Homma

Monday, Apr 21st

Last update:06:44:24 PM GMT

You are here: Etusivu Tapahtumia

Tapahtumia

James Hirvisaari hovioikeudessa

ESS: Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari vastaa tänään tiistaina hovioikeudessa syytteeseen kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Päijät-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi syytteen noin vuosi sitten. Syyttäjä valitti tuomiosta. Lue lisää >

"Terveiset Kouvolan hovioikeudesta. Asiallinen käsittely. Nyt taas eduskunnassa, täysistunto alkamassa. Illalla puhemiehen iltapala- ja keskustelutilaisuuteen", James kuittaa Facebook-sivullaan.   

Keskustelua

Mailikausti

Maikkari: Verkossa leviää kansanedustaja Jussi Halla-ahoon liitetty sähköpostiosoitelista. Pastebin-tekstinjakopalvelussa julkaistulla listalla on noin 360 sähköpostiosoitetta. Joukossa on muun muassa aitoja poliitikkojen ja toimittajien osoitteita.

Keskustelua

Kalske töihin

Yle: Perussuomalaisia koskevat kaksi uhkaavansävyistä nettikirjoitusta viedään syyttäjälle. Jutun esitutkinnasta vastasi Helsingin poliisi. Esitutkinnan aloittamista pyysi apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Keskustelua

Wonterghemille syyte

Kymen Sanomat: Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt nostettavaksi syytteen kotkalaista kaupunginvaltuutettua Freddy van Wonterghemia vastaan. Syyte tulee kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Päätöstä syytteen nostamisesta perustellaan sillä, että van Wonterghem on verkkosivuilla levittänyt yleisön joukkoon viestin, jossa panetellaan ja solvataan muslimeita.

Uutisointia: Kymen sanomat, Kotkalainen, HS

Lastensuojelun keskusliiton erityisasiantuntija Heikki Sariolan kommentti on huomionarvoinen: Unohtuiko alkuperäinen rikos?

Keskustelua

Olli Immosen - kirjallinen kysymys raiskauksista

KIRJALLINEN KYSYMYS
Ulkomaalaisten tekemät raiskaukset Suomessa

Eduskunnan puhemiehelle

Poliisin tietoon tulee vuosittain satoja raiskaustapauksia, joista vain murto-osa etenee syyttäjälle. Tilastot kertovat kuitenkin karun totuuden siitä, että ulkomaalaisten osuus Suomessa tehdyistä raiskauksista on huomattava. Vuonna 2009 raiskauksista tuomittiin 69 ja törkeistä raiskauksista 15 henkilöä. Raiskauksiin syyllistyneistä 40,5 prosenttia oli ulkomaalaisia, joihin lasketaan kuuluvaksi myös ulkomailla syntyneet Suomen kansalaisuuden saaneet henkilöt. Ulkomaalaisista tuomituista 20 henkilöllä oli teon aikaan vakituinen asuinpaikka Suomessa, joten prosenttiosuutta ei voida selittää vapaalla liikkuvuudella. Vuonna 2009 ulkomaan kansalaisten ja ulkomailla syntyneiden Suomen kansalaisten osuus koko maan väestöstä oli noin 4,8 prosenttia, mihin nähden raiskausten osuus on huomattava.

Oikeusministeriön ja Rikoksentorjuntaneuvoston julkaisemassa Haaste-lehdessä 26.9.2011 Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen erikoissuunnittelija Hannu Niemi toteaa, että ”Kulttuuriset erot ovat näkyneet muun muassa siinä, että jotkut ulkomaalaisryhmät eivät kunnioita naisten seksuaalista itsemääräämisoikeutta siten kuin suomalaisessa yhteiskunnassa on tapana. Ulkomaalaiset syyllistyvät suhteellisesti kaikkein useimmin raiskausrikoksiin ja muihin seksuaalirikoksiin”.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Onko hallitus tietoinen Suomessa oleskelevien ulkomaalaisten tekemien raiskausten suuresta osuudesta ja mitä se aikoo tehdä asialle?

Helsingissä 10 päivänä lokakuuta 2011
Olli Immonen /ps.

Keskustelua

Sivu 5 / 26

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.