Homma

Monday, Mar 02nd

Last update:06:15:57 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Jussi Halla-aho: Kauheaa ja vähemmän kauheaa

Muutama viikko sitten kirjoitin kevään kuumasta aiheesta, internetissä esitettävistä uhkaavista viesteistä. Toin julki ihmettelyni sen johdosta, että vaikka tiedotusvälineissä pauhataan kovasti "rasistien" ja perussuomalaisia lähellä olevien tahojen tekemistä ja "monikulttuurisuusasiantuntijoihin" kohdistuvista uhkauksista, varsinaista näyttöä tuntuu olevan lähinnä päinvastaisesta viestiliikenteestä.

Esimerkkinä nostin esiin perussuomalaisiin (ja nimeltä mainitsematta minuun) kohdistuvia, Facebookissa esitettyjä päähänampumissuunnitelmia sekä kollegalleni Olli Immoselle lähetetyn kehotuksen tappaa allekirjoittanut.

Jäin mielenkiinnolla odottamaan oikeamielisten piirien reaktioita. On myönnettävä, että oikeamieliset piirit onnistuivat taas yllättämään, vaikka olen jo päättänyt, etten ylläty enää mistään. Kuten muistamme, reilu vuosi sitten Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluoto esitti syvän huolensa netissä esitetyistä uhkailuista. Hän vertasi "maahanmuuttotutkijoihin" kohdistuneita (joskin toteennäyttämättömiä), keskustelupalstoilla julkaistuja kirjoituksia Stalinin vainoihin tai katolisen kirkon inkvisitioon. Hän piti tilannetta "harvinaisen vakavana".

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Oppitunteja politiikan etiikasta

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki ennen eduskuntavaaleja:

"Vihreät lähtevät hallitukseen vain, jos kannatus kasvaa vaaleissa."

Vihreiden kannatus eduskuntavaaleissa: kannatusprosentti 8,46 (2007) > 7,25 (2011), edustajapaikat 15 (2007) > 10 (2011).

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Matias Yleistää

Homma kirjoittaa Ylestä, Yle kirjoittaa Hommasta.

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Kollektiivista itsekkyyttä

Kuten kaikki varmasti ovat huomanneet, (perus)suomalaisia syytetään usein "itsekkyydestä", jos he ilmaisevat sellaisen mielipiteen, että oman kansan vähäväkiset pitäisi valtion rahankäytössä asettaa Afrikan ja Etelä-Amerikan köyhien edelle.

Yksi suvaitsevais-monikultturistisen maailmankuvan keskeisistä pilareista on se, että "kansa" (merkityksessä "kansakunta") ei ole mikään luonnollinen viiteryhmä tai yksikkö vaan parisataa vuotta vanha, ties keiden perkeleiden pahat mielessään kehittämä keinotekoinen konstruktio. Suvaitsevainen korostaa mielellään, että hänellä ei välttämättä ole yhtään enempää yhteistä toisen "suomalaisen" kuin vaikkapa afrikkalaisen ja eteläamerikkalaisen kanssa.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Kuusi pilkku seitsemän

Uutisointia: Copenhagen Post (eng), Politiken (eng.), Spiegel.de (eng.), Uusi Suomí

Keskustelua

Juho Eerola: Miltä nyt tuntuu?

Ensimmäiset kaksi viikkoa kansanedustajana ovat nyt takana. Olen pienen maalaiskoulun kasvatti. Sieltä siirryin aikoinani yläasteelle isoon keskustan kouluun. Pikkukaupungin valtuustosta Arkadianmäelle siirtyminen on fiilikseltään suunnilleen sama asia. Sitä ei tiedä missä on vessa ja isojen poikien kohtaaminen jännittää.

Moni ei usko, mutta eduskunnassakin on mokutusta. Jyri Häkämies (kok.) antoi minulle vinkin, että kukaan oikea kansanedustaja ei kuulemma koskaan kanna salkkua eduskuntatalon sisällä. Tarvittavat paperit kuskataan aina kainalossa ja paljaaltaan ilman salkkua. Hiljalleen aloittelevat kansanedustajat sitten kuulemma hoksaavat, että eihän täällä perkele kenelläkään ole mitään dorkaa salkkua riesanaan. Jotkut eivät hoksaa ja heille sitten nauretaan vielä ennen linnanjuhliakin. Onneksi Häkämies opasti minua ja nyt tunnen ylemmyyttä nolon oloisiin demarikeltanokkiin länsirannikolta.

Herra Hakkaraisesta on tullut kohupersu. Hän imitoi imaamia ja puhui turvapaikkaa hakevista neekeriukoista. En tuntenut Hakkaraista ennalta, kuten en suurinta osaa muistakaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän edustajista. Tapasin hänet ensimmäisen kerran oman ryhmäkokouksemme yhteydessä, ennen kuin media sitten esitteli hänet koko Suomelle. Mielestäni edustaja Hakkarainen on oikein sympaattinen ja valloittava veijari. Sellainen, jollaisia on Pölösen elokuvissa. Ja juuri sellainen, jota ylemmyydentuntoinen punavihreä kulttuuriälymystö ällöää, mutta kansa rakastaa. Aito ihminen.

Koko teksti: Juhon blogi

Keskustelua

Timo Hännikäinen: Vapaus ja vapaamielisyys, 27.4.2011

Vihreät aloittivat poliittisen taipaleensa luonnonsuojelun - perustaltaan konservatiivisen aatteen - edistäjinä, mutta sittemmin puolueesta kehittyi liberaali "arvopuolue". Puolitoista viikkoa sitten puheenjohtaja Anni Sinnemäki kommentoi vaalitappiotaan sanomalla, että kyseessä oli ennen kaikkea vihreiden ajamien arvojen tappio vastakkaiselle arvomaailmalle. Siinä hän oli varmaankin oikeassa, mutta se, mitä vihreiden ajamat arvot oikeasti ovat, ei ole yhtä selvää.

Vihreät ovat profiloituneet "liberaaleiksi", eli vastavoimaksi niille, joita he nimittävät "konservatiiveiksi". Jako on vanha, 1800-luvulta juontuva, muttei mitenkään yksiselitteinen. Edmund Burke, jota pidetään nykyaikaisen konservatismin keksijänä ja oppi-isänä, kuului omana aikanaan liberaalina pidettyyn Whig-puolueeseen. Lisäksi pitää erottaa toisistaan talous- ja arvoliberalismi, joista edellinen on ns. tiedostavissa piireissä automaattisesti pahaa ja jälkimmäinen automaattisesti hyvää. Mutta olennaisempaa on, että sama ihminen voi olla samanaikaisesti konservatiivi ja liberaali, jopa samassa kysymyksessä.

Koko teksti

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Tästä eteenpäin

Hyvät lukijat, tukijat, nuivat ja maahanmuuttokriittiset!

Vaaleista on vierähtänyt reilu viikko. Tarkastuslaskennassa minulle löytyi vielä vajaat parisataa äänestyslipuketta, ja lopulliseksi tuloksekseni on vahvistettu 15 084 ääntä. Mukavaa, että 15 000 äänen haamuraja rikottiin.

Viimeiset vuodet ovat olleet näihin eduskuntavaaleihin valmistautumista, ja olen tietoisesti pitänyt katseeni poissa vaalienjälkeisestä ajasta. Nyt on aika luoda silmäys uuteen tilanteeseen ja tuleviin kuvioihin.

Näiden vaalien suurimpia häviäjiä, kepun ja vihreiden ohella, ovat tiedotusvälineet. Niiden kunnallisvaaleista 2008 alkanut keinoja kaihtamaton, totaalinen sota perussuomalaisia ja erityisesti maahanmuuttokriittisiä vastaan päättyi viimeksimainittujen rökälevoittoon eduskuntavaaleissa. Viime päivien korahtelut ovat antaneet vihjeitä siitä, että media ei ole oppinut omista virheistään mitään vaan aikoo jatkaa samalla linjalla.

Viimeistään nyt voidaan sanoa, että kansalaisyhteiskunta, itsenäisten mutta keskenään verkostoituneiden agenttien yhteisö, on murskannut puolueiden ja median julkisuus- ja valtamonopolin. Ne eivät enää pysty määrittelemään, mistä ja miten yhteiskunnassa keskustellaan tai mistä ja ketä vaaleissa äänestetään.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Ihmisarvokirjoituksista

HS:n Hanna Kaarto kirjoittaa PS:n Jussi Halla-ahon kirjoittaneen epähyvin ihmisoikeuksista.

Keskustelua

Ajankohtainen jytkynen, 19.4.2011

Soinin jytky ja Korhosen järkytys - eduskuntavaalien kiihkeimmät kuvat. Keitä ovat perussuomalaisten uudet kansanedustajat? Studiovieraana mm. Jussi Halla-aho.

Yle Areena

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Jytky 17.4.2011

Suomessa pidettiin eilen eduskuntavaalit. Niiden tulosta tullaan eri tahoilla selittelemään tavalla jos toisellakin, mutta seuraavia tosiasioita ei voida muuttaa:

1) Suomen poliittinen kartta on piirretty uudelleen. Entisten kolmen suuren puolueen tilalla on neljä suurta puoluetta. Perussuomalaiset on kolmanneksi suurin.

2) Perussuomalaiset nostivat kansanedustajamääränsä kuudesta kolmeenkymmeneenyhdeksään. Jos mitataan puolueen kannatuksen kehitystä kaksien vaalien välillä, kyseessä on suurin vaalivoitto Suomen historiassa koskaan.

3) Vihreät menetti kolmanneksen edustajapaikoistaan. Fukushiman turmalla ratsastaminen meni reisille. Sinnemäkeläinen viherhörhöily koki haaksirikon.

4) Keskusta kärsi veretseisauttavan tappion. Paikkamäärä putosi peräti kuudellatoista.

5) Perussuomalaisia ja rkp:tä lukuunottamatta kaikki puolueet hävisivät vaaleissa. (Rkp:n vaalimenestyksellä ei ole merkitystä, koska sen vaikutusvalta ei ole riippuvainen kannatuksesta.)

Maahanmuuttokriittisiksi eli “nuiviksi” profiloituneiden ehdokkaiden kannalta vaalit olivat samanlainen menestys. Oma tulokseni oli 14 884 ääntä. Tämä oli Timo Soinin (43 212) jälkeen suurin perussuomalaisen ehdokkaan potti. Sillä irtosi myös 2. sija Helsingissä (onnittelut Paavo Arhinmäelle ykkössijasta) ja 6. sija koko maassa.

Taakseni jäivät Helsingissä mm. etukäteen kärkiehdokkaiksi povatut Ben Zyskowicz ja Osmo Soininvaara. Erityisellä tyydytyksellä on todettava, että sain kolme kertaa enemmän ääniä kuin ministeri Astrid Thors, joka puolestaan piti pintansa Jörn “vastavoima” Donneria vastaan vain reilun sadan äänen marginaalilla (mitä sinänsä voidaan pitää harmillisena).

Koko teksti: halla-aho.com

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Loppurutistus, osa 10. 15.4.2011

Aamulla klo 7-9 Kolmella Sepällä, aamu- ja keskipäivä päivystystä vaalitoimistolla ja 15-17 Vuosaaren Mosaiikkitorilla. Toisinto aiemmista kiertuepäivistä. Paljon ihmisiä liikkeellä, kurjat monikulttuurikokemukset korpeavat äänestäjiä, perussuomalaisten kannatus on hurjaa.

Sosiaali- ja terveysalan työntekijöiltä, vartijoilta, poliiseilta ja opettajilta kuulee aivan käsittämättömiä tarinoita, joiden sankareina tuppaavat olemaan yhden ja saman etnisen ryhmän jäsenet. Ryhmä jääköön lukijan arvattavaksi.

Vaalikampanjan aikana elämään muodostuu omanlaisensa rytmi. Tänään aloin miettiä, miten kiertuemoodin saa pois päältä maanantaina. Olen psyykannut itseni olemaan ajattelematta lainkaan vaalien tulosta ja niiden jälkeistä aikaa, jotta mieli olisi tyhjä ja vapaa ottamaan vastaan aivan mitä hyvänsä.

Tavaksi on myös muodostunut, että odottelen aamulla vähintään kello kymmeneen ennen kuin avaan tietokoneen. Ellei siihen mennessä ole tullut tekstiviestiä tai soittoa, uskallan olettaa, ettei päivän lehdissä ole mitään aivan älytöntä. Sunnuntaina on uskoakseni luvassa ainakin kaksi “jytkyä”, ensimmäinen aamulla lehtien pääkirjoituksissa ja toinen alkaen klo 20, jolloin ennakkoäänten tulokset julkistetaan ja vaalipäivän ääntenlasku alkaa.

Koko teksti

Keskustelua

Viimeisten päivien viimeiset palturit

HS 13.4.2011 uutisoi: "[Timo Soini] totesi, että juuri päättyneessä Helsingin Sanomien vaalitentissä ulkomaalaispolitiikka ei noussut millään tavalla merkittäväksi aiheeksi. Se todisti hänen mukaansa sen, ettei aihe ole Suomessa millään lailla merkityksellinen".  

Vaan miten se oikeasti menikään?

[EDIT 21:11] HS jatkaa aiheesta kahdella kirjoituksella: 1, 2

Suomen maahanmuuttopolitiikka on .. [naks]

Teemu Lahtinen & Radio Rockin mainoksen sensuroimaton versio. "Ilmoitetussa" versiossa on yksi sana toisella lailla..

Keskustelua

Vaalipäiväkirjan luku 114/121

Vaalipäiväkirja lähestyy viimeistä sivuaan.

Pommmituksen tuotto: 13181,73 e

Kuten HS ehtikin jo uutisoida, Homma-rahapommitus tuotti osallistuneille tukiyhdistyksille sekä puolueyhdistystensä kautta osallistuneille ehdokkaille yhteensä 13181,73 euroa. Tuki jakautui ilahduttavan hyvin useille ehdokkaille - yli tuhanteen euroon pääsivät Jari Leino, Teemu Lahtinen sekä Jussi Halla-aho. Myös Heikki Luoto pääsi hyvin lähelle tuhatta euroa. 

Homma kiittää kaikki osallistujia sekä julkituo arvelunsa, joskaan ei asiaa faktana esittäen, että rahapommeja tullaan tässä maassa näkemään vielä useita.

Rahapommi-ketju

Sivu 13 / 27

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.