Homma

Friday, Mar 24th

Last update:09:25:26 AM GMT

You are here: Home

Päivän sitaatti: Nuorten naisten turvallisuudesta, 31.10.2009

"Yksin matkustava nuori länsimainen nainen on seksuaalisesti turvallisimmillaan hindulaisissa, buddhalaisissa ja muslimimaissa."

-- Vaula Norrena -niminen jalatmaassatyyppinen henkilö Helsingin Sanomien mielipidepalstalla

Päivän sitaatti: Nääntymisestä, 29.10.2009

"Byrokratian hyvinvointi on täysin eri asia kuin kansalaisten hyvinvointi. Nämä ovat itseasiassa toistensa täydelliset vastakohdat: kun toinen voi hyvin, toinen nääntyy."

-- nimimerkki Risto A. :n perkeleen hyvä kiteytys.

Guzenina-Richardson: Maahanmuuttopolitiikka vaatii johdonmukaisuuttaMaria Guzenina-Richardson haluaa poliittiseen kenttään aktiivisempaa keskustelua maahanmuutosta. Tätä luonnollisesti kaikki haluavat, mutta harvat ovat valmiita kestämään. Kerrassaan ilahduttavasti MG-R:n kuitenkin linjaa:  "Suomi ei saa olla sosiaaliturvan shoppailumaa. Suomi on rakennettu työllä ja meidän kulttuuriin kuuluvan uutteruuden omaksuminen on myös maahanmuuttajataustaisten etu. Tänne tulevat on ohjattava kielikoulutukseen ja työvoimapoliittisten toimenpiteiden piiriin"

Keskustelua Hommaforumilla

SDP:n artikkeli

Kuvassa Maria ja yksi Timo.

Uhkaavan oloinen adressimies taas vauhdissa!

Kansalaisuuslain muutoksia vastustava adressi

Lainaus adressista:

---

Sisäasiainministeriössä valmistellaan parhaillaan merkittäviä muutoksia voimassa olevaan kansalaisuuslakiin. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2009. Uusi kansalaisuuslaki tulee voimaan vuonna 2010.

Lain yksi tarkoitus on lyhentää kansalaisuuden saamiseen vaadittavaa Suomessa asumisen vähimmäisaikaa kuudesta vuodesta neljään tai viiteen vuoteen. Samalla aiotaan laskea kansalaisuuteen vaadittavaa kielitaitovaatimusta erityisesti luku- ja kirjoitustaidottomien ulkomaalaisten kohdalla. Nykyisin kansalaisuuden saaminen edellyttää yleensä vain tyydyttävää kotimaisen kielen taitoa. Tätä vaatimusta aiotaan laskea. Suunnitellut muutokset ovat luonteeltaan sellaisia, että ne heikentävät automaattisesti maahanmuuttajien sopeutumista ja kiinnittymistä suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

---

Kun Juha "adressimies" Mäki-Ketelä viimeksi lähti liikkeelle, syntyi tällaista jälkeä. Entä tällä kertaa?

Se on Sinusta itsestäsi kiinni.

Sen tähden: osallistu. Se on välttämätöntä, jotta jotain tapahtuisi. Osallistu keskusteluun täällä, osallistu keskusteluun kotona, koulussa, töissä. Kaikkialla. Keskustele. Huomaat, että ystäväsi ovat kanssasi samaa mieltä.

Sen jälkeen: Adressi.

2009-10-24 Karjalainen: Kuka majoittaisi mustan miehen?

[..] Pitäisikö Lieksaan perustaa tuo kaavailtu vastaanottokeskus? Lyhyesti: pitäisi. Onhan se nyt surullista, jos valtio tarjoaa työpaikkoja Lieksan kaltaiseen kaupunkiin oikein kultalautasella, eikä niitä oteta vastaan käytännössä pelkän ennakkoluuloisuuden vuoksi. Tässä asiassa ei taida lopulta olla kyse rahasta, vaan rakkaudesta.

Veikko Huotari, 24.10.2009, Karjalainen

Keskustele Hommaforumilla

Päivän sitaatti: Poliisin turva, 17.10.2009

Hyvä, jos asema on kahden esikoulun turvana. Tämä vaikuttaa kuitenkin siltä, että asema enemmänkin hakee turvaa esikouluista kuin toisinpäin. Ehkä toivotaan, ettei isojen aseistettujen ihmisten kimppuun käydä niin helposti, kun lähistöllä on lapsia.

Suojaamattomia sivustoja jää varmaan silti. Sinne voisi harkita esim. huvipuistoa, kotieläintilaa tai eläintarhaa, jossa on paljon pieniä, suloisia eläimiä. Vallihauta voidaan naamioida ankkalammikoksi.-- nimimerkki Pöllämystynyt kommentoi Rosengårdin uutta poliisiasemaa.

Sivu 155 / 157

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.