Homma

Monday, May 01st

Last update:01:21:40 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Jussi Halla-aho: Husbyn herättämiä ajatuksia

Tätä kirjoitettaessa vihaiset nuorisojoukot polttavat autoja, rikkovat ikkunoita sekä kivittävät poliiseja ja palomiehiä neljättä vuorokautta Tukholman lähiöissä. Tapahtumat lähtivät liikkeelle Husbystä, jossa poliisi ampui hengiltä puukolla uhitelleen, ilmeisesti portugalilaistaustaisen miehen.


Monikulttuurinen auto, Tukholma.

Husby kuuluu Tukholman maahanmuuttajavaltaisimpiin lähiöihin. Sen asukkaista 85% on joko ulkomailta muuttaneita tai kahden ulkomailta muuttaneen vanhemman jälkeläisiä. Alueella vielä asuvat ruotsalaiset ovat pääasiassa eläkeläisiä, joten koulu- ja työikäisten osalta Husbyn rikastuminen lienee lähellä 100 prosenttia. Suhteessa enemmän maahanmuuttajia on vain Rinkebyssä ja Tenstassa.

Lue loput täältä: Scripta

Keskustelua

Uutisketju Husbyn tapahtumista

Halla-ahon videohaastattelu (20 min)

Jussi Halla-aho: Paperittomien terveyspalvelut Helsingissä

Helsingin kaupunginhallitus käsitteli maanantaina 6.5.2013 valtuutettu Hanna-Kaisa Siimeksen (vas) 26.9.2012 jättämän aloitteen. Aloitteessa esitetään, että "Helsingin kaupunki tekee selvityksen ja toimintaohjeet siitä, miten kaupunki pystyy turvaamaan paperittomille siirtolaisille oikeuden välttämättömiin terveyspalveluihin." 

"Paperittomalla siirtolaisella" viitataan terveyspalvelukeskustelussa kahteen ihmisryhmään. Yhtäältä ovat EU:n ulkopuolisten maiden kansalaiset, esim. kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, joilla ei ole oleskelulupaa Suomessa. Toinen ryhmä ovat EU-maiden kansalaiset, joilla kyllä on oikeus oleskella maassa, mutta jotka eivät ole oikeutettuja julkisiin terveyspalveluihin, koska heillä ei ole kotimaansa myöntämää sairausvakuutusta.

Useimmissa EU-maissa sosiaaliturva ja sairausvakuutus eivät ole asumisperusteisia kuten Suomessa, vaan niiden piiriin pääsy edellyttää työ- ja veronmaksuhistoriaa. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Romania ja Bulgaria, joiden kansalaisia on viime vuosina oleskellut lukuisasti Helsingissä ja muissa Suomen kaupungeissa.

Lue loput (mukana myös puolesta ja vastaan äänestäneet): Scripta

Lue myös Jussi Halla-aho: Sosialidemokratiasta ja islamismista

Keskustelua

Kuusikko myönsi pommi-iskun yrityksen English Defence Leaguen kokoukseen

Kuusikko myöntää suunnitelleensa pommi-iskun English Defence Leaguen kokoontumiseen

Kuusi birminghamilaismiestä on myöntänyt syyllisyytensä pommi-iskun suunnittelemisesta English Defence Leaguen kokoontumiseen.

Omar Mohammed Khan, Mohammed Hasseen, Anzal Hussain, Mohammed Saud, Zohaib Ahmed ja Jewel Uddin myönsivät kaikki valmistelleensa terroriskua vuoden 2012 kesällä.

Oi Allahin viholliset! Olemme nähneet ja kuulleet teidän avoimesti loukkaavan Jumalan viimeistä sanansaattajaa... Tietäkää, että jokaista tekoa seuraa reaktio.

BBC

Keskustelua

Suomeen tarvitaan 100 000 maahanmuuttajaa (halpa)työvoimaksi

Kyllä tämä on maahanmuuton taloudellinen logiikka, että maahanmuuttajat ovat halpaa työvoimaa, ja pitävät siltä osin työvoimakustannuksia kurissa. Sen takia maahanmuutto hyödyttää nimenomaan yrityksiä ja kuluttajia, eikä niinkään sitten näitä muita matalapalkka-alojen työntekijöitä, joiden oma suhteellinen asema yleensä heikkenee maahanmuuton seurauksena.

 - Jaakko Kiander, Yle TV1 Uutiset (alkaen 8:42)

Yle Uutiset 

Keskustelua

Legioonateatteri: Kertomuksia rasismista ja eriarvoisuudesta

Ensi-ilta perjantaina 19.4.2013 Tampereen Nekalassa. Taidepläjäyksessä seikkailevat ennakkotietojen mukaan mm. Jussi Halla-aho, Teuvo Hakkarainen, maahanmuuttaja Alesha Ibrahim, kätilö Karima Hassan ja hakaristi.

Legioonateatteri

YouTube 

Keskustelua

Anjem Choudary Suomessa

So you should be proud:
when they say terrorist, that means you are practicing!
when they say radical, that means you do not compromise!
when they say extremist, that means you follow!

Junes Lokka: Mitä Anjem Choudary tarkoittaa

Keskustelua

A-Talk TV1 14.3.2013: Suomi suomalaisille


Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen valittiin viime sunnuntaina kansallismielisen Suomen Sisu -yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. A-studio: Talkissa muukalaisvihasta väittelevät kansanedustajat Olli Immonen (ps) ja Jussi Halla-aho (ps.) sekä kaupunginvaltuutettu Dan Koivulaakso (vas) ja Hbl:n politiikan toimittaja Marianne Lydén. Keskustelun vetää Jan Andersson.

Keskustelua

Yle Areena

Jussi Halla-aho: Suomen Sisun suurkäräjät 10.3.2013

Viime aikoina on lehtien pääkirjoituksissa kannettu kovasti huolta kokoontumis- ja poliittisista vapauksista sekä tavasta, jolla "äärioikeisto" näitä vapauksia uhkaa. Tätä taustaa vasten olen hieman yllättynyt, ettei tämän päivän lehdissä ole lainkaan käsitelty äärivasemmiston ääneenlausuttuja pyrkimyksiä häiritä ja sabotoida laillisen yhdistyksen laillista kokousta. Mielenosoituksesta ei ollut tehty asianmukaista ilmoitusta poliisille. Suuri osa mielenosoittajista oli peittänyt kasvonsa. Ilman poliisin mittavaa läsnäoloa kokousta ei ylipäänsä olisi voitu pitää.

Olisi mielenkiintoista nähdä reaktiot, jos mustiin pukeutuneet ja naamioituneet Suomen Sisun jäsenet olisivat mölynneet jonkin vasemmistolaisen yhdistyksen kokouspaikan edustalla ja huudelleet osanottajille hävyttömiä. Uskon, että päätoimittajat, kansanedustajat ja ministerit olisivat syvästi järkyttyneitä. Vaikuttaa siltä, että säännöt eivät ole aivan samat aivan kaikille.

Koko kirjoitus: Scripta

Keskustelua

Monikulttuurisuuden kasvot -paneeli 1.3.2013

Perussuomalaiset Nuoret järjesti Monikulttuurisuuden kasvot -seminaarin ja paneelikeskustelun Helsingissä.

Jussi Halla-ahon avauspuheenvuoro ja jatko

Paneelikeskustelu: osat 1, 2, 3, 4, 5, 6 ja 7

Husein Muhammedin alustus (vain audio)

Keskustelua

 

J. Sakari Hankamäki: Maahanmuuttajat syyllisiä pk-seudun asuntopulaan

Asuntopolitiikassa aprikoidaan usein, mikä on syynä pääkaupunkiseudun asuntojen kalleuteen. Selityksiä on etsitty tonttipulasta, kaavoituspolitiikasta, rakennusliikkeiden ahneudesta, keinottelusta, pankkien ja niiden takapiruina toimivien kiinteistövälittäjien vedätyksestä sekä rakentamismääräyksistä, jotka näyttävät olevan ehtymätön luonnonvara. Niillä kaikilla onkin osansa asiassa. Mutta markkinoita pahiten vääristävä tekijä jätetään yleensä mainitsematta.

Huvudstadbladet iloitsi äskettäin, että kasvavan maahanmuuton vuoksi pääkaupunkiseudusta tulee lopultakin ”todellinen globaali metropoli”. Lehden mukaan vierasta kieltä puhuvien määrä nousee 127 000:sta 300 000:een ja maahanmuuttajataustaisten osuus väestöstä kipuaa 9,4 prosentista jopa 23 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Tiedot perustuvat Helsingin kaupungin kiinteistöviraston asuntoasiainosaston pomon, Markku Leijon, sanoihin.

Tämä on suomalaisille ikävä uutinen.

Lue loput Hankamäen blogista

Keskustelua

Synnit, päivitetty lista

Jo muinaisten Akvinolaisten Tuomaiden mukaan kuolemansynnit olivat ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, kohtuuttomuus ja irstaus. Näiden perinteisten, kaikille tuttujen syntien joukkoon on on nyt saatu uusi niljakas tulokas.

Homman vanha ystävä, Kirkko ja Kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola liittää muinaisten, jo kristikunnan alkuaikoina muistiinkirjattujen pahuudentöiden synkkään listaan nyt myös maahanmuuttokritiikin.

Forum has more >

Jussi Halla-aho: Jyväskylästä

Keskiviikkona 30.1.2013 järjestettiin Jyväskylän kaupunginkirjastossa Äärioikeisto Suomessa -pamfletin markkinointitilaisuus. Teoksen ovat kirjoittaneet suurelle yleisölle melko tuntemattomat mutta äärivasemmistolaisissa piireissä sitäkin tunnetummat Dan Koivulaakso, Li Andersson ja Mikael Brunila. Kaksi ensinmainittua toimii myös Vasemmistoliiton kunnanvaltuutettuna. Koivulaakso on vuosien saatossa harrastanut ulkoparlamentaarista, laitonta toimintaa kuten talonvaltauksia ja ilkivaltaa.

Tilaisuuden yhteydessä sattui välikohtaus, jossa joukko "patriooteiksi" nimettyjä henkilöitä pyrki saliin sisälle. Tämän pyrkimyksen tultua torjutuksi yksi sanotuista henkilöistä tuikkasi sisäänpääsyn estänyttä henkilöä teräaseella selkään.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Jyväskylän tapahtumista

Homma ry:n hallituksen kommentti Jyväskylän välikohtauksesta.

Jyväskylässä puututtiin eilen perustaviin poliittisiin oikeuksiin väkivaltaisesti, kun ilmeisesti johonkin ääriliikkeeseen kuuluneet hyökkääjät yrittivät estää kirjanjulkaisuun liittyvän keskustelutilaisuuden.

Homma ry. pyrkii vapaan ja aktiivisen kansalaiskeskustelun kautta vähentämään yhteiskunnallisia ja ideologisia jännitteitä, jotta Suomessa väkivalta ei missään vaiheessa nousisi yhteiskunnallisen vaikuttamisen välineeksi.

Näkemyksemme mukaan väkivaltarikosten tuomioita olisi yleensäkin kovennettava. Jyväskylän tapauksessa pidämme raskauttavana, että hyökkääjät pyrkivät väkivalloin rajoittamaan kokoontumis- ja sananvapautta ja toivomme, että tämä myös aikanaan näkyy tuomioissa.

Jokaisen on voitava osallistua julkiseen elämään ja yhteisten asioiden käsittelemiseen ilman pelkoa väkivallan uhriksi joutumisesta. Tämä on kansalaisyhteiskunnan ja demokratian toimivuuden perusedellytys.

Esitämme myös pikaisen paranemisen toivotukset kahakassa loukkaantuneille.

 

Äärioikeisto Suomessa -keskustelutilaisuudessa väkivaltainen välikohtaus

Jyväskylän kaupunginkirjastolla on sattunut välikohtaus, jossa ainakin yksi henkilö on loukkaantunut. Käynnissä oli Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuus. Kirjan tekijöistä olivat paikalla Li Andersson ja Mikael Brunila.

Keskustelua

Keskisuomalainen, YLE

Yle Puhe: Päivän kansanedustajana Jussi Halla-aho

Miten internetin maahanmuuttokriitikosta tuli Perussuomalaisten jäsen ja kansanedustaja? Toimittajana on Tapio Pajunen.

YLE Puhe

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Connecticut, Yhdysvallat, aseet

14. joulukuuta 2012 Adam Lanza, 20, ampui kuoliaaksi kaksikymmentä 6-7-vuotiasta lasta ja kuusi aikuista Sandy Hookin peruskoulussa Newtownin kaupungissa Connecticutin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Ennen joukkomurhaa hän oli surmannut äitinsä, ja tekonsa päätteeksi hän ampui itsensä. Aseena hän käytti äitinsä omistamaa Bushmaster AR-15 -kivääriä.

Reaktiot Atlantin molemmilla rannoilla olivat sellaisia kuin reaktiot aina ovat aseilla tehtyjen joukkomurhien jälkeen. Aseidenkieltäjät vaativat aseiden kieltämistä, ja aseharrastajat paheksuvat tragedialla politikoimista. Kumpikin osapuoli on osittain oikeassa. Väkivalta, mukaanlukien aseväkivalta, on yhteiskunnallinen ongelma, johon tulee pyrkiä vaikuttamaan politiikan keinoin. Toisaalta toimenpiteiden pitäisi olla tarkoitustaan edistäviä. Kun tunteet kiehuvat kuumimmillaan, järkevä ja maltillinen keskustelu on kovin vaikeaa. On inhimillisesti ja poliittisesti kovin vaikeaa vastustaa yksityiseen aseenomistukseen kohdistuvia rajoituksia hetkenä, jolloin yksityisillä aseilla on juuri murhattu kaksikymmentä 6-7-vuotiasta pikkulasta.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Sivu 9 / 29

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.