Homma

Sunday, Apr 30th

Last update:01:21:40 PM GMT

You are here: Home

James Hirvisaari: Maahanmuuton ongelmakohdat

(Mielipidekirjoitus julkaistu Etelä-Suomen Sanomissa 02.11.2009)

Maahanmuutosta olisi vähitellen opittava keskustelemaan kiihkottomasti. Perussuomalaisten vaalivoiton jälkeen loka on lentänyt ja leimakirveitä tiuhaan heiluteltu. Peräänkuulutan median vastuuta uutisoinnissa. Kritiikkiä ei saisi tukahduttaa eikä totuutta vääristellä. Maahanmuuttopolitiikan kritiikki näet ei ole syrjintää, ulkomaalaisvastaisuutta, vieraspelkoisuutta, ihmisvihaa, fasismia, rasismia eikä äärioikeistolaisuutta.

Erilaisista taustoista tulevilla kriitikoilla on yhteinen tekijä: vilpitön huoli oman kansamme ja kulttuurimme tulevaisuudesta. Sen tähden keskustelun olisi oltava mahdollisimman avointa ja vapaata, ja kaikkia kansalaisia olisi ehdottomasti kuultava tasapuolisesti näissä kysymyksissä.

Maassamme toteutetaan parhaillaan ylhäältä päin ohjailtua monikulttuurifantasiaa ajatuksella ”poistetaan rajat ja sekoitetaan kansat” - mutta kansalta ei ole kysytty yhtään mitään. Kaikki eivät suinkaan katsele kehitystä ilahtuneina, sillä kansojen sekoittaminen synnyttää hyvin helposti etnisiä ristiriitoja.

Lue lisää...

Päivän sitaatti: Kunnat. Niiden on pakko. 3.11.2009

"Elleivät kunnat ryhdy toimiin, pitää ruveta harkitsemaan niiden velvoittamista pakolaisten vastaanottamiseen. Silloin täytyy määritellä, mikä on tässä asiassa kunnan tai yhteistyöalueen vastuu""

-- Astrid Thors Turun Sanomissa. Keskustelua

Päivän sitaatti: Nuorten naisten turvallisuudesta, 31.10.2009

"Yksin matkustava nuori länsimainen nainen on seksuaalisesti turvallisimmillaan hindulaisissa, buddhalaisissa ja muslimimaissa."

-- Vaula Norrena -niminen jalatmaassatyyppinen henkilö Helsingin Sanomien mielipidepalstalla

Päivän sitaatti: Nääntymisestä, 29.10.2009

"Byrokratian hyvinvointi on täysin eri asia kuin kansalaisten hyvinvointi. Nämä ovat itseasiassa toistensa täydelliset vastakohdat: kun toinen voi hyvin, toinen nääntyy."

-- nimimerkki Risto A. :n perkeleen hyvä kiteytys.

Guzenina-Richardson: Maahanmuuttopolitiikka vaatii johdonmukaisuuttaMaria Guzenina-Richardson haluaa poliittiseen kenttään aktiivisempaa keskustelua maahanmuutosta. Tätä luonnollisesti kaikki haluavat, mutta harvat ovat valmiita kestämään. Kerrassaan ilahduttavasti MG-R:n kuitenkin linjaa:  "Suomi ei saa olla sosiaaliturvan shoppailumaa. Suomi on rakennettu työllä ja meidän kulttuuriin kuuluvan uutteruuden omaksuminen on myös maahanmuuttajataustaisten etu. Tänne tulevat on ohjattava kielikoulutukseen ja työvoimapoliittisten toimenpiteiden piiriin"

Keskustelua Hommaforumilla

SDP:n artikkeli

Kuvassa Maria ja yksi Timo.

Uhkaavan oloinen adressimies taas vauhdissa!

Kansalaisuuslain muutoksia vastustava adressi

Lainaus adressista:

---

Sisäasiainministeriössä valmistellaan parhaillaan merkittäviä muutoksia voimassa olevaan kansalaisuuslakiin. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2009. Uusi kansalaisuuslaki tulee voimaan vuonna 2010.

Lain yksi tarkoitus on lyhentää kansalaisuuden saamiseen vaadittavaa Suomessa asumisen vähimmäisaikaa kuudesta vuodesta neljään tai viiteen vuoteen. Samalla aiotaan laskea kansalaisuuteen vaadittavaa kielitaitovaatimusta erityisesti luku- ja kirjoitustaidottomien ulkomaalaisten kohdalla. Nykyisin kansalaisuuden saaminen edellyttää yleensä vain tyydyttävää kotimaisen kielen taitoa. Tätä vaatimusta aiotaan laskea. Suunnitellut muutokset ovat luonteeltaan sellaisia, että ne heikentävät automaattisesti maahanmuuttajien sopeutumista ja kiinnittymistä suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

---

Kun Juha "adressimies" Mäki-Ketelä viimeksi lähti liikkeelle, syntyi tällaista jälkeä. Entä tällä kertaa?

Se on Sinusta itsestäsi kiinni.

Sen tähden: osallistu. Se on välttämätöntä, jotta jotain tapahtuisi. Osallistu keskusteluun täällä, osallistu keskusteluun kotona, koulussa, töissä. Kaikkialla. Keskustele. Huomaat, että ystäväsi ovat kanssasi samaa mieltä.

Sen jälkeen: Adressi.

Sivu 155 / 157

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.