Homma

Friday, Mar 24th

Last update:09:25:26 AM GMT

You are here: Home

Päivän sitaatti: Kenen joukoissa seisot. 19.11.2009

Uskon, että minulla on enemmän yhteistä esimerkiksi turkkilaisen, yliopistossa opiskelevan ikäiseni naisen kuin suomalaisen, keski-ikäisen maanviljelijämiehen kanssa.

Milla Pyykkönen Kansan Uutisissa. Pyykkönen on Vasemmistonuorten 2. varapuheenjohtaja.

Keskustelua.

 

Päivän sitaatti: En ole hirveän kiinnostunut. 16.11.2009

"En ole hirveän kiinnostunut, kun meiltä kysytään, että mistä te voitte tietää, onko hakijan tarina totta vai ei. Lähden siitä, että ihmiset ymmärtävät tilanteensa ja ovat oman asiansa asiantuntijoita."

-- Katja Tuominen, sinisilmäisyydestä kritisoidun Vapaa liikkuvuus -verkoston jäsen. HS.

HS: Somalien suurperheille vaikea löytää asuntoja Helsingissä

HS 16.11.2009: Turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa lähivuosina, ja sen myötä Suomeen uskotaan tulevan tuhansia somaleita. Ulkomailla on jopa parintuhannen ihmisen jono, joka odottaa pääsyä Suomeen. Suurin osa tulijoista asettuu pääkaupunkiseudulle ja lähes jokainen turvapaikan saanut anoo perheen yhdistämistä.

"Meillä on esimerkkejä perheistä, joissa voi olla jopa 10–15 jäsentä", Helsingin maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja Kerstin Söderlund sanoo. Pelkästään Somaliasta on viime vuosien aikana saapunut parituhatta turvapaikanhakijaa, jotka ovat nyt alkaneet saada oleskelulupia. Sen myötä he ovat alkaneet anoa myös perheen yhdistämisiä.

Suuret perheet näkyvät paineena Helsingin asuntojonoissa. Helsingissä suurten perheiden asuntoja on kehnosti tarjolla.

Keskustelua

HS

(Kuvan talo ei liity tapaukseen)

Wille Rydman kokoomusnuorten johtoon

Kokoomuksen Nuorten Liiton liittokokous on valinnut puheenjohtajakseen vuosille 2010-2011 valtiotieteen maisteri Wille Rydmanin (23). Hänen kantojaan Homman kannalta keskeisiin kysymyksiin lienee luontevinta purkaa blogisitaattien kautta.

"Näyttää siltä, että monikulttuurisuuden nimissä ollaan huomaamattomasti purkamassa länsimaisen kulttuurin ja yhteiskuntajärjestyksen kantavimpiakin peruspilareita. Yksi näistä on yhdenvertaisuus lain edessä. Tätä yhtä länsimaisen kulttuurin vahvimmista kivijaloista ei ole ollut helppoa saavuttaa tai varsinkaan ylläpitää, mutta vuosisatojen valistuksen ja työn jälkeen olemme päässeet tilanteeseen, jossa lait koskevat yhtäläisesti kaikkia. Nyt osassa Eurooppaa tästä kulttuurimme kivijalasta ollaan luopumassa vapaaehtoisesti sellaisten järjestelmien hyväksi, joissa eri väestönosiin pätevät eri säännöt ja eri lait."

-- Monikulttuurisuus ja länsimainen oikeusjärjestys, 6.9.2009

sekä

"Itse katson, että sananvapaus on vapaan länsimaisen yhteiskunnan ehkä tärkein kulmakivi. Se on myös älyllisen, uteliaan ja totuudenjanoisen kulttuurin ja tieteen ensimmäinen edellytys. Jos jokin väite on järjetön, se voidaan sananvapauden vallitessa myös järjellisin argumentein kumota. Kohti älyllistä pimeyttä aletaan kuitenkin kulkea silloin, kun aletaan laatia listoja niistä asioista, joita ei saa sanoa. Tällöin käytännössä kielletään rationaalisen argumentaation mahdollisuus tietyistä asioista. Tämä aivan riippumatta siitä, millaisin argumentein kielletyt asiat listataan."

-- Jumalaa tuskin on olemassa, 18.9.2009

 

Keskustelua

Lue myös: Pakolaiskammo heräsi kokoomuslaisissa sekä Markus Janssonin tuore blogikirjoitus.

 

(Kuva: Eeva Rinne)

Päivän sitaatti: Ei olisi mukavaa. 14.11.2009

Eipä olisi mukavaa istua tuulipuvussa Viron laivalla, ja tulla sormella osoitetuksi "tuon kunta ei ota pakolaisia" huutojen kaikuessa.

-- ajuha ketjussa Kunnat vastustavat pakolaisten pakkosijoituksia.

Jussi Halla-aho: Onko aprillipäivä siirretty?

Päivän Aamulehdessä pääministeri Matti Vanhanen kertoo pelkäävänsä "Ruotsin kaltaista pakolaisryntäystä Suomeen":

"Ei pitäisi julkisesti sanoa, mutta jos meidät löydetään yhtä laajasti kuin muut Pohjoismaat, hakijoita voi olla jopa 20 000."

Vanhasen pelot ovat hyvin aiheellisia. Olen itsekin varoitellut asiasta siitä lähtien, kun Suomen maahanmuuttolainsäädäntöä, -käytäntöä ja -ideologiaa ryhdyttiin Vanhasen ja maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin johdolla panemaan uusiksi muutama vuosi sitten.

Koko teksti: Scripta

Sivu 151 / 157

Kannatusjäsenyys

Tervetuloa Homma ry:n kannatusjäseneksi!

KIVA-mikrolainat

Homman ehkä eniten KIVA juttu - kehitysmaiden yksittäisille ihmisille kohdistuvat mikrolainat,  joita on annettu jo yli 28000 55000 $ edestä.

KIVA-sivu

Keskustelua

Porhalla Hommakerhoon

Kipin kapin lähimpään Hommakerhoon tekemään tuttavuutta samanmielisiin. Täällä lista kaupungeista.