Homma

Wednesday, Oct 14th

Last update:06:37:35 PM GMT

You are here: Etusivu Tapahtumia

Tapahtumia

Itsenäisyyspäivä 2011

Ohessa kansanedustajien videotervehdys.

Keskustelua itsenäisyyspäivän seurantaketjussa.

Immonen eduskuntakysyy kansalaisuuksista

KIRJALLINEN KYSYMYS
Suomen kansalaisuutta hakevien kansalaisuustestit

Eduskunnan puhemiehelle

Vuonna 2005 Iso-Britannian hallitus otti käyttöön uuden ”Life in the United Kingdom” (”Elämä Yhdistyneessä kuningaskunnassa”) -testin. Kaikkien ulkomaan kansalaisten, jotka haluavat Britannian kansalaisiksi, on osallistuttava pakolliseen monivalintakysymyksiä sisältävään testiin ja läpäistävä se. Testin kysymykset käsittelevät elämää Isossa-Britanniassa, ja sillä mitataan kansalaisuutta hakevan henkilön brittiläisyyttä.

Yhä useampi Euroopan maa on ottanut viime vuosina käyttöönsä kansalaisuustestin. Testit ovat käytössä tällä hetkellä muun muassa Saksassa, Iso-Britanniassa, Hollannissa ja Tanskassa.

Suomen maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jorma Vuorio on todennut haluavansa selvittää, tarvittaisiinko Suomen kansalaisuutta hakeville oma testi. Hänen arvionsa mukaan kansalaisuustestin aloittaminen ei vaatisi suuria käytännön järjestelyjä. (Turun Sanomat 29.10.2010)

Kansalaisuustestin tarpeellisuutta ei ole vielä toistaiseksi tutkittu Suomessa. Muiden maiden kokemusten perusteella kansalaisuustesti on hyvä keino selvittää ja mitata, kuinka hyvin maahanmuuttajan kotoutuminen uuteen kotimaahan on onnistunut.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Onko hallituksella aikomus selvittää kansalaisuustestin tarpeellisuutta ja käyttöönottoa Suomessa?

Helsingissä 1 päivänä joulukuuta 2011
Olli Immonen /ps.

Keskustelua

PS välikysyy eurokriisistä

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän välikysymys:

Varautuminen eurokriisin syvenemiseen ja euron hajoamiseen

Keskustelua

Jussi Afrikassa

HS 1.12: Eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) sanoo olevansa positiivisesti yllättynyt käytyään paikan päällä Etiopiassa tutustumassa perheenyhdistämissäännösten käytännön soveltamiseen.

Etiopia oli matkakohde siksi, että somalialaisille lähin Suomen-edustusto sijaitsee Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa. Edustusto käsittelee somalialaisten perheenyhdistämisiä.

Halla-ahon johtama valiokunta käsittelee muun muassa ulkomaalaislakiin tehtävät muutokset eli on avainasemassa, kun Suomi tekee maahanmuuttoon liittyviä linjauksia.

Perheenyhdistäminen tarkoittaa sitä, että oleskeluluvan Suomesta saanut turvapaikanhakija voi yrittää saada Suomeen myös perheensä. Nämä hakemukset ovat pahasti ruuhkaantuneet. Jonossa on yli 10 000 hakemusta, joista noin 6 000 on somalialaisten tekemiä.

Keskustelua

Leino haluaa Biaudet'n maahanmuuttokriittisten viralliseksi ehdokkaaksi

RKP:n presidenttiehdokas Eva Biaudet toteaa Helsingin Sanomissa:

"Suomi ei ole koskaan ollut suuren maahanmuuton kohteena. Silti yleisesti uskotaan, että kolmen prosentin suuruinen maahanmuuttajaväestö uhkaa suomalaista kulttuuria. Presidenttinä osoittaisin, ettei mitään pelättävää ole."

Maahanmuuton vastustajien kannalta tämä on paras kannanotto presidenttiehdokkailta tähän mennessä. Tulkitsen tämän nimittäin niin, että...

...kirjoittaa Jari Leino ja jatkon voi lukea Leinon blogista:

Biaudet - maahanmuuton vastustajien suosikkiehdokas !?

Sivu 5 / 27

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.