Homma

Monday, May 01st

Last update:01:21:40 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

"Erityisesti luokan ja kapitalismin näkökulmasta"

Vasemmistofoorumin Oikeudenmukaisuus-luentosarja jatkuu maanantaina 21.10. klo 17.30 Katariina Mäkisen luennolla "Epäoikeudenmukaisuus uusoikeistolaisessa puheessa". Hommaforum on päässyt puheenaiheeksi. Kysymys ja vastaus -osio alkaa 1:01:01.

YouTube

Keskustelua

Hirvisaari mukaan Muutokseen

Perussuomalaisista erotettu James Hirvisaari ilmoitti tiistaina perustavansa Muutos 2011:n eduskuntaryhmän. Hirvisaari liittyy Muutos 2011 rp:n jäseneksi ja on kolme vuotta sitten puoluerekisteriin hyväksytyn Muutoksen ensimmäinen kansanedustaja.

Muutoksen alkuperäinen puolueohjelma laadittiin Hommalla ja monet aktiivit löytyivät täältä.

Keskustelua Hommaforumilla

Keskustelua Muutosforumilla

HS

 

Jussi Halla-aho: Kirjallinen kysymys epäterveistä vetovoimatekijöistä

Yleisradion 6.10.2013 julkaiseman uutisen mukaan Suomessa on 500-700 kielteisen turvapaikka- tai oleskelulupapäätöksen ja maastapoistumismääräyksen saanutta ihmistä, joille mahdollisesti ollaan myöntämässä jatkuva oleskelulupa sillä perusteella, että maasta poistaminen ei käytännön syistä onnistu. Henkilöt ovat lähinnä Irakin, Iranin, Somalian ja Afganistanin kansalaisia.

Taustalla on Korkeimman hallinto-oikeuden aiemmin kuluvana vuonna tekemä laintulkinta (KHO:2013:78), jonka mukaan henkilölle on myönnettävä ulkomaalaislain (301/2004) 51 §:n nojalla tilapäinen oleskelulupa, jos hän ei suostu vapaaehtoiseen paluuseen eikä vastaanottava maa suostu pakkopalautukseen. Jos olosuhteet eivät kahden vuoden aikana muutu, henkilölle myönnetään jatkuva oleskelulupa. (...) Koko humanitaarista maahanmuuttoa varten luotu lainsäädäntö ja suojelutarpeen selvittämisprosessi asettuvat kuitenkin naurettavaan valoon, jos esimerkiksi matkustusasiakirjojen puuttuminen tai turvapaikanhakijan haluttomuus poistua maasta ovat peruste oleskeluluvan myöntämiselle.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

"Svennedjävel!"

22-vuotias Sverigedemokraternan aktiivi Erik Björkman joutui elokuun lopulla rasistisen pahoinpitelyn kohteeksi Uppsalassa. Hän on nyt kuollut tuolloin saamansa aivovamman vuoksi. Erik piestiin, koska hän hän oli ulkoiselta habitukseltaan "ruotsalaisen näköinen". Ennen pahoinpitelyä hän kuuli huudon svennedjävel eli ruotsalaispiru.

Keskustelua

Uppsalanyheter.se

Jussi Halla-aho: Pakolaiskiintiön kasvattaminen revisited

Jätin kymmenen päivää sitten hallituksen, lähinnä sisäministeri Päivi Räsäsen, vastattavaksi kirjallisen kysymyksen pakolaiskiintiön kasvattamisesta. Kysymyksen perusteluosio on luettavissa edellisestä kirjoituksestani. Kuten siitäkin käy ilmi, kyse ei ole siitä, pitäisikö Suomen ottaa tai olla ottamatta kiintiöpakolaisia juuri Syyriasta. Kyse on ensisijaisesti pakolaiskiintiön ja siten humanitaarisen maahanmuuton ja sen aiheuttamien kustannusten kasvattamisesta ajankohtana, jolloin julkisen taloudenpidon punaisena lankana on kaiken leikkaaminen, ja toissijaisesti siitä, ovatko väestönsiirrot kustannustehokas tapa lievittää sotien aiheuttamaa inhimillistä kärsimystä. (...)

Kokoan tähän kirjoitukseen kirjallisen kysymykseni kirvoittamaa journalismia kymmenen päivän ajalta.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Hirvisaari: Yleisradiolaista on poistettava monikulttuurisuus

Monikulttuurisuuden ajaminen eli monikultturismi on internationalistinen poliittinen ideologia ja nykyään myös monin tavoin arveluttava muoti-ilmiö, joka ei edistä suvaitsevaisuutta vaan heikentää moniarvoisuutta. Monikulttuurisuus johtaa myös helposti muusta yhteiskunnasta eristyneisiin rinnakkaiskulttuureihin. Monikultturismi on epäonnistunut ideologia, joka synnyttää vaarallisia jännitteitä yhteiskuntaan. Tapahtumat sekä Suomessa että muualla länsimaissa ovat osoittaneet, että monikulttuurisuus ei aina avarra maahanmuuttajien vapauskäsitteitä vaan pikemminkin kaventaa kantaväestön elintilaa. (...) On tietenkin välttämätöntä, että verovaroin kustannettu ohjelmatarjonta on monipuolista. Yleisradion ei kuitenkaan itse sovi edustaa eikä varsinkaan edistää mitään poliittisia näkemyksiä. Yhtiön on jaettava puolueetonta tietoa ja aivan ehdottomasti pysyttävä totuudessa uutisoinnissaan.

Hirvisaaren kirjallinen kysymys

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Kaksi lakialoitetta sananvapauden edistämiseksi

Lakialoitteissa esitän, tiivistetysti, että...

1) ... rikosnimikettä "kiihottaminen kansanryhmää vastaan" rajataan siten, että rangaistavaa on rikoksella uhkaaminen ja rikokseen yllyttäminen mutta ei mielipiteen ilmaisu tai tiedon levittäminen.

2) ... rikoslain pykälä "uskonrauhan rikkomisesta" kumotaan, ja sen sisältämä uskonnollisten menojen häirintää tai estämistä koskeva kriminalisointi siirretään osaksi rikoslain pykälää "uskonnollisen toimituksen estämisestä".

Scripta

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Kansalaisaloite pakkoruotsista luopumiseksi

Kansalaisaloite pakkoruotsin poistamiseksi on saavuttanut 50 000 allekirjoittajan rajan ja tulee eduskunnan käsiteltäväksi. Aiheesta on väitelty, ja pakollista ruotsin opiskelua kiroiltu, koko minun elämäni ajan.

Perustelut vuonna 1968 aloitetun pakkoruotsikokeilun lopettamiseksi ovat melko ilmeiset. Suomen kielipoliittinen tilanne on ainutlaatuinen koko maailmassa, mukaan lukien diktatuurit ja kehitysmaat. Suomea puhuu äidinkielenään lähes 90% maamme väestöstä, ruotsia 5,4%. Ainoa yhteiskunta, jossa vertailukelpoisen vähemmistön kieltä on pakko-opetettu vertailukelpoiselle enemmistölle, oli vanha Etelä-Afrikka, jossa valtava musta enemmistö joutui opiskelemaan afrikaansia.

Kielivähemmistöjä on kaikkialla, mutta suomalaisen kaltaista kielipolitiikkaa ei ole missään muualla kuin Suomessa. Jos pakkoruotsin kaltainen ilmiö on sivistysvaltion edellytys, Suomi on maailman ainoa sivistysvaltio. Siis nyt, kun afrikaans ei enää ole pakollinen oppiaine kaikille eteläafrikkalaisille.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Päivän sitaatti 14.8.2013

Onneksi kaikilta alle 30-vuotiailta kysytään sentään paperit alkoholia tai tupakkatuotteita ostettaessa...

-- Nimimerkki Mo kommentoi tietoa, jonka mukaan suurin osa EU-alueen turvapaikanhakijoista on vailla vahvistettua henkilöllisyyttä ja Suomesta myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneista 70 prosenttia.

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Kirkko, kaupunki ja moskeija

5.8. ilmestyneen Kirkko & kaupunki -lehden pääkirjoituspalstalla toimituspäällikkö Tommi Sarlin kirjoittaa otsikolla "Tervetuloa moskeija". Moskeijan rakentaminen olisi Sarlinin mukaan muslimeille merkki siitä, että "heillä on oma tunnustettu paikkansa kaupungin katukuvassa", minkä lisäksi sellainen "sopisi moniarvoiseen kaupunkiin".

Lukija saattaa jäädä punnitsemaan Sarlinin esittämiä perusteluja moskeijalle, näihin perusteluihin joko yhtyen tai niistä eri mieltä ollen, jolloin häneltä mahdollisesti jää huomaamatta, että Sarlinin vaatimuksessa on jotain perustavanlaatuista mätää.

Lue loput: Scripta

Keskustelua 

Harri Hannula on kuollut

Homma ry on vastaanottanut suruviestin, jonka mukaan yhdistyksen puheenjohtaja Harri Hannula on sairastuttuaan menehtynyt ulkomailla heinäkuun alussa.

Hommaforum ottaa raskaasti osaa suruun ja jää kaipaamaan aktiivista jäsentään.

Vihaviestejä tehtailevat rasistit murhailevat Suomessa?

Euroopan neuvoston rasismin ja suvaitsemattomuuden vastainen komissio ECRI väittää vasta julkaistussa raportissaan, että Suomessa on tapahtunut rasistisia murhia. "Muslimiyhteisön edustajat kertoivat ECRI:lle, että rasistisia murhia on tapahtunut pääosin nettisivuillaan vihaviestejä julkaisevien rasististen ryhmien tekeminä." Poliisin edustaja hämmästelee ja kertoo "ettei edes muista, milloin poliisin apua olisi tarvittu yhdenkään muslimin kuoleman selvittämisessä". Vuosina 2003-2011 Suomessa kuoli yhteensä 17 ulkomaalaista suomalaisen surmaamana ja 34 suomalaista ulkomaalaisen surmaamana.

Vähemmän yllättävästi raportti päätyy suosittelemaan rasismin ja syrjinnän kitkemistä sekä lisää valtaa ja virkoja vähemmistövaltuutetulle.

Raportti, YLE (1), (2), Jari Leino

Keskustelua

Hallituksen uusi maahanmuuttostrategia

Ohjelman päätavoitteet ovat avoimuus maahanmuutolle turvallisuudesta kuitenkaan tinkimättä, maahanmuuttajien tehokas kotoutus sekä asennemuutos suomalaisten keskuudessa, jotta syrjintä ja rasismi saadaan kitkettyä.

Maahanmuuton tulevaisuus 2020 -pdf

Keskustelua 

A-studio: Maahanmuuttajien Suomi


TV1:n A-Talkissa to 30.5.2013 kello 21.05 vieraina ohjaaja Kadar Gelle, kansanedustajat Olli Immonen (ps) ja Ben Zyskowicz (kok) sekä kaupunginvaltuutettu Johanna Sumuvuori (vihr).

Keskustelua

Areena

Jussi Halla-aho: Husbyn herättämiä ajatuksia

Tätä kirjoitettaessa vihaiset nuorisojoukot polttavat autoja, rikkovat ikkunoita sekä kivittävät poliiseja ja palomiehiä neljättä vuorokautta Tukholman lähiöissä. Tapahtumat lähtivät liikkeelle Husbystä, jossa poliisi ampui hengiltä puukolla uhitelleen, ilmeisesti portugalilaistaustaisen miehen. Husby kuuluu Tukholman maahanmuuttajavaltaisimpiin lähiöihin. Sen asukkaista 85% on joko ulkomailta muuttaneita tai kahden ulkomailta muuttaneen vanhemman jälkeläisiä. Alueella vielä asuvat ruotsalaiset ovat pääasiassa eläkeläisiä, joten koulu- ja työikäisten osalta Husbyn rikastuminen lienee lähellä 100 prosenttia. Suhteessa enemmän maahanmuuttajia on vain Rinkebyssä ja Tenstassa.

Tukholman tapahtumien saamassa mediakäsittelyssä on kolme punaista lankaa:

a) Tapahtumat ovat jotain uutta ja ihmeellistä.

b) Suomessa tällaista ei voi tapahtua.

c) Tapahtumat eivät liity maahanmuuttajiin.

Lue loput: Scripta

Keskustelua

Uutisketju Husbyn tapahtumista

Sivu 8 / 29

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.