Homma

Sunday, Aug 30th

Last update:04:46:07 AM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Hajanaisia H^^^ -havaintoja viikonlopulta

Joku iltakokoontuminen ja kuva yhden Jarin perkeleen isosta käsivarresta. >

Joitain tyyppejä valittiin varapuhiksiksi. >

Joku uusi ministeri pyrkii jonkinlaiseen työhön. >

Jari Leino: Kollektiivisen syyllisyyden taakka

Suomen Akatemian tuore tutkijatohtori Inari Sakki on aloittamassa Suomessa täysin uutta kokeellista tutkimusta. Hän tarkastelee kansallisten historiakäsitysten suhdetta äärioikeiston kannatukseen ja selvittää, voiko ihmisten ulkomaalaisvastaisuutta ja ääriliikkeiden kannatusta vähentää herättelemällä tietoisuutta menneisyyden kansallisista väärinteoista.

– Kokeellisessa tutkimuksessa suomalaisille esitetään esimerkiksi muistoja toisen maailmansodan aikaisista Karjalan nälkäleireistä ja ruotsalaisille Ruotsin natsiyhteyksistä ja pakkosterilisaatioista, Sakki kertoo.

Muun muassa Saksassa tehtyjen tutkimusten perusteella voidaan olettaa, että tällainen manipulaatio herättää kollektiivisia häpeän ja syyllisyyden tunteita, joilla on Sakin mukaan yhteys myönteisempiin käsityksiin ulkoryhmiä – esimerkiksi maahanmuuttajia – kohtaan.


Ajatus väärinajattelijoiden parantamisesta näyttämällä heille kuvia kauheista asioista ei ole uusi. Se esiintyy muun muassa elokuvassa Kellopeliappelsiini. Nyt tätä ajatusta ollaan siis ihan oikeasti toteuttamassa Suomen Akatemian rahoittamana tutkimuksena.

Lue lisää...

Jussi Halla-aho: Katsaus julkilausuman kirvoittamiin kommentteihin

Suomi meni sekaisin, kun perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen sanoi "neekeriukko". Kohkaaminen kulminoitui siihen, että eduskuntaryhmä antoi 25.5. Hakkaraiselle huomautuksen sopimattomasta kielenkäytöstä ja medialle sekä yleisölle julkilausuman, jossa tuomitaan kaikkinainen rasismi, syrjintä ja väkivalta. [..]

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Patologisesta suvaitsemattomuudesta

Tiedetoimittaja Marko Hamilo saattoi tietooni American Journal of Orthopsychiatry -lehdessä julkaistun artikkelin "Intolerance and Psychopathology: Toward a General Diagnosis for Racism, Sexism, and Homophobia" (Guindon, Green & Hanna).

Artikkelin laatineet kolme tohtoria ehdottavat, että rasismi, seksismi ja homofobia tulisi diagnosoida psykopatologisiksi ilmiöiksi, ja että henkilöt, joilla niitä esiintyy, kärsivät "suvaitsemattomasta persoonallisuushäiriöstä". Artikkelissa ehdotetaan myös hoitomuotoja, mutta koska artikkelin pdf-versio on salasanan takana, en pääse tutkimaan, millaisia nämä hoidot voisivat olla.

"Suvaitsemattomuuden" luokitteleminen hoitoa vaativaksi mielisairaudeksi tuo tietysti väkisinkin mieleen Neuvostoliiton. Itänaapurin perustuslaki takasi sanan- ja mielipiteenvapauden. Neuvostojärjestelmän vastustaminen oli kuitenkin eittämätön merkki henkisestä epätasapainosta, ja kansalaiset, joilla tällaisia oireita ilmeni, passitettiin pitkäkestoiseen pakkohoitoon.

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Kesämuotiekstrahässäkkä

(Varoitus: kuvaa on ehkä manipuleerattu)

Tyylitietoiset maahanmuuttokriitikot pukeutuvat tänä kesänä rohkeisiin leiskuviin väreihin ja uskaltavat myös leikitellä erilaisilla kuoseilla. Huolettomasti olkapäälle kietaistu tai kietaisematta jätetty huivi täydentää myös usein kokonaisuutta.

Uutisointia: Aamulehti

Keskustelua

Sampo Terho: Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen tila

Ensimmäisiä asioita joiden suhteen päivitin Brysseliin päästyäni tietojani, oli Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen tila. Asia on ajankohtainen siksikin, että Turkissa järjestetään 12.6. parlamenttivaalit. Aihepiiri varmaankiin kiinnostaa myös monia hommalaisia, joten tässä tiivis tietopaketti asiasta.

EU:n ja Turkin välisissä jäsenyysneuvotteluissa on kaikkiaan 35 neuvottelulukua, eli eri aihepiiriä kuten ”Työntekijöiden vapaa liikkuvuus”, ”Kilpailupolitiikka”, ”Kalastus” tai ”Oikeus, vapaus ja turvallisuus”. Kaikkiaan 8 neuvotteluluvuista  on jäädytetty, mikä tarkoittaa ministeritason päätöstä lykätä asiasta keskustelemista tuonnemmas. Lisäksi 11 on blokeerattu, mikä tarkoittaa yksittäisen jäsenmaan aiheuttamaa neuvotteluluvun hyllyttämistä.

Myös 8 EU:n ja Turkin tulliliittoon liittyvää neuvottelulukua on jäädytetty jo vuonna 2006, koska Turkki on jatkuvasti kieltäytynyt avaamasta lentokenttiään ja satamiaan kyproslaisille lentokoneille ja laivoille. Turkki ei myös edelleenkään ole tunnustanut Kyproksen tasavaltaa, mutta on ainoana maana tunnustanut niin kutsutun ”Pohjois-Kyproksen turkkilaisen tasavallan”.

Neuvottelujen eteneminen on siis ollut nihkeää, mikä on Turkissa herättänyt turhautumista. Keskeisten EU-jäsenmaiden Ranskan ja Saksan nykyjohto on jo ehdottanut hankkeesta luopumista sen nykymuodossa, mikä on sekin Turkissa noteerattu laajasti. Toisaalta kannatustakin yhä löytyy, ja mm. Suomen presidentti kävi keväällä Turkissa vierailulla vakuuttamassa myönteisyyttään maan jäsenyyshankkeelle.

..

Lue koko teksti täältä >

Simon Elo: Helsingin kaupungilla on rasistinen rekrytointipolitiikka

Perussuomalaisten posiitivisen syrjinnän tuomitseva näkemys on saanut puoluekentän odotetusti sekaisin. Julkilausuma on kuitenkin ymmärretty tahallisesti väärin.

– Maahanmuuttajille suunnattu koulutus ei ole esimerkki positiivisesta syrjinnästä. Kuinka usea kantasuomalainen hakeutuu kyseiseen koulutukseen, puheenjohtaja Simon Elo kysyy.

Erityisopetusta tarvitsevilla, sotaveteraaneilla ja vammaisilla ei ole mitään tekemistä positiivisen syrjinnän kanssa. Kyse on erityisryhmiä varten vartavasten suunnatusta erityistuesta.

Viemällä keskustelu sivuraiteelle väistetään sujuvasti itse asiasta puhuminen. Ei ole oikein, että esimerkiksi etnisiin vähemmistöihin kuuluvilla on pelkästään ryhmän jäsenyyden perusteella etuoikeus verorahoilla rahoitettuihin työpaikkoihin ja toisilla vastaavasti korkeampi kynnys pelkästään enemmistöön kuulumisen perusteella.

Helsingin kokoomuksen mukaan positiivisesta syrjinnästä on hyviä kokemuksia. Helsingin kaupunki on laatinut ”Rasismin ja etnisen syrjinnän ehkäisy Helsingin kaupungin toiminnassa” -oppaan (2004), jonka tarkoituksena on edistää ”etnistä yhdenvertaisuutta kaikessa kaupungin toiminnassa”. Tosiasiassa ohjeistus toimii kyseisen tavoitteen vastaisesti.

Ohjeistuksessa todetaan, että ”esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva”.

Helsingin kaupunki syrjii räikeästi enemmistöä, sillä pätevyyden tulisi olla ainoa ratkaiseva asia. Kannattavatko muut puolueet nykyistä rasistista rekrytointipolitiikkaa?

..

Koko teksti PS-nuorten sivuilla

Uutisointia: Aamulehti, Verkkouutiset

Keskustelua

Ykkösaamun vieraina Jussi Halla-aho ja Jani Toivola

YLE Radio 1:n Ykkösaamussa Jussi Halla-aho ja Jani Toivola keskustelevat perussuomalaisten rasismijulkilausumasta ja positiivisesta syrjinnästä.

Yle Areena (n. 18:20 - 35:00)

Keskustelua

HS - uuden aikakauden uutisia

"Luovuus on tahtoa ja taitoa tuottaa sisältöä, joka vaikuttaa ihmisten elämään."

-- Sanoma Newsin oma määritelmä arvoistaan

"Buahaha! .. Kusetin .. Shitlistille kaikki, ei nappaa .. KUKKAHATUT SAATANA PILAAVAT MEIDÄN ENEMMISTÖN!!!!!!11!! .. P.S. KIITOS 1939-1945!"

-- Ville Similä, Helsingin Sanomien toimittaja kolumnissaan Enemmistöliitto

Keskustelua

Elisa Siekkinen: Nato-keskustelua käydään väärin argumentein

[..] Alueelliset kriisit Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa ovat jo olleet laittoman siirtolaisuuden alkulähteitä. Ilmastonmuutos eli aavikoituminen oli Sudanin Darfur-kriisin pääasiallisia aiheuttajia. Darfurista olisi voinut lähteä muutama miljoona hädänalaista ihmistä liikkeelle kohti Eurooppaa; ei lähtenyt, mutta olisi voinut lähteä. Massamuuttoliike voi tapahtua ilmastoon liittyvistä syistä Sahelin alueelta melkein mistä vain. Myös taloudellisista syistä kumpuava laiton siirtolaisuus on Natoon ja sen jäsenmaihin vaikuttava haaste. Näemme lähes päivittäin veneiden haaksirikkoutuvan Lampedusan vesillä. Maltalla on niin paljon taloudellisia pakolaisia, että asukaslukuunsa verrattuna sama määrä Saksassa merkitsisi 150000 pakolaisen yhtäkkistä ilmestymistä rannoille. Se on jo turvallisuushaaste, ei ainoastaan sosiaalinen haaste. Näitä ihmisiä pitää auttaa. Se on itsestään selvä eurooppalainen periaate. Mutta auttaminen ei voi tarkoittaa, että se tapahtuu oman turvallisuutemme kustannuksella.

Koko teksti: Elisan blogi (Uusi Suomi)

Keskustelua

Julkilausumakommentaaria

Jussi Halla-aho kommentoi PS:n eduskuntaryhmän etnoerottelua vastustavaa julkilausumaa:

"Olisi tosiaan mukavaa, jos tällaisia julistuksia ei tarvittaisi, mutta...

a) ...muuten Toivola ja Hbl kitisisivät maailman tappiin siitä, että persut eivät tuomitse rasismia. Nyt voimme viitata julkilausumaan ja todeta, että "tossa".

b) ...pallo on nyt vastapuolella. Joko ne allekirjoittavat paperin, joka tuomitsee myös positiivisen diskriminaation ja ruotsinkielisten kiintiöt, tai sitten me kysymme niiltä seuraavat neljä vuotta, eivätkö ne vastustakaan kaikkea syrjintää.

c) ...ei tarvitse allekirjoitella rkp:n masinoimia julistuksia."

Uutisointia julkilausumasta: IL (1, 2), HS, Verkkouutiset

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Vielä bussikuskeista

Edellisessä kirjoituksessa sivusin uutisia Helsingissä pahoinpidellystä linja-autonkuljettajasta sekä tapauksen kirvoittamia reaktioita mediassa. Virallinen totuushan on tämän kevään aikana ollut, että rasistiset rikokset ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti; että rasistit pieksevät maahanmuuttajataustaisia kuskeja; ja että perussuomalaisten vaalivoitto on ikään kuin antanut luvan tällaiselle toiminnalle.

Lupasin tutkia asiaa. Keskustelin pitkällisesti Poliisihallituksen tarkastajan kanssa, ja keskustelussa ilmeni mm. seuraavia tosiseikkoja:

Rasistisesti motivoiduiksi kirjattujen rikosten kokonaismäärä on Suomessa noussut tasaisesti viime vuosikymmenellä vuoden 2000 n. 300 kappaleesta vuoden 2010 n. 500 kappaleeseen. Helsingissä vastaavat luvut ovat 60 ja 118. Poliisin mukaan tärkein selittävä tekijä on tiukentunut kirjaamiskäytäntö. Toisaalta Suomeen on muuttanut vuosien 2000-2010 aikana n. 250 000 ihmistä, ja maahanmuuttajien määrän kasvun voi olettaa itsessään lisäävän tapauksia jonkin verran. Koska maahanmuuttajat keskittyvät pääkaupunkiseudulle, myös rasististen rikosten lisääntyminen on siellä huomattavinta.

Koko teksti: Scripta

Aiheesta uutisoitua: Uusi Suomi

Keskustelua

Pauli Vahtera: Ihmisarvo on, 17.5.2011

Viime viikkojen ihmisarvokeskustelu saa miettimään. Vaikka ihmisarvon pitäisi kaikille olla sama, toisille arvoa yhteiskunta antaa enemmän kuin toisille.  Ihmisarvoon kuuluu inhimillisyys ja inhimillinen kohtelu. Yrittäjille määrätään suuria rangaistuksia mitättömistä muotovirheistä.  Samaan aikaan yhteiskunta tietyllä tavalla hyväksyy sosiaaliturvahuijaukset, ryöstöt ja väkivaltarikokset, koska niistä annetut tuomiot ovat vähäisiä.

Tuoteselostus suvaitseville lukijoille:

Kirjoituksessa on tietoisesti rinnastettu maahanmuuttajien oikeusturva yrittäjien oikeusturvaan, koska yrittäjistä (maksajista) ei välitä kukaan, mutta karmeimmistakin maahanmuuttajista järjestelmä pitää kynsin hampain kiinni. Koska on ihmisarvo. Koskahan sellainen ylellisyys annetaan yrittäjille.

Koko teksti: Paulin IL-blogi

Keskustelua

Those were the days

Silloin oli silloin: "Olen eri yhteyksissä murehtinut sitä, miten monikulttuurisessa yhteiskunnassa kaikkeen tekemiseen ilmestyy ylimääräinen, etninen muuttuja." >

Nyt on nyt: "Kapteeni Koivu pohti MM-voiton esille nostamaa muukalaisvihaa" & "Jääkiekkoliitto rasismikohusta: Iloitseminen kuuluu kaikille" & Paloma Hannonen

Jussi Halla-aho: Kauheaa ja vähemmän kauheaa

Muutama viikko sitten kirjoitin kevään kuumasta aiheesta, internetissä esitettävistä uhkaavista viesteistä. Toin julki ihmettelyni sen johdosta, että vaikka tiedotusvälineissä pauhataan kovasti "rasistien" ja perussuomalaisia lähellä olevien tahojen tekemistä ja "monikulttuurisuusasiantuntijoihin" kohdistuvista uhkauksista, varsinaista näyttöä tuntuu olevan lähinnä päinvastaisesta viestiliikenteestä.

Esimerkkinä nostin esiin perussuomalaisiin (ja nimeltä mainitsematta minuun) kohdistuvia, Facebookissa esitettyjä päähänampumissuunnitelmia sekä kollegalleni Olli Immoselle lähetetyn kehotuksen tappaa allekirjoittanut.

Jäin mielenkiinnolla odottamaan oikeamielisten piirien reaktioita. On myönnettävä, että oikeamieliset piirit onnistuivat taas yllättämään, vaikka olen jo päättänyt, etten ylläty enää mistään. Kuten muistamme, reilu vuosi sitten Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluoto esitti syvän huolensa netissä esitetyistä uhkailuista. Hän vertasi "maahanmuuttotutkijoihin" kohdistuneita (joskin toteennäyttämättömiä), keskustelupalstoilla julkaistuja kirjoituksia Stalinin vainoihin tai katolisen kirkon inkvisitioon. Hän piti tilannetta "harvinaisen vakavana".

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Oppitunteja politiikan etiikasta

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki ennen eduskuntavaaleja:

"Vihreät lähtevät hallitukseen vain, jos kannatus kasvaa vaaleissa."

Vihreiden kannatus eduskuntavaaleissa: kannatusprosentti 8,46 (2007) > 7,25 (2011), edustajapaikat 15 (2007) > 10 (2011).

Koko teksti: Scripta

Keskustelua

Sivu 13 / 28

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.