Homma

Saturday, Nov 28th

Last update:12:07:37 PM GMT

You are here: Etusivu Tapahtumia

Tapahtumia

Tutkintapyyntö

Kansan Uutiset kirjoitti tänään yksityishenkilön tehneen Hommaforumista tutkintapyynnön. Asia koskee alaikäisen henkilön rasisminvastaisesta kirjoituksesta saaman palkinnon nostattamaa kommentointia.

Tämä on ensimmäinen yleiseen tietoon tullut forumista tehty tutkintapyyntö, ja ylläpito tutkii asiaa sille kuuluvalla vakavuudella. Kyseinen kommenttiketju on poistettu näkyvistä toistaiseksi.

Forumin ylläpito pahoittelee aiheuttamaansa mielipahaa sekä kannustaa verkkoyhteisöä - niin Hommaforumilla kuin muuallakin - kiinnittämään entistä tarkemmin huomiota asialliseen kielenkäyttöön sekä hyvään käytökseen. Edelleen todettakoon, että vaikka yhteiskunnallista asioista onkin aivan välttämättä käytävä perusteellista kansalaiskeskustelua, muistettakoon myös samalla se, että yksityishenkilöistä esitettävien kommenttien kohdalla tulee aina käyttää harkintaa. Ja näin tulee aivan erityisesti tehdä silloin, mikäli kommenttien kohde on alaikäinen.

Uutisointia: KU, AL

Keskustelua

Kela, Yrjänä, Vesala

Anssi Kela, A.W. Yrjänä (CMX) ja Paula Vesala (PMMP) kommentoivat sananvapautta sekä nuivien ja
suvaitsevaisten lähentymistä Pekka Haaviston vaalivalvojaisissa 22.01.2012.

Keskustelua

PS:n välikysymys

PS on jättänyt välikysymyksen "Varautuminen eurokriisin syvenemiseen ja euron hajoamiseen", jossa kysytään seuraavasti: 

Onko hallitus varautunut euron mahdolliseen hajoamiseen ja aikooko hallitus teettää perusteellisen selvityksen Suomen rahapoliittisista vaihtoehdoista esimerkiksi Ruotsin, Tanskan, Iso-Britannian ja Sveitsin malleja seuraten

sekä
hyväksyykö hallitus sen, että eduskunnan budjettivalta siirretään Euroopan komissiolle

sekä
hyväksyykö hallitus komission ehdottamat eurobondit, jotka nostaisivat huomattavasti Suomen valtion lainakustannuksia ja lisäisivät automaattisesti sen vastuita kriisimaista

sekä
hyväksyykö hallitus todellakin sen, että vakuusrahastojen riskiä kasvatetaan moninkertaiseksi muuttamalla rahastot vipurahastoiksi

sekä
hyväksyykö hallitus kriisimaiden velkojen hoitamisen EKP:n setelirahoituksella?

Välikysymystä käsitellään tänään Eduskunnassa.

Keskustelua

Samaa maata, eri mieltä - keskustelutilaisuus 8.12

Samaa maata, eri mieltä - maahanmuuttokeskustelun ehdoista ja ehdottomuuksista

Tervetuloa keskustelemaan siitä, mistä ei voi keskustella. Vai voiko? Jos voi, niin kuka ja miten? Millaiset ehdot ja ehdottomuudet määrittävät maahanmuuttopuhetta nyky-Suomessa? Onko kulttuurienvälinen ymmärrys ja keskusteluyhteys ylipäänsä mahdollista? Onko se edes tarpeellista, kun keskustelu näyttää toisinaan vain pahentavan asioita?

Torstaina 8.12.2011 klo 17 - 18.30

Postitalon auditoriossa, Helsingin pääposti, C-porras
(sisäänkäynti Postikujalta, Sanomatalon puolelta)

Paneelikeskustelijoina kansanedustajat Pekka Haavisto (Vihr.) ja Juho Eerola (PS) sekä Homma ry:n puheenjohtaja Matias Turkkila ja tutkija-tietokirjailija Olli Löytty. Puhetta johtaa toimittaja Tuomas Enbuske.

Keskustelua

Lallin tuore YouTube-video

Itsenäisyyspäivä 2011

Ohessa kansanedustajien videotervehdys.

Keskustelua itsenäisyyspäivän seurantaketjussa.

Sivu 5 / 28

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.