Homma

Friday, Mar 24th

Last update:09:25:26 AM GMT

You are here: Home

HYY:n & TTYY:n edustajistovaalit

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) seuraavat edustajistovaalit ovat 3.-4.11.2009. Kuten Kellastuva Lanka toteaa: ".. kyseessä on perussuomalaisten ensimmäinen kerta Suomen opiskelijapolitiikassa."

Äänestämään siis! Ehdolla:

125 (KOK) Elisa

303 (PS) Simo Grönroos

304 (PS) Johannes Nieminen

305 (PS) Teemu Lahtinen

Myös TTYY edustajistovaalit pidetään 3.11.–4.11.2009. Ehdolla:

114 (KOK) Oula Lintula.

Mediatiedote: Muutos 2011 vaatii sisäministeri Anne Holmlundin eroa

Mediatiedote 1.11.2009

Muutos 2011 vaatii sisäministeri Anne Holmlundin eroa

Muutos 2011 katsoo, että Anne Holmlund on toimintansa ja kytköstensä perusteella sopimaton sisäministeriksi ja vaatii hänen eroaan.

Puheessaan 28.10.2009 Etelä-Suomen poliisipäällystöpäivillä Espoon Korpilammella Holmlund totesi: ”Turvapaikanhakijoiden määrä on viime vuosina noussut voimakkaasti ja turvapaikkahakemusten käsittelyajat ovat pidentyneet. Turvallisuusviranomaisten kannalta keskeinen haaste on maahanmuuttovastaisuuden vähentäminen ja rasismirikosten ennaltaehkäisy.”

Maahanmuuttovastaisuus on poliittinen näkemys ja mielipide muiden joukossa. Virallisen maahanmuuttopolitiikan vastustaminen ei ole laitonta. Poliisilla ei ole syytä vähentää maahanmuuton vastustusta tai ottaa maahanmuuttopolitiikkaan mitään kantaa. Sisäministerin kannanotto, että poliisin tulisi aktiivisesti pyrkiä vähentämään maahanmuuttovastaisuutta, on verrattavissa siihen, että puolustusministeri haluaisi sotilaat kaduille kitkemään Nato-vastaisuutta.

Lue lisää...

Poliisin tehtävänä vähentää maahanmuuttovastaisuutta

Sisäasiainministeriön tiedote ministeri Anne Holmlundin Etelä-Suomen päällystöpäivillä Espoossa pitämästä puheesta kertoo viattomasti vain nuorten liikennekulttuurista huolestumisesta, mutta itse puheesta löytyy politiikkaa seuraaville huolestuttavaa sisältöä.

"Turvapaikanhakijoiden määrä on viime vuosina noussut voimakkaasti ja turvapaikkahakemusten käsittelyajat ovat pidentyneet. Turvallisuusviranomaisten kannalta keskeinen haaste on maahanmuuttovastaisuuden vähentäminen ja rasismirikosten ennaltaehkäisy. Esimerkiksi poliisi edistää hyvän maahanmuuttopolitiikan toteutumista parantamalla maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen turvallisuuspalveluja sekä luo yhteyksiä maahanmuuttajayhteisöihin hyödyntämällä muun muassa koulupoliisitoimintaa, verkostotyötä sekä kohdennettua viestintää.

Miksi poliisin pitäisi vähentää maahanmuuton vastustusta tai ottaa maahanmuuttoon ylipäätään mitään kantaa? Virallisen maahanmuuttopolitiikan vastustaminen ei ole laitonta.

Lue lisää...

James Hirvisaari: Maahanmuuton ongelmakohdat

(Mielipidekirjoitus julkaistu Etelä-Suomen Sanomissa 02.11.2009)

Maahanmuutosta olisi vähitellen opittava keskustelemaan kiihkottomasti. Perussuomalaisten vaalivoiton jälkeen loka on lentänyt ja leimakirveitä tiuhaan heiluteltu. Peräänkuulutan median vastuuta uutisoinnissa. Kritiikkiä ei saisi tukahduttaa eikä totuutta vääristellä. Maahanmuuttopolitiikan kritiikki näet ei ole syrjintää, ulkomaalaisvastaisuutta, vieraspelkoisuutta, ihmisvihaa, fasismia, rasismia eikä äärioikeistolaisuutta.

Erilaisista taustoista tulevilla kriitikoilla on yhteinen tekijä: vilpitön huoli oman kansamme ja kulttuurimme tulevaisuudesta. Sen tähden keskustelun olisi oltava mahdollisimman avointa ja vapaata, ja kaikkia kansalaisia olisi ehdottomasti kuultava tasapuolisesti näissä kysymyksissä.

Maassamme toteutetaan parhaillaan ylhäältä päin ohjailtua monikulttuurifantasiaa ajatuksella ”poistetaan rajat ja sekoitetaan kansat” - mutta kansalta ei ole kysytty yhtään mitään. Kaikki eivät suinkaan katsele kehitystä ilahtuneina, sillä kansojen sekoittaminen synnyttää hyvin helposti etnisiä ristiriitoja.

Lue lisää...

Päivän sitaatti: Kunnat. Niiden on pakko. 3.11.2009

"Elleivät kunnat ryhdy toimiin, pitää ruveta harkitsemaan niiden velvoittamista pakolaisten vastaanottamiseen. Silloin täytyy määritellä, mikä on tässä asiassa kunnan tai yhteistyöalueen vastuu""

-- Astrid Thors Turun Sanomissa. Keskustelua

Sivu 154 / 157

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.