Homma

Sunday, Apr 30th

Last update:01:21:40 PM GMT

You are here: Home

Mielikuvia, Muutos 2011

nnnrsk-nimimerkin visuaalisesti korkeatasoinen mukaelma Arja Alhon kuuluisasta, joskin aavistuksen verran harkitsemattomasta lausahduksesta.

Joensuun rauhanmarssi 9.11.2009

Joensuun pesäpallomailamars .. siis rauhanmarssi on saatu onnellisesti päätökseen. Kristalliyöksi nimetyssä tapahtumassa marssittiin, puhuttiin ja diskurssattiin, rasismia vastaan tietenkin. Sattuipa mukaan pari hommalaistakin, toisella optinen tallennin muassaan. Vaan kuinkas sitten kävikään..

Vetinari raportoi  |  Dragon raportoi

Videomateriaalia

Karjalainen raportoi myös, joskin epäseikkaperäisemmin

Päivän sitaatti: Hallitus valitsi uuden kansan. 9.11.2009

"YHTEENVETO: Neather-paljastusten ehdoton pääskandaali on Britannian väestön monietnistäminen New Labour -ydinporukan omavaltaisella päätöksellä, joka tapahtui ensinnäkin demokraattisen prosessin ulkopuolella ja vieläpä vastoin äänestäjille vuonna 1997 kerrottuja vaaliteemoja. Tätä pääskandaalia ei ole vielä edes alettu käsitellä perusteellisesti Britannian lehdistössä. Sen sijaan lehtiotsikoihin nousseet sivuseikat kuten New Labourin harrastama oikeiston kampittaminen, maahanmuuttajien rikollisuusennusteiden sensurointi ja hätiköity oleskelulupien käsittely voitaisiin ehkä jo unohtaa, koska ne ovat politiikan suuren kuvion kannalta sivuseikkoja, vaikka ne toki lisäävätkin New Labour -hallituksen tuhotöiden törkeyttä kokonaisuutena."

-- Nimimerkki Anti-Utopisti

Keskustelua.

Kansalaisuuslain uudistuksista käytävä keskustelu otakantaa.fi:ssä

Sisäasiainministeriö on avannut otakantaa-forumilla keskustelun uudesta kansalaisuuslaista. Kyseessä on sama lakiuudistus, jota vastaan Juha Mäki-Ketelä on lähtenyt nyt jo tuhansia allekirjoituksia keränneen adressin voimin. 

Otakantaa.fi uudesta kansalaisuuslaista: Kansalaisuuden saaminen edellyttää Suomessa asumista. Pääsääntöistä asumisaikaa ehdotetaan lyhennettäväksi kuudesta vuodesta viiteen vuoteen ja puolet Suomessa tilapäisellä oleskeluluvalla oleskellusta ajasta laskettaisiin mukaan asumisaikaan. Lisäksi asumisaikaedellytystä voitaisiin lyhentää neljään vuoteen, jos henkilö osoittaa osaavansa hyvin suomen- tai ruotsinkielen. Tällä pyritään edistämään kotoutumista ja kannustamaan kielitaidon hankkimista.

Keskustelua käydään 2-26.11

Otakantaa.fi

Pohjustukseksi keskusteluun:

Adressi uudesta kansalaisuuslaista avattu! sekä Sisäasiainministeriö vastaa!

Muutos goes Tampere

se-on-joutsenMuutos 2011 järjestää ensimmäisen avoimen kansankokouksen Tampereen pääkirjastossa Metsossa, Pirkankatu 2. Tilaisuus pidetään lauantaina 21.11.2009 klo 13-15 välisenä aikana. Tilaisuus on maksuton. Pukupakkoa ei ole.

Muutoksen hallituksen salaperäiset puuhamiehet astuvat julkisuuteen. Ohjelmassa on hallituksen jäsenten esittely, suurmurmeli Mäki-Ketelän alustus ja loppuaika onkin varattu yleisökysymyksille ja keskustelulle.

Metsosta saa myös Muutoksesta kertovaa materiaalia ja tietysti kannattajakortteja.

Kun äijät on katseltu ja kysymykset kyselty tapaaminen jatkuu Hommakerhon merkeissä ravintola Kaksissa kasvoissa Kauppakadulla klo 18 vapaamuotoisen seurustelun merkeissä. Mesta on avoinna yökahteen.

Jari Leino on luvannut esittää ulkomongolialaista jurttamusiikkia. Uskon, että illan aikana nähdään myös spontaaneja ohjelmasuorituksia, kuten kädenvääntöä ja perisuomalaisia joulunalustaikoja.Älä enää nysvää vaan ilmoittaudu heti Muutos-sihteerikölle!

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Tämä siksi, että logistiikkapäällikkömme osaa varautua.

Raimo Vistbacka: Sosiaalietuuksien ja toimeentulotuen epääminen valheellisin oleskeluluvan perustein

Eduskunnan puhemiehelle

Korkeimman oikeuden ennakkopäätöksessä KKO:2009:14 annettiin ratkaisu asiassa, jossa henkilö A oli hakenut itselleen ja lapselleen oleskelulupaa Suomeen perustellen hakemustaan perheen yhdistämisellä. Oleskelulupaa hakiessaan hän oli ilmoittanut, että on avioliitossa henkilö B:n kanssa, jolla oli entuudestaan pysyvä oleskelulupa Suomessa, ja että heillä oli yhteisiä lapsia. Oleskeluluvan saatuaan A oli hakenut yhdessä B:n kanssa Kansaneläkelaitokselta ja Helsingin kaupungilta sosiaalietuuksia ja toimeentulotukea, joita heille oli myös maksettu. Sittemmin A ja B olivat ilmoittaneet viranomaisille, etteivät he tosiasiassa olleet avioliitossa eikä B ollut A:n lasten oikea isä ja että A:n aviopuoliso ja lasten isä asui edelleen Etiopiassa.

A on tuomittu alemmissa oikeuksissa rangaistukseen syytteen mukaisesti kahdesta törkeästä petoksesta. Syyksilukemisen mukaan A oli yksissä tuumin B:n kanssa hankkiakseen itselleen ja toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä esiintymällä valheellisesti aviopuolisoina ja ilmoittamalla valheellisesti A:n kolme lasta heidän yhteisiksi lapsikseen erehdyttänyt Kansaneläkelaitosta myöntämään heille lapsilisää, kotihoidon tukea ja äitiys- ja vanhempainrahaa sekä Helsingin kaupungin sosiaalivirastoa myöntämään heille toimeentulotukea. A:lle ja hänen lapsilleen myönnetyt oleskeluluvat olivat perustuneet edellä todettuihin virheellisiin perhetietoihin, eikä A:lla olisi ollut oikeutta kyseisiin etuuksiin. A on tuomittu suorittamaan perusteetta maksetuista etuuksista vahingonkorvauksia Kansaneläkelaitokselle ja Helsingin kaupungille.

Lue lisää...

Sivu 153 / 157

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.