Homma

Monday, May 01st

Last update:01:21:40 PM GMT

You are here: Etusivu Kannanottoja

Jussi Halla-aho - Brysselin Nuiva Erakko

Jussi Halla-aho - Brysselin nuiva erakkoJussi Halla-aho: Tulosten arviointia

Perinteitä noudattaen pohdin sunnuntaina toimitettujen kunnallisvaalien tuloksia ja niiden merkitystä.

Scripta

Tuumaustunti 22.9.2016: Riikka Purra ja Jussi Halla-aho

 

Pysyykö EU kasassa, kuinka pitkään ja minkälaisella politiikalla? Miten Suomen toteuttamat linjan kiristykset ovat purreet? Tilannetta arvioivat VTM Riikka Purra ja europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. 

Katso suora verkkolähetys torstaina kello 9.55: Suomen Uutiset

Keskustelua

Järva Pride 27.7.2016


Mukana Junes Lokka. 

Keskustelua

Monokulttuuri FM 25.5.2016

 

Junes Lokka, Tiina Wiik, Tuukka Kuru ja Paavo Tajukangas.


Norjalaistoimittajat kävivät Ruotsin no-go-alueilla

 

Videossa on suomenkieliset tekstitykset.

Keskustelua


Helsinki 23.4.2016


Keskustelua

Halla-aho: Komission taakanjakoehdotus katastrofi

Komission ehdotus Dublin-järjestelmän uudistamiseksi uhkaa toteutuessaan tehdä turvapaikanhakijoiden jakamisesta pysyvän järjestelyn. Toteutuessaan jakomekanismi tarkoittaisi käytännössä peruuttamatonta vallansiirtoa eduskunnasta Brysseliin, ja sitä etteivät suomalaiset pystyisi enää vaikuttamaan itsenäisesti rajojen yli tulevien pakolaisten määrään tai laatuun.

Suomen Uutiset

Keskustelua

Jussi Halla-aho: Uusia numeroita

Hallituspuolueen edustajana joudun toteamaan, että hallitus on surkealla tavalla epäonnistunut siirtolaiskriisin hoidossa ja Suomen kansallisen edun puolustamisessa. Huomio on kiinnittynyt lähes yksinomaan hakijoiden rekisteröimiseen ja majoitustilojen etsimiseen. Palautussopimuksen neuvotteleminen Irakin kanssa on toki askel oikeaan suuntaan, mutta jos Irak suostuu ottamaan vastaan ainoastaan vapaaehtoiset palaajat, sopimuksella ei luonnollisesti ole mitään merkitystä. Hyvin vähän merkitystä on myös Irakin, Somalian ja Afganistanin turvallisuustilanteen uudelleenarvioinnilla tai linjan kiristämisellä, jos kielteisen päätöksen saaneita ei käytännössä saada poistettua maasta. (...)

Jos uskallusta luoviin ratkaisuihin ei ole, paniikkiratkaisuna voitaisiin harkita turvapaikkahakemusten käsittelemistä rajalla ja hakijoiden majoittamista koko prosessin ajaksi rajatulle alueelle, josta ei fyysisesti pääse mihinkään muualle kuin takaisin Ruotsiin. Tämä ratkaisu ei loukkaisi tulijoiden (mielestäni kyseenalaista) oikeutta hakea turvapaikkaa Suomesta, mutta se tekisi Suomesta niin epämieluisan kohteen, että siirtolaiset hakeutuisivat jonnekin muualle.

Lue koko kirjoitus: Scripta

Keskustelua

Varoituksia

Ruotsi on lähellä täydellistä romahtamista. Yhä useammat kunnat varoittavat, että jos tulijoita tulee tällä tahdilla, hallinto ei voi enää taata tavanomaisia palveluita kansalaisille. Lisäksi viranomaisten pahaenteiset lausunnot ovat saaneet ruotsalaiset pelkämään mitä huominen tuo tullessaan. Jos tulijoiden tulva jatkuu, ruotsalaisista tulee 10-15 vuodessa vähemmistö omassa maassaan.

Ingrid Carlqvistin artikkeli ja Ibn Matin suomennos

Se vaatii voimakäyttöä; se vaatii paljon varoja ja logistiikkaa. Silti se on ainoa tapa pysäyttää Euroopan läpi nouseva inhimillinen vuorovesi, joka hyvinkin voi muuttaa Euroopan ikiajoiksi.

Australian entinen pääministeri Tony Abbott suositteli puheessaan Euroopan rajojen sulkemista turvapaikanhakijoilta ja veneiden käännyttämistä takaisin. Australian "Pacific Solution"-politiikka on vähentänyt merkittävästi laitonta maahantuloa meritse ja siten myös merikuolemia.

Pakolaisvyöry vie neljä prosenttia Ruotsin 2016 budjetista rasittaen hallintoa lähelle hajoamispistettään. Aiemmin tässä kuussa Ruotsin kuntien ja maakäräjien yhdistys ilmoitti, että pakolaiskriisin vuoksi kuntien on nostettava veroayriään kahdella prosenttiyksiköllä. Keskimäärin tämä tarkoittaisi kotitaloutta kohden noin 15000 kruunun eli 1650 euron lisälaskua. Mutta Svenska Dagbladetin "Pakolaiskriisistä veroshokki" -artikkelin analyysissä katsottiin tuon olevan kriisin kustannuksien aliarviointia.

Heikki Luodon suomennos Lawrence Solomonin artikkelista

Sivu 1 / 29

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.