregaatio-ongelma koskettaa ensisijaisesti heitä.) Maahanmuuttajaoppilaiden osuudelle asetettu katto siis käytännössä merkitsisi oppilaiden siirtämistä pois lähikouluistaan.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Henri Heikkinen: Kerjäläisyyden edistäminen lopetettava

Helsinkiläiset poliitikot ja virkamiehet ovat taas kevään kunniaksi alkaneet yrittää uutta maailmanennätystä hoopoudessa. Tuttuun tapaan aiheena ovat "romanisiirtolaiset", joiden suhteen varsinkin vihreillä ovat aivot täysin umpisolmussa. Henri Heikkisen on hyvin vaikea ymmärtää, mikä romanikysymyksessä on sellaista, että aivojen käyttö varsinkin vihertävässä osassa poliittista kenttää lopetetaan välittömästi aihealueelle saavuttaessa.
 
"En saa kiinni ajatusta, joka auttaisi hahmottamaan, millaisella järkeilyllä päädytään tällaiseen lopputulemaan: Kun jostain toisesta EU-maasta organisoidusti järjestetään joukoittain kerjäläisiä Helsinkiin, oikea tapa reagoida on ryhtyä kaikin keinoin paapomaan näitä tänne kuskattuja mm. järjestämällä heille ilmaisia majoitusmahdollisuuksia, maksamalla kotiinpaluurahoja ja siivoamalla heidän jälkeensä jättämät jätevuoret "leireistä", jotka on pystytetty kaikkia palo- ja sähköturvallisuusmääräyksiä rikkoen alueille, joiden käyttötarkoitus on jotain aivan muuta kuin leiriytymiskaatopaikan pito. Ja julkisuuteen leperrellään, että kaiken tämän tarkoituksena on viestittää Romaniaan, että Suomeen ei kannata tulla kerjäämään."
 

Tapaus Toivola


Tapahtunut tähän mennessä

Iltalehden viihdetoimittaja Leena Ylimutka oli tekemässä Jani Toivolasta henkilökuvaa. Haastattelun yhteydessä Ylimutka kysyi Toivolalta vaalikuulumisia. Toivola kertoi, että hän oli saanut ystävältään varoitusviestin jossa kerrottiin häntä kohtaan suunnitellusta hyökkäyksestä. Ystävällä oli yhteyksiä Suomen Sisuun. Ylimutka teki uutisen, jossa todettiin Sisun jäsenten käyneen sähköpostikeskustelua Toivolaa vastaan suunnattavasta hyökkäyksestä:

"- Suomen Sisu -nimisen järjestön jäsenien keskuudessa liikkuu sähköpostiviesti, jossa minua kohtaan suunnitellaan hyökkäystä", Jani Toivola kertoo.

Sisun hallituksen edustaja oli sekä Ylimutkaan että Toivolaan yhteydessä. Pian kävi ilmeiseksi, ettei Sisulla taikka sen jäsenillä ollut asian kanssa mitään tekemistä. Toivola oli yhteydessä Iltalehteen ja alkuperäistä uutista korjattiin vastaamaan paremmin sitä, mitä Toivola oli haastattelussa kertonut.

Korjattu uutinen kuului seuraavasti:  

"- Hommaforum-keskustelupalstalla on osana keskustelua liikkunut uhkaus minua kohtaan. Olen saanut varoituskirjeen, että hyökkäystä minua vastaan suunnitellaan", Jani Toivola kertoo.

Sisua leimaava syytös muuttui Hommaforumia leimaavaksi syytökseksi. Alkuperäisen uutisen luonne kuitenkin muuttui merkittävästi. Toivola kertoo, että a) Hommaforumilla on liikkunut häntä vastaan suunnattu uhkaus sekä b) hän on saanut kirjeen, jossa varoitetaan häntä kohtaan suunnitellusta hyökkäyksestä. Selvyyden vuoksi: Toivola ei siis erikseen kerro, että hyökkäystä suunniteltaisiin Hommaforumilla.  Hän ainoastaan mainitsee uhkauksen, jonka siis hänen ystävänsä on havainnut, mutta jonka sisältöä hän ei itse tunne.

Lue lisää...

Jussi Halla-aho: Maahanmuuttopolitiikan juridis-moraalinen perusta, 1.3.2011

Nyt vaalien alla olen osallistunut (ja osallistun tulevinakin viikkoina) useisiin maahanmuuttopainotteisiin keskusteluihin ja vaalipaneeleihin. Niissä käytettävät argumentit ovat yleensä varsin vakiomuotoisia ja keskustelu siksi väkisinkin kovin maneerinomaista. On samantekevää, montako kertaa huonot perustelut ammutaan alas; jo seuraavassa keskustelussa ne pomppaavat uudelleen esiin kuin vieteriukko.

Koska on ilmeisen vaikeaa perustella, miksi huono maahanmuutto olisi Suomelle hyväksi, tai miksi Karl Fazerista tai James Finlaysonista seuraisi, että Suomi tarvitsee luku- ja kirjoitustaidottomia ikuisia eläkeläisiä, keskustelutilanteet kääntyvät yhä useammin metatasolle: kiistetään koko maahanmuuttokontrollin legitimiteetti. Tämä tapahtuu useimmiten jommallakummalla (tai molemmilla) seuraavista teeseistä:

1) Suomalaisilla ei ole oikeutta kontrolloida muuttoliikettä. Tätä tehostetaan usein retorisesti kysymällä, asettavatko suomalaiset itsensä Jumalan asemaan määrätessään, kuka saa tai ei saa muuttaa Suomeen.

2) Suomalaiset eivät voi noukkia rusinoita pullasta. Suomi tarvitsee työntekijöitä, ja jos Suomi hyväksyy "hyvät" maahanmuuttajat, sen on hyväksyttävä "huonotkin". Tähän kohtaan lisätään usein, että suomalaistenkin joukossa on kaikenlaisia ihmisiä, miksei siis maahanmuuttajien.

[Minulle ei tosin ole aivan selvää, onko teesiin 2) sisältyvä logiikka luonteeltaan i) moralistinen vai ii) pragmaattinen: ts. i) jos Suomi päästää sisään Karl Fazerin, sillä on velvollisuus päästää sisään myös lukutaidoton kamelipaimen; vai ii) Karl Fazer ei suostu tulemaan sisään, jos myös lukutaidotonta kamelipaimenta ei päästetä sisään.]

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho:Helpompaa ja iloisempaa, 27.2.2011

Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liiton Kommunistisen Puolueen Keskuskomitean pääsihteeri Josif Vissarionovitsh Stalin tunnettiin monien muiden ominaisuuksiensa ohella huumorintajustaan. Sosialistisen lihamyllyn pyöriessä Josif Vissarionovitsh totesi jossakin julkisessa puheenvuorossaan, että "elämästä Neuvostoliitossa on tullut helpompaa ja iloisempaa".

Tämä humoristinen ristiriita sanotun ja koetun välillä tulee ajoittain mieleen, kun kuulee, miten monikulttuurisessa Suomessa elämästä on tullut värikkäämpää ja rikkaampaa.

Viime torstaina 30-40 hengen maahanmuuttajajengi riehui Helsingin Kampissa, siis siinä helsinkiläisten uudessa, sykkivässä, avoimessa kohtaamispaikassa. Nuorimmat olivat poliisin mukaan n. 15-vuotiaita. Nuorukaiset ryöstivät R-Kioskin ja videovuokraamon, uhittelivat ohikulkijoille ja repivät kovaäänisesti ulkomainoksia.

Poliisin mukaan tällainen on valitettavan yleistä. Saman voi kyllä havaita kuka hyvänsä kaupungilla liikkuva.

Tällainen matalan intensiteetin sodankäynti on arkea kaikissa monikulttuurisissa eurooppalaisissa yhteiskunnissa. Organisoidulla pahanteolla, riehumisella ja uhoamisella otetaan tilaa haltuun. Näytetään, kuka määrää. Länsimaalaisen ihmisen on vaikea ymmärtää tällaisen toiminnan päämääriä, koska hänen kulttuurinsa ei ole hierarkkinen kunnia- ja kasvojenmenetyskulttuuri. Hänen mielestään julkinen tila voi olla yhteinen ja tasa-arvoinen. Hän ei tarvitse ympärillä olevien ihmisten jatkuvaa "rispektiä" rispektin ollessa synonyymi pelolle.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Mistä somalivitsit tulevat? 25.2.2011

Päädyin jonkin linkin kautta nykyisen ulkoministerimme Alexander Stubbin vanhaan blogikirjoitukseen "Pieni Porvoo-fani" toukokuulta 2004. Stubb oli tuolloin valmistautumassa Europarlamentin vaaleihin. Koska teksti voisi retoriikkansa puolesta olla eilen kirjoitettu, ja koska aihepiiri on ajankohtaisempi kuin koskaan, ajattelin kevyesti kommentoida artikkelia.

Ensinnäkin, luonnollisesti:

"Itse olen aina ollut liberaali myös pakolais- ja maahanmuuttopolitiikan suhteen."
"Olen kannattanut näiden asioiden yhteisöllistämistä EU:ssa ja sitä, että päätökset tehdään määräenemmistöllä."
"Olen myös sitä mieltä, että Suomen pakolais- ja maahanmuuttopolitiikka on historiallisesti ollut hävettävän konservatiivista.

Stubbin kunniaksi on sanottava, että hän ei ainakaan ole tuuliviiri vaan johdonmukaisesti ja pitkäjänteisesti asiallaan. Kuten vuonna 2004 myös vuonna 2011 ulkoministerimme haluaa, että Suomen pakolaispolitiikasta - jonka seuraukset kohdistuvat yksinomaan Suomeen ja suomalaisiin - eivät päätä suomalaiset Suomessa vaan EU-johtajat Brysselissä. Ajatus lienee se, että kun maahanmuuttoa koskeva päätöksenteko on viety pois eduskunnasta, päätöksiä ei enää tarvitse olla koko ajan perustelemassa ja puolustelemassa ymmärtämättömille ja kiittämättömille kansalaisille.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Wille Rydman: Turkista ei ole EU:n jäseneksi

On paradoksaalista, että yleensä samat henkilöt, jotka kannattavat mahdollisimman tiivistä yhdentymistä Euroopan sisällä, toivovat myös EU:n mahdollisimman suurta maantieteellistä laajentumista. Käytännössä Euroopan sisäisen yhdentymisen syventäminen ja sen mahdollisimman suuri maantieteellinen laajeneminen ovat nimittäin toisilleen aivan vastakkaisia tavoitteita. Mitä laajempi joukko toisistaan poikkeavia maita Euroopan unionissa on jäseninä, sitä vaikeammaksi käy niiden intressien yhteensovittaminen ja integraation syventäminen.

Johdonmukaista olisikin, että yhdentymisen kannattajat suhtautuisivat varauksellisesti liian nopeaan maantieteelliseen laajentumiseen, koska se vaarantaa yhdentymisen syventämisen. Vastaavasti EU:n vastustajille olisi täysin johdonmukaista kiirehtiä mahdollisimman nopeaa laajentumista, koska se on varmin tae kaiken kehityksen pysähtymiselle Euroopan yhdentymisessä.

Turvallisuuspolitiikan näkökulmasta on tietenkin ollut perusteltua, että sosialismista vapautuneiden Itä-Euroopan maiden liittymistä unioniin on kiirehditty. Näin ne on saatu ajoissa sidottua länteen ja pois Venäjän vaikutuspiiristä. Mutta EU:n sisäisen yhdentymisen edellytyksiä se on vaikeuttanut merkittävästi. Romanian ja Bulgarian kohdalla jäsenyys EU:ssa hyväksyttiin aivan liian nopeasti, minkä seuraukset jokainen helsinkiläinen on voinut nähdä esimerkiksi romanikerjäläisten muodossa.

Tarve ja oikeutus Euroopan unionin olemassaololle syntyvät lähinnä Euroopan ulkopuolisista seikoista, kuten edellisessä blogitekstissäni kirjoitin. Eurooppalaiset kansallisvaltiot ovat auttamattoman pieniä toimiakseen yksin kansainvälisten kilpakumppaniensa kanssa. Jos eurooppalaiset haluavat äänensä ylipäätään kuuluvan kansainvälisillä areenoilla, niiden on kyettävä yhtenäiseen toimintaan. Mitä erilaisempia jäsenvaltioita EU:lla on, sitä heikommiksi tuon yhtenäisen toiminnan edellytykset käyvät.

Näistä seikoista johtuen en näe mitään edellytyksiä sille, että Turkki nyt tai myöhemminkään voisi liittyä Euroopan unionin jäseneksi. Jo pelkästään nykyisten Euroopan unionin jäsenvaltioiden moninaisuuden puitteissa on toisinaan ylitsepääsemättömän vaikeaa toteuttaa yhtenäistä politiikkaa. Mikäli Turkista tulisi EU:n jäsen, nämä vaikeudet tulisivat entistäkin suuremmiksi.

Koko teksti Willen blogissa.

Keskustelua

Sivu 13 / 26

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.